December 31, 2009

WoRsT DaY

aRGhQ~ sumone has spoil my mood 2day !!!

2day is the last day of tis year n it suppose 2 be the hepy ending year rite ??? but nope...2day is the worst day 4 me !!! *sigh*






December 30, 2009

ReSuLt PoL!


haaa~ nampak 2 ???
[lau x nampak...korunk ley click jew kat c2...jgn wat² tataw laks erk thinking]

2 all puo students...

cuak x ??? cuak x ??? rolling on the floor
[mentang² r aku da beh poli...keret r cket kan *wink*]

confirm kes xley tidownyer malam ni pas da tau sok nak kua result kan ??? ngeEe~
[tapi ni utk kes cam aku jew r...kes dak² dekan confirm tidow lenanyer tongue]

................................................................................................................

p/s : 2 encik boifen...my bro...gee...azham n bla bla bla...guwdlak oke thumbs up

CuTe PeNGu!Ns eVeR









" penguins of madagascar "

weee~ korunk layan x katon ni ???
[lau x layan mang rugi r korunk =P]

aku suke gile katon ni xpecially y malay version, ngeEe~

dulu time movie katon ni kua, aku x layan ag...tapi pas katon ni d buat series kat astro, peRGhQ~ mmg best !!!

n y wat kan aku suke...suke...n suke katon ni sal penguins 2 cute gile, geram je aku tgk, rase nak huggy² jew, ahaks~

tapi y lawaknyer part king julion 2 jew [mang x hengat dunia da aku gelak =P]

since astro mang selalu dok tayang series y same jew...aku pon da ley afai ayat king julion ni, haha~

p/s : korunk jgn nak memandai ckp aku bebudak erk ??? aku layan 2 katon jew...spongebob n y ni *wink*

December 27, 2009

SaY cHeEsE \\(o.^)//

actually tis weekend family aku plan nak lik kg kedah coz my granny ad wat kenduri doa selamat...but unfortunately my dad kene keje laks tis weekend...soOo kteowg pon x jadi r lik sane *sob sob*

since kteowg x jadi lik kg...aku n encik boifen wat plan len laks semalam, ngeEe~

kteowg g kenduri kawen kwn encik boifen kat epoh semalam...waaa~ tis is our 1st time since we've been 2gether, kteowg g kenduri kawen ssame, haha~
[segan oke...da r kene lepak skali ngn kwn² dye...tapi sib baik gaq r kwn² dye ni sempoi gile *wink*]

ni r pic pengantin 2...
[amik dari tepi jew...sesak kowt lau nak amik dari depan, huhu~]


[aiks...encik boifen n kwn² dye pon nak tumpang glamor same kew ??? hehe~]


* credit 2 azhar
[sempat gaq posing ssame walaupon xder pengantin or pelamin, ahaks~]

.................................................................................................................

pas beh g kenduri...of coz r g dating kan ??? ngeEe~

kteowg g jj a.k.a jaya jusco *wink*

cadangnyer nak g shopping tapi jalan je y lebey, belinyer x gaq, huhu~

last² singgah big apple je r...lapoOo !!!
[aiks...da tuka taste kew ??? selalunyer kep-c je, ahaks~]


actually aku mang ngidam gile nak makan big apple y cheese...nama scientific dye SAY CHEESE *wink*
[once again...bukan ngidam y pregnant 2 oke ??? huh~]

n finally...




peRgHQ~ HEAVEN !!! xder y sehebat BIG APPLE ag da *wink*


Digital Scrapbooking at WiddlyTinks.com

p/s : sib baik kat tmpt aku xder big apple...lau x mang b'tmbh BIG gaq r aku, ahaks~

December 25, 2009

NeW xPeR!eNCe

waaa~ i'm very tired 2day *sigh*


but still...


i've gain new xperience, y!pP!e~


.................................................................................................................


arini, pagi2 ag bos aku da wat surprise kat aku, huhu~


" jap g kamu g attend site visit kat boustead TLDM erk ??? sy ad hal cket nak urus kat cni "
[mang TER surprise gaq r aku dengar statement ni kan, huhu~]


waaa~ nervous gile oke !!!
[da rase cam bela rama2 laks lam pewot, haha~]


mane x nervous nyer...aku ni da r tataw 1 pe pon sal procedure nak g site visit ni...nak jumpe sape pon tataw...nak tengok pe pon tataw, huhu~


soOo...nak xnak...aku pon wat2 berani gaq r n just follow wit the flow, ngeEe~


sampai je sane...alhamdulillah sumenye oke jew...everyone there was soOo helpful *wink*


n tis is hasil site visit 2...

[aku xtau pape sal benda alah ni...soOo utk elakkan silap information laks aku bagi kat bos aku t...aku snap pic je r, sonang koje, haha~]


.................................................................................................................


pas setel bab 2...petang tadi bos aku suh aku g parit laks, nak kene g amik cek
[p/s : bukan parit y longkang 2 oke]


waaa~ aku mane penah g parit, tataw pon tmpt nak kene amik cek 2, huhu~


tapi aku g gaq r coz order is an order kan ??? haha~


waaa~ mang jauh ke pendalaman kowt tmpt 2...da r aku g sowng2, huhu~




n finally aku sampai gaq...fuhHh~ sib baik jalan nak sampai sane straight jew
[aku ni mang FAILED lau bab nak ingat jalan, ngeEe~]


after setel jew keje aku kat sane...jam pon da on d way nak kui 5...soOo aku pon terus r lik umah


.................................................................................................................


moral of the story -> when we face our challenges wit faith...prepared 2 learn n willing 2 make changes *wink*


p/s : weee~ aku da berjaya wat blog ke-30 !!!
[aku nak kecoh gaq walaupon aku taw owg len da wat beribu2 lemon blog x kecoh pon kan, ahaks~]

December 23, 2009

DaT!nG -> 20.12.09


weee~ smlm aku g dating ngn en.boifen [p/s : jgn jeluz ye kak emil, ahaks~]


1stly when he fetch me at my house...kteowg g wayang, tempah tiket cite AVATAR...tat show kui 12pm...soOo, smentara nak tunggu tat show start, as usual r kan, we lepak KFC [our fav place *wink*]...n our menu tat day...
.
.
.
.
.
*nyum²*



then kteowg pon g r tgk cite AVATAR...mulenyer aku ingat cite ni confirm bukan taste aku sal en.boifen y beria² nak tgk cite ni n aku tau taste dye confirm cite perang² *sigh*...at last, cite ni bukan cite perang, soOo...y!Pp!e~



tis movie mang SUPERB !!! ad aksi cdey, seram n cinta but y paling penting...all the scenery in tis movie was totally AMAZING !!! trust me [ceewah~]
pas beh movie ni, kteowg pon mule r mengedixz kat LUMUT *wink*



December 22, 2009

mY BaBy nEw LoOk

y!pP!e~ tis is my baby new look *wink*
shantek n shining x ??? ahaks~

actually my baby ni injured teruk last week...dye termamam tar owg dok wat jalan, huhu~

y paling dasyat, company ngok-ngek mane ntah dok wat jalan 2 ley laks x letak sign jalan d tutup or watever, da r i2 je 1 1 nyer jalan y ad, cisSs~

n soOo sad...mane r aku nak tau akibatnyer lalu kat jalan y baru d tar ni...aku tau bawak kete je [bak kate father aku r =P]

soOo kesimpulannyer...hamik ko, melayang RM100 sal nak rawat lik baby aku ni *sob sob*

tis is my baby b4 d rawat...


eeuuww~ buruk gile =(



time ni my baby baru nak take shower after berkurun gaq r sik mandi air ujan je, ahaks~
[nasib r erk dapat owner RAJIN cam aku ni, ahaks~]





ni laks time mat bangla dok polish kete aku...


[quality downg ni wat keje mang agaq tip-top gaq r...no wonder r mahal =(]




n finally...tadaa~


waaa~ shining² ko...siap ley wat cermin, xyah nak t'cari² cermin da pasni, ahaks~

p/s : lau pasni korunk tgk aku nek beskal...jgn tegur tau ??? plisSS pliSSs ???
[father aku da siap warning aku, lau pasni xtau jaga kete, tau nek je, beskal je r pnyelesaiannyer, huahuahua]

December 19, 2009

D.I.D SeaSoN 2


weee~ arini aku sgt xcited + hepy \ \ (^_^) / /


nak tau x nape ???


erm~ remember aku penah story kat uols sal dancing show kat entry ni kan ???


soOo...arini "dance india dance" da start lik lam season 2 laks...yiPpie !!!


lau bab dancing ni aku mang TER over xcited cket [cisSs~]


mayb dancing is my passion kowt [eventhough aku ni x eti dance pon sebenarnyer, ahaks~]


y penting aku mang suke...suke...n suke dancing !!! [opPsy...silap laks...suke tgk owg len dancing *wink*]


soOo...pasni stiap ari sabtu n ahad around 7.3opm - 9.oopm...i'm not going 2 b available k ??? [cisSs~ terperasan femus laks =P]


p/s - wuhuu~ finally bjaya gaq aku wat entry y pendek kali ni *wink*

December 10, 2009

uNwR!TTeN


I am unwritten, can't read my mind, I'm undefined
I'm just beginning, the pen's in my hand, ending unplanned

Staring at the blank page before you
Open up the dirty window
Let the sun illuminate the words that you could not find

Reaching for something in the distance
So close you can almost taste it
Release your inhibitions
Feel the rain on your skin
No one else can feel it for you
Only you can let it in
No one else, no one else
Can speak the words on your lips
Drench yourself in words unspoken
Live your life with arms wide open
Today is where your book begins
The rest is still unwritten

Oh, oh, oh

I break tradition, sometimes my tries, are outside the lines
We've been conditioned to not make mistakes, but I can't live that way

Staring at the blank page before you
Open up the dirty window
Let the sun illuminate the words that you could not find

Reaching for something in the distance
So close you can almost taste it
Release your inhibitions
Feel the rain on your skin
No one else can feel it for you
Only you can let it in
No one else, no one else
Can speak the words on your lips
Drench yourself in words unspoken
Live your life with arms wide open
Today is where your book begins

Feel the rain on your skin
No one else can feel it for you
Only you can let it in
No one else, no one else
Can speak the words on your lips
Drench yourself in words unspoken
Live your life with arms wide open
Today is where your book begins
The rest is still unwritten

Staring at the blank page before you
Open up the dirty window
Let the sun illuminate the words that you could not find

Reaching for something in the distance
So close you can almost taste it
Release your inhibitions
Feel the rain on your skin
No one else can feel it for you
Only you can let it in
No one else, no one else
Can speak the words on your lips
Drench yourself in words unspoken
Live your life with arms wide open
Today is where your book begins

Feel the rain on your skin
No one else can feel it for you
Only you can let it in
No one else, no one else
Can speak the words on your lips
Drench yourself in words unspoken
Live your life with arms wide open
Today is where your book begins
The rest is still unwritten
The rest is still unwritten
The rest is still unwritten

Oh, yeah, yeah



p/s : special dedicated 2 me n my blog *wink*
[tuka cket ayat² kat cni such as...pen -> keyboard...book -> blog...tadaa !!! kan da same like me n my blog =P]

December 6, 2009

KeNanGan F!NaL eXaM










'FINAL EXAM'


tis week aku sik dengar tis word je from my bf, bff n bro [uiks...wats a gud combinations laks kan ??? '3B']...2morrow downg sume ni da start final exam...wish u gudluck guys !!!

tibe2 aku teringat lik zaman aku study dulu n camne saat2 nak exam tuh [cett~ cam da lame sgt laks aku tgl dunia studies ni]

[...back to 6 months b4...]


teringat laks aku time study week dulu...waa~ gile stress time ni xpecially aku ni mang jenis y suke study last minute [bajet terror sgt kot aku ni]...time ni mule r aku semakkan pale pikir 'waa~ byk ag chapter y nak kene study ni, sempat ke erk ???' [mane x tnsion kan ??? ahaks~]


tapi my bff, 'cik diana'...dye ni r y selalu dok bg semangat kat aku pluz dye ni gaq r y dok ajar aku cara mudah nak afal coz bab hafal mnghafal ni mang r bukan feberet aku *sigh*...lau bab kire2 laks, i2 mang feberet aku r, cik diana laks x suke...erm~ sbb tuh r kami ni ley jadi bff, same2 memerlukan...*wink*


since aku ni mang jenis y suke tido awal [nak jage eye bags...ahaks~]...soOo aku tpaksa r dengar mp3 time nak study, i2 pon with max volume, huhu~...mule2 dulu mang payah gaq nak wat 2 in 1 ni but lately in last sem, alhamdulillah r, ni je cara y aku ad, ahaks~...lau aku xdpt nak tahan ngntok sgt, then i will sleep dulu lam kui 11pm, around 2am aku bangun r study till morning...actually cara ni r y plg best bagi aku coz pale kosong je time bangun2 tido ni,soO cepat cket data nak save [lau x caye, ley try erk *wink*]


time ari exam laks...kami besties [aku, diana, fina n ecah], masing2 lain ragamnyer...aku n diana ni jenis bajet terror cket [cettt]...kami ni jenis nak study, study kat umah je, smpai depan dewan exam, kami dok usha owg pluz gossiping je...tapi fina n ecah laks, depan dewan pon still dok mnghafal ag...pastu dah jawab exam laks, aku n diana as usual r 'bajet terror', confirm nak kua awal dari dewan exam, x kire r kteowg ni tau wat ke x, ahaks~...lain laks citenyer ngn fina n ecah, downg ni mang teliti owgnyer, siap nak check jwpn, i2 y downg kua lmbt dari dewan exam, jnuh aku n diana nak tunggu *wink*


waaa~ i miss u guys soOo much *sob sob*

[...from left : ecah, fina, diana n me...]


p/s : xtau r aku ni bpluang ag ke x dah kan nak merasa 'FINAL EXAM' ni ag lam studies...rindu laks rasenyer *sob sob*

December 4, 2009

K.a.W.a.N



arini aku nak story cket sal K.A.W.A.N
[actually aku ciplak je story ni from email y nisa send kat aku tadi...ahaks~]

:: K.A.W.A.N bukan cam men FUTSAL
[mule2 kejar, bile dah dapat...sepak]

:: K.A.W.A.N bukan cam men SKATE
[mule2 gosok, pastu pijak laks]

:: K.A.W.A.N bukan cam main RAGBI
[mule2 tangkap, bile dah dapat...tendang]

:: K.A.W.A.N bukan cam PAMPERS
[bile dah pakai...buang je]

:: K.A.W.A.N bukan cam BARANG KEMAS
[time baru beli bukan men ag pakai, tapi bile dah sengkek...gadai]

:: K.A.W.A.N bukan cam PELANGI
[bile hari cerah...xder, time hujan gerimis baru muncul]

:: K.A.W.A.N bukan cam KERETA
[rosak cket g jual...amik kete baru laks]


:: K.A.W.A.N bukan cam CHIPSMORE
[kejap ad...kejap xder]

:: K.A.W.A.N bukan cam MESIN ATM
[bile dah xder duwet...g sane amik]

ad phm ??? :p

p/s : sape2 y TERtouching ngn sume2 d atas...TERsgt r pdn muke
[aku pon same sbenarnyer...ahaks~]


actually...tis is the real meaning of frenship *wink*
[totally agreed wit tis]


friendship quotes Pictures, Images and Photos

December 3, 2009

bLoG BeRSaWanG ???

erm~ setelah dkaji...finally i've got the answer for tis question ady *wink*


[...NAPE AKU SANGAT MALAS BERBLOGGING SAMPAIKAN BLOG AKU BERSAWANG ???...]


:: aku ag suke bace blog owg dari wat blog sndiri

:: aku xder idea nak story sal pe kat cni

:: aku sik pikir blog aku x shebat owg len...sOoO wats the point i do tis ??? *sigh*

:: dulu time sek, aku malas gile nak wat karangan...soOo tbawak2 laks sampai skang *wink*

:: aku banyak main...wat 1 ayat, g jengok FB r, layan YM r...soOo aku jadi buhsan bile pikir 'bile r blog aku nak siap ni'...soOo scara automatiknyer, aku terus stop takat 1 ayat tdi mmandangkan pngaruh FB n YM ag kuat...huhu~

:: kadang2 aku teringin gaq nak share sal life aku kat cni...but the prob is...i dont want certain2 people 2 read tat [ad x cara lain kat cni ??? block tat person ke ??? ahaks~]

:: i need some inspiration 2 bcome an addicted blogger [confirm korunk nak muntah laks bace blog aku t...cewah~]

p/s : ad sape2 volunteer nak tolong selesaikan prob aku ni since aku da bg 7 sbb [as 7 is my fav no] utk psoalan aku y pjg lebar tuh ??? huhu~

November 28, 2009

WeDD!nG CouZ

last week aku g wedding couz aku kat pengkalan hulu...waaa~ sejuk gler kat sane, dah mcm g holiday kat cameron laks *wink*

walaupon sik ujan je sepanjang tis wedding, but alhamdulillah r coz sumenyer bjalan ngn lancar gaq finally

congretz to azman bhaiya n siti nor bhabhi !!!

time ni downg baru sampai
tadaa !!! tis is the bride n the groom

weee~ soOo sweet *wink*

 
sepadan kan ???

 
wif my mummy *wink*




waaa~ cantik kan ??? hehe




ni hantaran belah pompuan bagi kat belah laki [y belah laki bukan takat aku x sempat nak snap pic but x sempat nak tengok pon *sob sob*]


the best part of tis room is bunge2 y dtabur kat atas bedsheet 2 *wink*




~ThE eNd~

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy