July 22, 2013

Dugaan Di Bulan Ramadhan Buat Kami Semua

Assalamualaikum readers n hepy 13th ramadhan ...

Semalam, around pukul 1 pm ... Weols dikejutkan dengan satu berita buruk ... 

My grandmother's house terbakar :'(



Tis video taken by one of the witness rasenyer


Picture taken by my parents ... Dorang terus balik sana semalam lepas dapat berita

Rumah ni nenek aku stay with my uncle, auntie n their 2 kids ... Banyak sangat kenangan dalam rumah ni especially to my grandmother lah ... Time raya, rumah ni lah tempat kami semua berkumpul ... Now, rumah ni dah total lost ... Dorang pon betul² tinggal sehelai sepinggang je ni *sobs*

Punca kebakaran katenyer daripada litar pintas

I'm speechless! Sedih sangat :'(

Walau cemane pon ... Aku tetap bersyukur sebab nothing happened to my grandma sebab time tu dah la dia sensorang kat dalam rumah tu *sobs*

Semoga ada hikmah di sebalik semuanya, amin~

Tis news ade masuk dalam Sinar Harian jugaq ...
Tapi tu lah ... Baca bole, nak percaya tu ... Hehehe! 
Jap cerita camni ... Jap camtu pulak, haish!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

11 Criticism:

cha said...

Dugaan Allah swt di bulan ramadhan. Semiga tabsh menghadapinya.

Hari tu rumah abg i terbakar sikit tapi rumah jiran dia teruk. Tu perompak bakar. Ada kat entry i. Haish yg tu nemang teruk betul :(

ADILLA said...

subhallah.. banyak2kan bsabar...
alhamdulillah semua selamat.. setiap yang terjadi ada hikmahnya...

mish eden said...

dugaan..bersabr yea..mungkin ada hikmah..y penting semuanye slmt :)

PeRdU cINta said...

semoga sentiasa bersabar dan tabah :(

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Astagfirullah!!! teruk juga kebakaran tu.. Ya Allah.. nasib baik tiada kemalangan jiwa berlaku.. Ujian Allah ketika bulan Ramadhan ni, harap tabah dan bersabar.. ena pula yang sebak.. tetiba susah hati teringat kat kg. halaman

アヌム said...

sedihnyaaa..teruk jgk kebakaran tu..btw, Salam ramadhan & selamat berbuka

♥ Nana BamBam ♥ said...

Tabahkan hati ye..semoga dugaan yg Allah beri ini ada hikmahnya...

En. Kacak said...

baru ceQ tau.. huhu

En. Kacak said...

baru ceQ tau.. huhu

Mohd Selim Zainal said...

Assalammualaikum...pink velvet,

janji yang penting semua selamat..nyawa lagi penting barang boleh cari...

mnselim3

sha my heart said...

kesiannya. xpe ada hikmahnya

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy