January 19, 2017

#JalanJalan : Zoo Taiping

Assalamualaikum readers

Peginya masa Christmas aritu , tapi baru sekarang nak cerita . Belasah je lah , asalkan adooo , hikhik ~

Last pergi zoo taiping masa pregnant Rania , n Nazeef time tu umur setahun lebih [LINK] . Ni pergi balik masa pregnant no.3 pulak , huhu ~

Tak rancang pon sebenarnya , tp dah kebetulan balik rumah mertua aritu takde benda nak dibuat , marilah kita bawak anak² pergi jalan zoo jap

Kenapa aku cakap JAP ? Sebab memang perginya kejap sangat . Pukul 8 lebih sampai sana , pukul 10 lebih dah ada kat rumah , haha..!

Pergi semata pusing² naik train je



Pastu jalan sikit pergi tempat gajah n zirafah




Pastu marilah kita pulang . Tak lalu weyyy nak jalan panas² , lagipon anak aku semangat nak naik train tu je , haha..!



Bye² zoo taiping . Jumpa lagi masa pregnant no.4 nanti pulak #Ehhh Emoticon screaming in fear

Thanks & Best Regards ,

January 17, 2017

Pantun Manglish (Malay+English)

Assalamualaikum readers

Pulau pandan so far ke tengah, 
Gunung daik bercabang triple,
Benda mungkar together we tegah!,
Dosa maksiat jangan ambil simple.

Buah cempedak outside the pagar,
Take the galah tolong jolokkan,
Larangan agama don't dilanggar,
Pesan ulamak don't dimomokkan.

Tanam pisang closed together,
So the puyuh cannot lari,
Kita tak hidup di dunia forever,
That's why kena selalu muhasabah diri.

Two three kucing berlari, Never be the same to kucing belang,
Make sure istighfar setiap hari,
Just in case ajal menjemput senang.

So high is the matahari, 
Anak buffalo dead tertambat,
Always reflect membersihkan diri, 
Selagi bernyawa before terlambat.

Bread is roti, 
Shadow is bayang, 
Before you mati, 
Better you sembahyang


Thanks & Best Regards ,

January 16, 2017

Alhamdulillah, Bakal #MakAnakTiga :)

Assalamualaikum readers

Hari ni aku decide utk menjawab persoalan mane aku menghilang drpd dunia blog , fb n ig start bulan 11 hari tu , hehe..!

Actually yg betul² kenal dgn aku dah tau dah . Aku ni kalau menghilang je dari dunia cyber ni CONFIRM ...


Betul tekaan korang tu , hehe..! Syukur Alhamdulillah , this is my 3rd pregnancy :)

Arini dah genap 4 bulan . Perut pon dah tak bole nak sorok lagidah . EDD seminggu lepas raya nanti , 02/07/2017 . Hope sempatlah puasa penuh n enjoy raya dulu nanti , hehe..!

Actually hari tu aku jalankan #MisiBuangKG kan ? Inilah salah satu sebabnya . Sebab nak pregnant balik . Sebab tu dipermudahkan aku loss sampai 13kg kot , hehe..!

Ade jugaq mulut puaka yg cakap rugilah aku dah kurus jaga badan tapi pergi pregnant balik . Hoiii , lantak ko sane

Niat aku aritu memang nak kurus sikit dulu sebelum pregnant balik sebab takut kang badan makin kedebembem walaupon hakikatnya sekarang berat dah ibarat berat mata memandang , huhuhu~

Lagipon better tambah anak sekarang . Kang umur makin lanjut makin penat weyyy . Aku yg umur 30 ni pon dah terasa penat kemain pregnant kali ni , sakit² badan *sobs*

Doakan semuanya selamat n dipermudahkan utk aku ye . Thanks korang 😍

Thanks & Best Regards ,

January 9, 2017

Panggung Wayang Legend Sitiawan Ditutup

Assalamualaikum readers

Kat pekan sitiawan memang ada satu panggung wayang legend tau . Uniknya panggung wayang ni sebab bangunannya tu kat area kawasan perumahan a.k.a depan rumah aku je :)

Dari zaman bila panggung wayang tu wujud aku tak sure pulak . Tapi masa aku pindah sitiawan tahun 1997 , memang dah ade dah panggung wayang tu

Dulu panggung wayang ni dipanggil panggung wayang arasu . Lotus five star pegang . Pastu MBO ambik alih . Tup² baru² ni tutup pulak dah panggung wayang tu



Ingatkan dorang nak tutup terus panggung wayang ni . Rupanya tak . Lotus bakal ambik alih balik sebab katanya semenjak tgv aeon dah bukak kat sini , mbo dah takde profit

Legend hoiii panggung wayang ni . Port aku dok dating dulu sampailah dah kawen . Jalan kaki je dari rumah , hehe..! Dah ada anak ni je langsung tak berkesempatan nak jejak kaki kat situ lagidah :P

Thanks & Best Regards ,

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy