June 2, 2011

BLacKBeRRy vs WHiTeBeRRy

tis entry is special request by my fren, RARA
actually die suh aku bitau, pe kelebihan blackberry vs whiteberry ni (",)

oke! 1st of all, tade beza pon antara blackberry dgn whiteberry ni ... it just a color ... yg m'bezakannyer is their model ... aku amek latest bb bold model, 9780 n aku pilih kaler puteh sbb nak nampak suwit gitu, ahaks~

whiteberry ni bkn jenis yg cepat kotor ke hape sbb permukaan die sume solid ... n after da pakai bb ni, rase kemain tanak pisah dgn die dah, hehe!

bg aku lah kan ... yg bestnyer pakai bb ni sbb bole on9 24 hours non-stop, fesbuk ke blogger ke youtube ke, sume on sajork ... kalau tade wireless pon, ko still bole on9 lelaju sbb bb ni gune server die sendiri ... tapi dlm mase yg same ko kene langgan lah pakej kejadah celcom/maxis/digi tuh kan? ahaks~~

pastu email laks ... antara kat pc dgn bb, ofcoz bb akn lbey cpt dpt email ... mcm aku bitau tadi, bb ni ade server sendiri :)

utk notifications fesbuk ke email ke twitter ke, mang ko sentiase alert sbb die masuk lbey kurang mcm konsep sms lah jugaq

most of all, yg plg best pasal bb ni sbb ade bbm
mcm konsep ym lah jugaq sbenarnyer ... tp aku tetap sukeee sbb die best gilak *wink wink*

nak download bagai pon, bb da siap intall stores die sendiri kat phone ... ade yg free, ade yg kene bayo ... haruslah amek yg free sajork kan? ahaks~~
owh! lupe bitau ... camera adalah 5mp sajork ye! hasilnyer bole lah (jgn d'bandingkan dgn dslr pulak ye.....?)
 lastly ... nape aku pilih bb n bkn iphone?
seyez aku bitau ... sejak azali lagi, aku ni mang tak ngam dgn touch screen, tatau lah nape ... bkn sbb sensor die tak oke ke hape ... tp ntah la, tgn aku ni mang tak dilahirkan utk touch screen bagai kowt, ahaks! so, kepuasan adalah pd keypad (",)

p/s : next entry mau tayang baju baru bb saye yg baru sampai tadi, weee~~

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

11 Criticism:

rara pinkmafia said...

owh ok.nice.paham sudah.kompom angkat WB...

aah yein.aku pon same.if touch screen mmg tak leh blah kot.heee.

ko tertinggal 1 lah.price for white berry.

ღ p!nk veLvet ღ said...

owh! price erk? ikot tmpt dear, tak berani nak ckp ... tp price pon tade beza antara whiteberry n blackberry ... aku beli 17++

combi said...

nk bb !!!

Naddia said...

ala..sedihnye bile terkenang nset sndri yg sememangnye da rosak lame...oh..bile la leh dapat nset br..

rara pinkmafia said...

uikkkk yeke.hmm nk beli lah.heee.

daddyzkool said...

tunggu redberry pulak...hehe

zureen said...

pinjammmmmmmmmmmmmmmmmmm! haha

lilypelangi said...

mau bb gak la ! wee~

ღ p!nk veLvet ღ said...

@ combi / Naddia / rara / lilypelangi -> ye, silelah beli, ahaks!

@ daddyzkool -> ha'ah, pon chanteq ;)

@ zureen -> bole....blah, hahaha!

fyna said...

mcm muke sepupu fyna la...
heheh...




jom singgah n follow belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

ღ p!nk veLvet ღ said...

@fyna -> ye ke? hehehe!

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy