July 11, 2013

Pengalaman Pertama Berpuasa As A Mama

Assalamualaikum n happy fasting uols~

Ramadhan tahun ni merupakan Ramadhan pertama aku as a mama ... Ramadhan tahun lepas 1st time as a wife, hehe!

1st time as a wife memang senang ... Same je macam hidup bujang dulu ... Cuma bezanyer, dulu my mom yg buatkan sahur, bangun² je, lauk dah ade depan mata ... Now kenelah buat sendiri sahur ... Tapi hidup berdua je uols ... Banyak manelah sangat nak kene masak kan? Itupon kadang bangun minum je sebab my hubby tu liat cket nak makan pepagi gitu, hikhik~

So ... Pengalaman 1st as a mama pulak dalam bulan Ramadhan ni adalah sangat mencabar *sobs sobs*


Budak ni kan ... Siang je kemain tidonyer tau! Pastu malam mule la dia punya meragam ... Nak ajak main la, nyembang la, uwaaa~

So ... Now aku masih lagi susun schedule aku ... Pukul berape nak siapkan semua keje umah n pukul berape pulak nak sahur sebab memang letih kalau aku asyik bangun tido, bangun tido time si kecik ni mai mood meragam memalam macam sekarang ni *sobs sobs*

Naseblah ade hubby yg sangat understanding *hugs*

Owh ade satu lagi dugaan ... Orang kata bulan puasa ni susu cepat merudum erk? I is takuttt uols, huhu! I just pray that susuku bole cooperate well with my baby, amin~ ;-)

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

11 Criticism:

Cik Puan Rara said...

aku ni skrg ni baru boleh sesuaikan diri.tapi kan,duk opis je lah leh relax,balik umah dh xcukup kaki tangan buat keje.hehehe

Mizz ErMa said...

wah, mencabar jgk tu..kalo as a wife, ok la skit..hehe

Yana Libra said...

comelnye baby~ :)

ifah dafila said...

mashaAllah, comey nye baby. mcm mak dye ^^

~AmyLiana86~ said...

samala kite..first ramadhan as a mama,,hehe

cha said...

selamat berpuasa u. kenela belajar kan dh ada anak ni mmg totatlly different masa takde anak dulu hehe

アヌム said...

gudlakk...heee..i slalu lps bgun mnyusukn harriz kol 1230-1am tu dh xtdo smp pagi haha.tdokn die kol 830 cmtu.tgh ssun jdual gk kot2 bole smbg tdo pg tu kn tp so far mmg bjaga smp g kijee huhuuu.slmt berpuase!

pinky_liscious said...

comel baby...

E'in said...

comelnye baby... :)

Nadia Amirah Cantek said...

Samela kte..1st time pose as a ibu..huhu..sgt2 mencabar.. Alhamdulillah susu mase bln puase tak berkurangan sbb sy amek suplemen utk tmbh susu..

sYiRa LoKMaN said...

comel baby tuuuu

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy