February 5, 2016

Busy February

Assalamualaikum readers

Finally it's Friday , phewww ~


Letih sangat² minggu ni . Dengan cuaca yg panas kemain , anak² pulak tak sihat :'(

Paling tak best bila semalam husband bagitau yg dia kene pergi kursus next 2 weeks kat Instun Tanjung Malim from 16/02 - 24/02 , uwaaa ~ ~

Tak pernah kene tinggal lelama macam ni tau since dah ade anak 2 ni . Macam manalah gayanya nanti , tak dapat nak bayangkan , huhu ... !

Please behave nanti wahai anak² . Please ! Please ! Please ! =b

Thanks & Best Regards ,

February 1, 2016

Perak Dan Kelantan Bakal Menikmati Musim Sejuk

Assalamualaikum readers

KUALA LUMPUR – Rakyat di Semenanjung Malaysia terutamanya di Kelantan dan Perak bakal menikmati cuaca sejuk dan nyaman seperti musim bunga di kota London apabila suhu di negara ini dijangka turun sehingga 20 darjah Celsius sepanjang bulan Februari ini.
Menurut sumber daripada Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia), fenomena itu berlaku berikutan angin sejuk di kawasan kutub utara yang terkumpul terlalu lama lalu mengakibatkan laluan luruan angin.
Luruan angin kutub utara itu ‘berpecah’ daripada sempadannya dan bertiup ke hemisfera selatan.
“Dalam beberapa hari lagi, luruan angin itu akan sampai ke utara Semenanjung Malaysia terutamanya di kawasan pedalaman sekitar Perak dan Kelantan disebabkan faktor geografi yang berlatitud tinggi.
“Namun begitu, negeri seperti Perlis, Kedah dan sebahagian kawasan tanah rendah di Perak dijangka kurang terkesan dengan angin sejuk itu ekoran dipengaruhi suhu laut Lautan Hindi,” katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.
KOSMO! -
Betul ke berita ni ? Kalau betul macam nak kene prepare coat , gloves n boots lah nampaknya . Ate , kata fefeling dok london kannnn , hikhik ~


Masalahnya , drpd malam tadi pon still hangat pijor je ni aku rasa , pffttt !

Ehhh , tapi Sitiawan / Manjung / Lumut ni boleh consider "kawasan pedalaman" ke ? Haha !

Dapat tempias sikit² pon jadi lah #MasihBerharap :b
Okbai ~

Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol Star Facebook symbol

New Update : February 2, 2016

Harapan ... Harapan menjadi layu :'(
-Hyper Act

Thanks & Best Regards ,

January 28, 2016

Followers Blog Berkurangan Secara Mendadak

Assalamualaikum readers ♥ 

Terkejut aku pagi ni bila tengok followers blog ni berkurangan secara mendadak

Terfikir , apalah salah blog aku ni sampai korang unfollow secara berjemaah ? *sobs sobs*


Naseb baik baca blog FIZA , rupa²nya ...


So lepas ni pemegang google account sahaja yg ada authoritative nak follow blog ye !

Thanks & Best Regards ,

January 22, 2016

SilkyGirl Matte Fever Lipcolor Balm

Assalamualaikum readers

Terjebak dengan entry JULIAJOHARI ! Makanya lelaju pergi cari lipcolor tu jugaq kat Watsons , kahkah .. !

SilkyGirl Matte Fever Lipcolor Balm

 

Comey sangat tau design lipcolor ni . Macam crayon :-)

Aku beli code 02 - Desire ... 


Actually gambar ni aku snap lepas makan minum tau . Gambar before lupa nak ambik , sila maafkan :b

Memang long-lasting . Dah la aku pakai nipis je sebab husband cakap jangan nampak mulut dulu sebelum muka , kahkah !

I is sokaaaaa Sparkling heart emoji icon Sparkling heart emoji icon Sparkling heart emoji icon 
Dah la murah , tengah promosi sekarang kat Watsons RM18.80 (NP : RM29.90)

Lepas ni nak beli code 01 - Vogue pulak sebab macam teringat² pulak color tu , haha .. ! 

Thanks & Best Regards ,

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy