June 23, 2011

DaY 11 CHaLLeNGe


day 11 - wat career did u want as a child
oke! such a loser bile aku bitau actually zaman bebudak aku dulu ... aku tade cita-cita pon, huhu!

paling koman pon ... kalau cikgu tanye pasal cita-cita ... haruslah aku jawab nak jadi cikgu jugaq ... hakikatnyer, aku ngn bebudak mmglah tak bape nak frenly oke! *sobs sobs*
pic zaman purba aku ... skin aku kemain gelapnyer, hahaha~

pastu abeh spm ... mule lah nak cipta cita-cita baru ... kononnyer tingin nau nak amek bidang farmasi ... seyez suke bab-bab ubat ni ... tapi apekan daya, biologi pon hampeh, huhu!

makanyer masuk lah bidang kejuruteraan laks ... kononnyer bolelah jadi engineer ... but after abeh diploma, maleh lah pulak nak sambung blaja lagidah ... jadi technician for a year

then ... mcm ta sesuai lah pulak technician tuh ngn jiwa aku ni ... at last, nowdays jadi clerk sajork lah, ahaks!

p/s : CHECK TIS OUT for more challenges tat i've done

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

3 Criticism:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

samalah..dulu kita pun bercita2 nk jd cikgu..tp blajar amik sains komp..dh abis blajar..jd clerk..dh kawin plak jd surirumah sepenuh masa.. ;)

Mia-Ina said...

mia pulak x terniat jd cikgu wp mak jd cikgu..tup tup..minat dtg lps jd gstt..kini cikgu pemulihan khas..ajar murid slow learner...amat mengejutkan pi bidang nie..mmg best

sheila said...

dulu masa form4-5 cita2 nak jadi grafik designer..tp ntahlah kenapa dpt offer buat secretarial course pulak kat itm tu.. sengal sungguh la

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy