June 24, 2011

LaNGiT TaK SeLaLunYeR CeRaH

cewah~ bermadah bagai lah pulak kan =b

but true ... langit mmg tak selalunyer cerah ... kadang-kadang tetibe jew mendung bole datang without we expected ... samelah mcm org yg buat business ni kan? huhu~
*credited to 1.bp.blogspot.com
actually most of people tingin nau nak ade company sendiri ... nak ade business sendiri ... but cukup sedia ke kite bile company kite tuh ade problem? nak nak pulak money problem ... haa~ mampu ke kite bertahan?

for me ... yg bekerja as sumone yg jage kewangan company ... definitely i'll say no if nak ade company sendiri ... no! no! no! tanak lah aku nak penin-penin pale ... baik keje cam skang, cukup time jew da bole balik, hahaha!

eh! btw ... i'm talking bout company yg besar-besar tau ... not yg on9 business tuh ... i2 ta jadi masalah besar sgt rasenyer kan? hehe~

actually tadi ade borak dgn bos aku ... aku kagum dgn die ... i know nowdays kewangan company ni mcm teruk cket ... tp die tade pon nak cepat gelabah ... even supplier da maki hamun duwet dorang tak settle lagi, payment from gomen laks buat hal, pekerja laks nak advance bagai lah ... i2 lom masuk yg berhutang dgn bos aku pastu buat-buat ilang ingatan tuh ... tapi bos aku tetap pandai nak cari solution ... yg penting gaji pekerja tetap die bayar *wink wink*

 smoga company ni akan back to normal scepat mungkin, amin~~

susah jugaq jadi kontraktor ni sbenarnyer ... kalau ade projek mmg sedap lah kan ... but if tade? haaa~ melopong lah kau di sane nak cari keje gaq utk anak-anak buah kau, silap-silap aribln, bungkus sajork lah jawabnyer, huhu~

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

6 Criticism:

alif haris said...

semoga company kembali seperti seida kala :) amiin

cik_sna said...

sebab tu la bos anda yang jadik bos. hehe

salam ziarah.
datang kunjung sini balik.selak2 blog kamu nih

Mia-Ina said...

cik yien, kak mia pernah ada pengalaman keja private ni..mmg kewangan ni penentu jana penerusan sayrikat....dulu kak mia jd hr exec ..pernha tau juga la psl problem yg yien cite nie...hm, berat bg boss tue..tp mmg tabik bg yg boss cool & dpt settlekan

akk mia doakan mg syarikat tmpat yien keja tu ok balik ...terus sukses

apik pehe said...

betol2..kalo keje camtu memg kena sentiasa mencari client

ghab van hal said...

bos awak tak gelabah sebab die tau no point nak gelabah. lagi menyusahkan kalau gelabah - gelanbah nie..:)

sheila said...

sebab tu jugak akak berenti keje kat company yg lama tu and moved to well-established company... walopun keje cam takde tenet bagai tp mewahlah jugak compare to co. yg lama tu

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy