November 16, 2016

Izz Iman Rania Turns 2

Assalamualaikum readers

Semalam , 15 November 2016 , my princess , Izz Iman Rania dah genap 2 tahun .


Cepatnya masa berlalu . Rasa macam baru semalam je beranakan dia tau *sobs* [Throwback Bersalin Izz Iman Rania]

Macam biasa , celebrate kite² je . Beli kek yg dah siap punya , suruh tulis nama , letak bear seketui n done..! Hikhik ~




Budak excited . Selalu tengok kawan² kat nursery dia celebrate birthday , so dia dah tau cemane nak tiup lilin n cemane nak potong kek , haha..!

Birthday gift :)

Perkembangan 2 tahun ni ...

πŸ‘‰ cakap dah bole faham , ehhh ke aku je yg paham tak tau lah pulak kan , hikhik..!
πŸ‘‰ kuat merajuk
πŸ‘‰ sukeeeee sangat menyakat abgnya sampai nangis , pffttt..!
πŸ‘‰ dah pandai baca doa makan sampai habis
πŸ‘‰ dah pandai baca 1-10
πŸ‘‰ suke cop ayahnya a.k.a mamanya sila ketepi :'(
πŸ‘‰ kuat membebel
πŸ‘‰ suke makan pedas tapi bukan yg terlalu pedas
πŸ‘‰ bercinta nak suruh habiskan nasi :'(
πŸ‘‰ agaq lasak berbanding abgnya , phewww ~
πŸ‘‰ bole histeria kalau lalu kedai bebear , haha..!
πŸ‘‰ sangat suka baby :)

Erm ... Ape lagi erk ? Ntah , aku pon dah lupe , haha..!

Semoga membesar dengan sihat , jadi anak yg solehah , berjaya dalam hidup n sentiasa di bawah lindungan n keberkatan-Nya sayang , Amin Amin Amin ~~~

p/s : esok b'day maknya pulak , ehhh #SajeBagitau :p

Thanks & Best Regards ,

November 10, 2016

Online Revolution Lazada 2016 | 11 Nov - 14 Dec

Assalamualaikum readers

“Online Revolution” Lazada adalah acara menjual dan membel-belah dalam talian yang terbesar di Asia Tenggara yang membawa jenama , peniaga dan para pengguna bersama-sama di enam buah negara

Tema untuk jualan “Online Revolution” pada tahun ini ialah “Jenama untuk Semua” (Brands for All) yang akan menandakan evolusi Lazada sebagai hab untuk jenama-jenama kegemaran rakyat Malaysia

Antara jenama yang akan turut menyertai acara “Online Revolution” pada tahun ini termasuklah Drypers , L'OrΓ©al , NestlΓ© , Samsung dan jenama-jenama lain seperti Prodiet , Microsoft , ZTE , Goon , Bosch , Tesco , Mattel , Sports Direct , dan pelbagai lagi

"Parcel Of Joy" from #LZDMYRevolution :)

Acara selama sebulan ini yang akan bermula dari 11 November 2016 hingga 14 Disember 2016 adalah jualan “Online Revolution” yang kelima semenjak pelancarannya pada 2012



So korang yg kaki shopping tu make sure jangan lepaskan peluang ni . Please save the date from 11 Nov 2016 to 14 Dec 2016 untuk melawati website Lazada Online Revolution Sale ni ok [LINK]


Tak sabar tunggu esok nak spin wheel tu , kot² ade rezeki kan , woot woot ~~

Jom reramai kite serbu website Lazada Online Revolution Sale ni esok :)

Thanks & Best Regards ,

November 8, 2016

Review Body Scrub and Foot Soak | PureBySafiyyahOsman

Assalamualaikum readers

Dah lama aku dok usha² pasal produk PureBySafiyyahOsman ni . Founder pon seorg blogger jugaq tau [Safiyyah Osman. Produk yg 100% berasaskan bahan natural dan organik tanpa sebarang bahan kimia dan pengawet .

Ianya Homemade and Handcrafted Product tau . Bebas pewarna dan bebas pewangi tiruan . Semestinya HALAL dan MESRA SOLAT :)

Alhamdulillah diberi kesempatan utk mencuba sendiri kehebatan produk PureBySafiyyahOsman ni . Antara produk tu adalah Organic Detox Body Scrub - Lavender Me dan Foot Soak Lavender - Chamomile


♥ Organic Detox Body Scrub - Lavender Me 


Dihasilkan daripada gula tebu organik dan garam detox , diadun dengan bunga lavender kering yang terpilih , minyak zaitun dan madu asli yang berupaya memelihara kulit serta melembabkan kulit

Fungsi :
- Sangat sesuai untuk kulit badan yang tidak terlalu kering , tidak terlalu berminyak , 
  kurang tidur & stress.
- Menghilangkan bau badan.
- Mencerahkan kulit dengan cara membuang sel kulit mati.
- Melembabkan kulit tanpa perlu menggunakan pelembab.
- Berfungsi untuk mendetox keseluruhan badan.
- Melancarkan peredaran darah.

Cara penggunaan :
1. Basahkan badan.
2. Lumur susa detox scrub ke seluruh badan atau bahagian y diingini.
3. Bilas dengan air bersih tanpa menggunakan sabun.

Pengalaman sendiri :
Memang dah jatuh cinta sangat² dgn scrub ni . Masa tonyoh² kat badan tu alahaiii sedapnya . Teksturnya tu macam terus meresap dalam kulit n jadi macam oily sikit . Tapi lepas bilas terus yg oily tu jadi macam moisturizer pulak . Lembutnya alahaiii , sedap je dok belai² kulit sendiri sehari suntuk , hehe..! Pastu nampak mcm kulit tu cerah sikit banding dgn yg sebelum scrub tu tau . Ehh , ke perasaan sendiri je ntah , haha..!

Bukti scrub tu terus meresap dalam kulit n bertukar menjadi moist =)

♥ Foot Soak Lavender - Chamomile 


Dihasilkan daripada garam detox serta garam mineral semulajadi ditambah lavender dan chamomile . Kesan dapat dirasa dengan hanya sekali penggunaan.


Fungsi :
- Menghilangkan dan merawat masalah kaki berbau & kuat berpeluh.

- Menghilangkan lenguh-lenguh pada kaki dan tapak kaki.

- Mendetox badan melalui kaki.

- Menggantikan kandungan garam yang hilang dari badan.

- Melancarkan peredaran darah keseluruh badan.

-Mengeluarkan lebihan angin didalam badan.

- Merawat tumit yang merekah.

- Merawat masalah kuku dan jadikan kuku lebih sehat.


Cara penggunaan :
1. Isi air suam melebihi buku lali atau paras betis dalam basin.

2. Masukkan 2-3sudu kecil foot soak ke dalam basin.

3. Rendamkan kaki selama 10-15minit.

4. Bilas bersih.


Pengalaman sendiri :
Ok..! Yg ni super best utk merawat masalah tumit kaki merekah aku tu . Pakai dalam 2 kali gitu je pon dah nampak hasil tau . Tumit nampak molek sikit dah , soft je . Pastu setiap kali aku rendam kaki aku , aku perasan malam tu confirm aku tido lena gila² n takde pon rasa lenguh² kat kaki tau . Best best best..!



Thanks husband sebab sanggup jadi model tak berbayar iols utk post ni , hikhik..! :P

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 



So , korang yg berminat bole dapatkan info / produk PureBySafiyyahOsman ni melalui :

Contact No | +60194163319

ANDA BERPELUANG MEMENANGI IPHONE 7 & IPHONE 6 DENGAN PEMBELIAN MANA² PRODUK PBSO MELEBIHI RM30 DALAM 1 RESIT DAN SETERUSNYA MELAYAKKAN ANDA MENYERTAI LUCKY DRAW GUNA & MENANG [INFO LANJUT]

Thanks & Best Regards ,

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy