March 27, 2013

Checkup 35 Weeks

Arini aku ade appointment checkup kat KK *klinik kesihatan* untuk 35 weeks pregnancy ... Malangnyer semua serba tak kena pulak arini *sobs sobs*

1st ... Macam biasalah kalau datang je KK untuk checkup, terus kene timbang dulu ...

#PicSource
Timbang punye timbang ... Tup² bole pulak berat aku naik 2.5kg ... Hoiii~ 2.5kg in just 2 weeks ok! Semestinyerlah ade masalah kannn :'(

Then ... Nurse cek bp, kencing n darah, Alhamdulillah semua ok ... Tapi kaki pulak bengkak teruk (as i've been mention in PREVIOUS ENTRY)

So ... Nurse terus hantar aku refer dengan doktor

#PicSource
After doktor tengok je bengkak kaki aku ni ... Terus dia cakap ...
"ini simptom² darah tinggi ni puan sebab berat badan puan pon naik secara tiba²"

Makanyer ... Mulai esok sampailah minggu depan ... Aku kene pegi check bp selang sehari tak kirelah dekat KK or klinik swasta ... Tapi farmasi tak bole ye!

Tak cukup dengan tu, minggu depan mase aku datang lagi untuk checkup ... Aku kene repeat test untuk minum air gula yg sooo yurksss itewww sebab takut simptom berat badan naik tetibe tu kencing manis pon ye jugaq, pffftt!

Naik runsing gaq aku sebenarnyer pikir pasal semua ni ... Tapi aku hanya mampu berdoa kat Allah yg semoga everything will b fine including my baby, amin~~

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

18 Criticism:

Cik Puan Rara said...

yein tau x aku pon penah kena cm tu.dtg hari hari.tapi AKU X PEGI LANGSUNG sbb malas.hahahahaha.and nurse diam je xckp pape pon.

Mooniqueen said...

Ala yang dah 7 bulan keatas naik berat banyak tu memang standard la.. Takpe janji u n baby sihat...

Munirah Rafiuddin said...

biasalah tu, sabar je..janji kena kuat semangat & ikut cakap doktor...insyaAllah baby sihat...

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

Shuhaida said...

Selamat mengandung dan selamat dapat anak yang comel dan sihat yer.. MMg excited tp nerves gak kan? hehehe.. Maklumlah kita nak yang terbaik untuk anak kita.. Moga selamatlah kedua-duanya.. Amin

Nastyna said...

Amin... teliti jugak ek dorang cek, hari2 pulak kena pergi. Hope all is fine with u 2.

アヌム said...

sama laa haritu pn sbb naik berat lebih pastu kaki bengkak, kena dtg lg mggu dpn dia.siap kne amik darah lagi.huhu

cik chinta said...

hari2? mst penat. uhu

Asyifa Mustaffa said...

jgn stress2....rilex je....lgi bnyk pikir...lgi bole naikkan bp....cool je....buat mcm biasa...:-)

Brilliant Marjan said...

time preggy dulu pn berat naik sampai doc pn xtau nk kt apa..sbb semua sihat.sekali je sy minum air gula..doc ada kt kawal je mkn, jgn mkn karbohidrat byk..huhu

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

makan byk buah2an kak.. apapun, ena doakan baby dalam kandungan akk tu selama dan sama2 bertarung dengan mummynya.. amin

Nasuha said...

Semoga sentiasa sihat hendaknya....

fatin aziz said...

saya yang baca pun naik seram nak minum air gula tu..tapi inilah pengalaman mengandung kan..tak semua org rasa..wish u all the best kak..

Sue-Rya Qistina said...

biasalah tu kan. kdg2 berat badan kita naik disebabkan berat baby naik sama. hopefully dipermudahkan segalanya ye. take a good care! tunggu time je tu :)

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Eliss Mie said...

jgn stress2 ms mengandung ni. saya hari tu 36 wks kena severe pe. memang doc terpaksa stopkan pregnancy la , makanya kena beranak awal. kalau awal lagi, memang kena tahan kat wad la gamaknya.

Aine Ainun said...

preggy mmg byk dugaan, saya mase 8bulan prgnant kena kencing manis, berat naik byk...
lpas preggy ok je..=)

sabar la ye

~AmyLiana86~ said...

hati2 yer..sb kawan sy 2 minggu lg nk due kena darah tinggi tiba2..terus kena paksa bersalin..huhu

Wawa Tasliman said...

semoga semuanya ok ok je.. wawa naik 2kg dalam masa sebulan, tu pun dah seram tengok berat naik tinggi..

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy