August 28, 2014

Kecuaian Jururawat Hospital Manjung

Assalamualaikum readers  

Terkejut baca berita kat Kosmo Online pasal baby melecur akibat kecuaian jururawat masa mandikan dia , pffttt ~


SERI MANJUNG – Kegembiraan pasangan pegawai Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) menimang cahaya mata keempat di Hospital Manjung di sini kelmarin bertahan tujuh jam sebelum bayi lelaki tersebut kemudian melecur di badan terkena air panas didakwa angkara kecuaian jururawat di hospital itu.

Bayi malang yang dilahirkan pada pukul 12.20 tengah malam itu melecur ketika seorang jururawat berusia lingkungan 40-an memandikan bayi itu pada pukul 7 pagi.
Bapa bayi itu, Pegawai Waran 1, TLDM Lumut, Anbdul Malek Jumat, 42, berkata, bayi yang belum diberi nama dengan berat badan 3.31 kilogram dilahirkan secara normal selepas isterinya, Sarjan Jamaliah Mohd. Diah, 39, dimasukkan ke hospital tersebut pada pukul 8 pagi kelmarin.

Ya Allah ! Sedih sangat baca . Hospital Manjung weh ! Hospital Manjung ! 
Tempat aku beranak Nazeef dulu n InsyaAllah bakal nak beranak kat situ lagi bulan 11 ni :'(

Yes aku akui , kalau org tanya aku macam mana service bersalin kat Hospital Manjung ? Aku akan cakap yg everything memang ok sesangat except service kat wad 2 . Memang aku ade bad experience kat situ . Tapi takdelah aku nak cerita kat sini sebab macam mengaibkan certain² nurse kat situ pulak kan ? Lagipon , think positive !

Tapi dah kalau sampai jadi macam ni , memang nan-hado lah nak think positive bagai . Hopefully nurse yg bertanggungjawab tu dikenakan tindakan yg sepatutnya n perkara macam ni takkan berulang lagidah , amin~

.....................................................................


Sape ade masalah bibir kering / merekah ?

Do apply CCO on ur lips tonight n see the difference tomorrow . InsyaAllah it will be better

Bonus untuk penggunaan jangka panjang : boleh mencerahkan bibir yg gelap / kusam akibat penggunaan lipstick yg ada bahan kimia

sms / whatsapp : 016-4405150

Thanks & Best Regards ,

August 25, 2014

Corrector Cream Oil (CCO)

Assalamualaikum readers  

First of all , Bismillahirrahmanirrahim ~

Iols baru mula berjinak² dengan business online ni . Pls support me \(^_^)/

Pernah dengar pasal kebaikan / keberkesanan Corrector Cream Oil (CCO) ni tak ?



CCO dirumus khas menggunakan teknologi canggih agar nutrien dlm setiap bahan mentah tidak terjejas dan dapat memberi kesan optimum . Ekstrak koko berkualiti tinggi diadun dengan Minyak Badam (Almond Oil) gred tinggi bersama bahan lain seterusnya menghasilkan CCO ini . Produk HALAL dan 100% Natural Ingredients .

Untuk kegunaan Eye / Lips / Face



 Eye
     - bagi mengurangkan eyebag
     - kulit kering disekitar mata
     - kedutan peringkat awal
     - melembap

♥ Lips
     - dijadikan lipgloss tanpa warna
     - sesuai untuk bibir sensitif
     - dijadikan base sebelum apply lipstick
     - penggunaan jangka panjang : boleh cerahkan bibir gelap kesan penggunaan lipstick
     - boleh merawat bibir kering n mengelupas
     - melembapkan kulit sekitar bibir n dagu

♥ Face
     - boleh digunakan diseluruh muka terutamanya tepi hidung
     - warna gelap di tepi hidung akan cerah n moist
     - menanggalkan sel kulit mati dgn sendiri
     - sesuai untuk parut baru n memperbaiki struktur kulit

Cara Guna :
- hanya apply sedikit sahaja CCO di tempat bermasalah
- prefer apply sebelum tido kerana kulit bole bernafas n rehat sepenuhnya
- selain eye , lips n face , CCO juga sesuai digunakan untuk merawat rekahan ibu mengandung , gelap di siku , lulut, leher , buku lali , kutikal kuku n lain²


Testimoni :

mengecutkan jerawat tanpa meninggalkan parut

eyebag makin berkurangan


merawat kulit alergic baby

merawat melecur sbb terkena ekzos motor


memudarkan parut

Walaupon saiznya cuma 8g , but kecik² cili padi ni namanyer . Very² affordable . Tak perlu guna banyak , calit sikit je , so bolelah tahan lama . Pon sesuai untuk semua jenis kulit tau . Even baby pon bole pakai ;-)

Kalau interested , lelajulah SMS/WHATSAPP me at 016-4405150
Bole jugaq PM kat MY FB untuk tau details lagi ye ;-)

Thanks & Best Regards ,

August 19, 2014

Kisah Sakit Mata Anak & Ayah

Assalamualaikum readers  

Weekend kelmarin aku balik rumah mertua kat Taiping . Rumah mertua aku ni ade bela kucing . Anak aku pulak memang jenis yg histeria bila tengok kucing . Laju je nak diterkam kucing tu nak ajak BERKAWAN =P



Abeh digomoinyer kucing tu sepuas-puasnya . Kucing tu pulak memang jenis yg suka redha je kalau dengan bebudak . Buatlah ape pon , i is redha uols ~

Main punya main dengan kucing , sekali hari ahad pagi tu bila dia bangun tido aku perasan yg mata dia macam merah² sikit pastu macam sembap .

Mulenyer aku syak dia tido banyak . But after some research , rupenyer maybe dia alah kat bulu kucing tu *sobs*

Semalam tengok mata dia macam dah ok . Just badan macam dedor² sikit . Tapi ayahnyer pulak mata merah gila² pastu berair . Terus aku ajak pegi klinik . 

Confirm ! Sakit mata . Terus dapat MC 3 hari . Udah la minggu lepas pon dapat MC 3 hari sebab kaki bengkak sampai tak bole jalan . Puncanyer tersadung kat market =P

Semalam hubby cakap ...
(p/s : bukan niat nak menunjuk ye , just untuk kenangan iols d hari² akan datang)

"Agaqnyer Allah makbulkan doa B kot sebab B selalu doa janganlah bagi Nazeef sakit , bia semua sakit dia tu d transfer kat B je "

Ya Allah , time tu tersentuh sangat hati ni bila dia cakap macam tu *sobs*

Get well soon kesayangan !

Thanks & Best Regards ,




 

Copyright © '✿ pink velvet ✿'. Designed by Whitey Mommy