August 3, 2015

Suamiku Jatuh Dari Langit

Assalamualaikum readers


" Filem ini mengisahkan tentang seorang gadis kampung yang bernama Asyikin (Nora Danish) yang mempunyai seorang bapa Pak Bidin (Kaza), seorang ketua kampung yang tegas.
Keluarga mereka sangat menitikberatkan soal agama. Oleh itu, Asyikin telah di didik oleh bapanya untuk menjadi seorang wanita yang menutup aurat, lemah lembut dan pandai mengaji.
Che Awang (Syuk SYJ) dan Awie (Qi Razali) merupakan pemuda kampung yang nakal dan suka menganggu gadis-gadis di kampung mereka.
Suatu hari, Awie memerlukan wang untuk melangsaikan hutangnya. Awie telah menyelinap masuk ke dalam rumah ketua kampung dengan memanjat dari bumbung untuk mencuri .
Tiba-tiba, Awie tersalah pijak dan terjatuh di hadapan Asyikin yang baru selesai solat. Awie terpegun melihat kecantikan Asyikin , manakala Asyikin terkejut melihat kemunculan Awie. Dan bermulalah detik-detik yang mencuit hati terjadi di antara mereka "

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Baru lepas tengok movie ni tadi

Macam biasa , tengok online je lah yg mampu , haha ... ! [LINK]

Pendapat aku , movie ni memang best . Watak Qi n Syuk sumpah lawak gila thumbs up

Lagi layan daripada movie Suami Aku Ustaz yg ntah pape tu rasenyer , pffttt ... !

Nora suka sangat , Nora kasi star star star star , hehe ... !

Thanks & Best Regards ,

July 31, 2015

Raya Gift For Us =)

Assalamualaikum readers

Beberapa hari sebelum raya haritu ...

Alhamdulillah ... ! Alhamdulillah ... ! Finally in our hand love struck

Our Own Paradise ...
No. **, Persiaran Puncak Iskandar 2B/2
32610 Seri Iskandar
Perak

2 years tunggu . Now bila dah jadi kenyataan , senyum sampai krem urat mulut , haha ... !

Part yang tak best , kitorg maybe takkan stay kat sana . Rumah tu masa beli pon memang plan nak buat asset je sebenarnya

Tapi masa kunci dah ada kat tangan , terus nafsu membuak² nak stay kat sana . Setelah ditolak tambah , memang tak bole lagi nak stay sana unless kalau aku dapat kerja kat area sana pulak . Doa²kan lah ye , hehe ... !

Susah ooo nak ulang-alik everyday anak-beranak even sejam je . Banyak dugaan n cabarannya . Mental , fizikal semua kene tiptop . Kalau either me or husband je yg ulang-alik should be ok rasenyer .

Rugi ? Sayang ? Ye ! Semua tu memang dilema sangat . Tapi InsyaAllah , inilah keputusan yg terbaik utk our family praying

Rumah tu maybe akan buat homestay nanti . So lepas ni sesape nak sewa homestay area Seri Iskandar bole contact iols ye , hikhik ... !

Thanks & Best Regards ,

Segmen Raya Bersama Mamamyja

Assalamualaikum readers

Jom join segmen MAMAMYJA
Segmen yg bertujuan utk mengeratkan hubungan dan memeriahkan lagi RAYA 2015

Tarikh Segmen : 30 Julai - 31 Ogos 2015

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 


Baju raya kitorg patutnyer sedondon 4 beranak , warna grey yg aku n Rania pakai tu . Kain pasang ni kitorg beli masa buat hantaran time bertunang dulu (2011)


Cadangnya nak buat baju nikah , tapi cancel pulak . So 5 tahun tersimpan gitu je lah kain ni . Tahun ni baru "terplan" nak tempah kain tu , kahkah ... !

Tapi disebabkan baju husband n Nazeef yg jadinya ntah pape , makanyer kaum adam tu beli yg ready made saje . Matching jugaq kan ? kan ?  Hehe ... !

Thanks & Best Regards ,

July 29, 2015

Merawat Tekanan Darah Rendah (Low BP)

Assalamualaikum readers

Tekanan Darah Rendah atau Hypotention adalah jika seseorg mengalami bacaan tekanan darah di bawah 120/80 mmHG


Aku selalu jugaq ada masalah tekanan darah rendah ni dari zaman belum kawen lagi . Paling teruk masa mengandungkan Nazeef . Hari² kene pergi cek BP kat klinik 1 Malaysia , pffttt ... !

Baru² ni jadi lagi . Naseb baik dah kenal sangat dengan simptom² low BP ni ...
  • Pening non-stop
  • Muka pucat
  • Doplohpat jam ngantuk
  • Mata kabur
  • Susah nak tarik nafas dalam²
Terus pergi farmasi beli ubat Iberet Folic - 500


Tapi ubat ni bukan zasss bole baik ye ! Memang take time , pffttt ... !

Kalau nak tekanan darah rendah back to normal secara zasss , aku sarankan silalah pergi cari kerang / bayam merah . Memang cepat sembuh , InsyaAllah ~
*mengikut pengalaman aku*

Menu utk org tekanan darah rendah =P

Paling terliur ... ! Kerang goreng berempah =)

Bila google , banyak lagi rupanya makanan yg bole tambah darah . Tapi bagi aku , kerang + bayam memang the best thumbs up

Thanks & Best Regards ,

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy