March 3, 2015

Demam Mencecah 40.4 Darjah Celcius

Assalamualaikum readers  

Sape pernah demam sampai mencecah 40°C ? Aku baru first time merasa demam sampai tahap macam tu sekali . Semuanya gara² gigi bongsu , uwaaa ~


Benci tau ! Tak pasal² iols terfeeling muda sebab tak sangka dalam umur macam ni pon ada lagi gigi bongsu nak muncul rupenyer , hahaha ! Nak buat ape gigi bebanyak ni oiiii , pffttt ~

Actually this is my 2nd gigi bongsu . Yg first dulu aku dah buang through minor surgery as advised by dentist . Yg ni macam dah naik cantik dah , just gusi sakit gile n ngilu keseluruhan mulut , uwaaaa ~

Memang kurus aku dibuatnyer sebab  before gigi bongsu ni naik , aku dah demam seminggu siap dengan pakej ulcer and tonsil . I've lost almost 3KG dah ni sebab tak bole nak makan nasi . Asyik makan oat or biskut kering rendam dalam milo je . Pastu aku fully breastfeed pulak . Memang menggelupor lapo jugaqlah sebenarnyer , hahaha ~

Doakan aku cepat sembuh ye ;-)

Thanks & Best Regards ,

February 25, 2015

Terjawab Sudah

Assalamualaikum readers  

Berkenaan post aku yg lepas pasal status NUFFNANG aku daripada Glitterati dah bertukar ke Non-Glitterati (bole refer entry SINI) , nuffnang's staff dah reply ...


Owhhh gituwww ! Aku syak maybe sebab aku dah jarang update n jarang blogwalking semenjak kitorg anak beranak dok pass baton demam ni , huhu !

Thanks NUFFNANG team sebab response =)

Thanks & Best Regards ,

Sampai Hati Kau Tukar Status Aku!

Assalamualaikum readers  

KECEWA ! Itulah yg bole aku gambarkan untuk awal² pagi ni :'(

Aku tak pernah curang tapi kenapelah kau sanggup tukar status aku ???


NON-GLITTERATI ??? Uwaaa ~~

Dah hantar tiket tanya kat nuffnang group . Tunggu dorang reply tengok cemane .

Sape pernah alami camni ???

Thanks & Best Regards ,

February 11, 2015

Berebut Buaian

Assalamualaikum readers  

Blog ni dah macam 100% blog mak² sangat tau . Asyik jaja cerita pasal anak je =b
Lantokkan je lah ye , haha ! 

Sekarang dah ada drama baru kat rumah aku . Drama berebut buaian oleh #MySetahunSorangKids


Aku start ajar Nazeef Muslim tido buaian mase dia umur lebih kurang 50 hari . Sampailah sekarang umur dia dah nak masuk 2 tahun April ni pon , dia still tido buaian , haha ! Ni kes malas namenyer . Actually bole je dia tido without buaian dah sekarang , tapi masalahnya aku malas nak layan cekadak dia tu . Kalau letak dalam buai sepantas kilat dia terus bole tido . Lame pulak tu tidonya . Kan senang namenyer tu , haha !

Izz Iman Rania pulak memang aku dah nekad semenjak dia lahir aritu , memang takmo ajar buaian sebab aku dah mendapat time Nazeef Muslim dulu . Nak berjalan mane pon punyalah susah kemain . Memang takde pilihan time tu . Samada nak hadap meroyan dia sepanjang hari , tak pon berangkutlah buaian ni pegi memane , pffttt ~


Masalahnyer sekarang , lepas je Izz Iman Rania kenal ape tu BUAIAN *kat nursery memang dorang kasi buaian* , terus dia pon macam meroyan nak tido buai jugaq bila balik rumah . Pantang nampak kitorg henjut Nazeef , terus dia jadi tak senang duduk . Nangis tak pasal² . Kasi susu taknak , pujuk bagai pon taknak . Tapi bila letak dalam buai , terus automatik dia senyap sambil buat muka bangga , pffttt ! Akai dah mengalahkan abangnyer , padehal 3 bulan pon belom lagi tau , hahaha ~

Yg abangnyer pulak , kalau dia nampak adeknyer macam dah ade aura² nak masuk buai , memang TAKLAH dia nak turun drpd buai tu , pffttt ~ 

Actually tido BUAIAN ni ade pro n kontra dia tersendiri tau .
PRO = Budak tido lena n lama ; 
KONTRA = Payah nak berangkut ke sane sini kalau dia terlalu bergantung tido kat buaian

Arapnyer Izz Iman Rania takdelah terlalu bergantung nak tido buai je doplohpat jam ye nak ! Amin ~

Thanks & Best Regards ,

February 10, 2015

Chest Freezer Utk ANAK-ANAK

Assalamualaikum readers

Kalau korang perasan , aku dah CAPSLOCK perkataan ANAK-ANAK ye ! Jadi jangan salahkan aku utk memiliki chest freezer ni , kahkah~


Beli size kecik je sebab stok EBM aku bukanlah d tahap yg melimpah ruah pon sebenarnyer . Tapi disebabkan aku memang 100% guna botol utk isi stok EBM n 100% jugaq daku hantar stok EBM beku kat nursery , makanyer dah jadi KEPERLUAN pulak chest freezer ni =)

Actually muat je kalau nak sumbat² kat fridge sediada , just stok ayam ikan memang takde dahlah kat fridge tu . Maka utk mengelakkan terjadinya 1001 alasan utk tak bole nak masak on the spot , marilah kita beli chest freezer ni satu , hikhik ~

Disebabkan anak aku #setahunsorang , makanyer stok makanan puree yg tak berapa nak puree sangat tu pon aku tompang kat chest freezer ni jugaq . Jimat gile² dah ruang kat fridge aku sekarang . Hai nugget , fries n hotdog ! Welcome back , kahkah ~

Thanks & Best Regards ,




 

Copyright © '✿ pink velvet ✿'. Designed by Whitey Mommy