August 19, 2014

Kisah Sakit Mata Anak & Ayah

Assalamualaikum readers  

Weekend kelmarin aku balik rumah mertua kat Taiping . Rumah mertua aku ni ade bela kucing . Anak aku pulak memang jenis yg histeria bila tengok kucing . Laju je nak diterkam kucing tu nak ajak BERKAWAN =P



Abeh digomoinyer kucing tu sepuas-puasnya . Kucing tu pulak memang jenis yg suka redha je kalau dengan bebudak . Buatlah ape pon , i is redha uols ~

Main punya main dengan kucing , sekali hari ahad pagi tu bila dia bangun tido aku perasan yg mata dia macam merah² sikit pastu macam sembap .

Mulenyer aku syak dia tido banyak . But after some research , rupenyer maybe dia alah kat bulu kucing tu *sobs*

Semalam tengok mata dia macam dah ok . Just badan macam dedor² sikit . Tapi ayahnyer pulak mata merah gila² pastu berair . Terus aku ajak pegi klinik . 

Confirm ! Sakit mata . Terus dapat MC 3 hari . Udah la minggu lepas pon dapat MC 3 hari sebab kaki bengkak sampai tak bole jalan . Puncanyer tersadung kat market =P

Semalam hubby cakap ...
(p/s : bukan niat nak menunjuk ye , just untuk kenangan iols d hari² akan datang)

"Agaqnyer Allah makbulkan doa B kot sebab B selalu doa janganlah bagi Nazeef sakit , bia semua sakit dia tu d transfer kat B je "

Ya Allah , time tu tersentuh sangat hati ni bila dia cakap macam tu *sobs*

Get well soon kesayangan !

Thanks & Best Regards ,

August 13, 2014

#WW : Anak Teruna Shopping Baju Raya

Assalamualaikum readers  

 pilih-pilih ~

belek harga ~

ok done ! jom pegi bayar =P

Thanks & Best Regards ,

August 8, 2014

Beraya Di Hospital

Assalamualaikum readers  

Lamenyer ! Lamenyer ! Lamenyer ! Lamenyer tak update blog , huhu !
Lately ni kesihatan tak berapa nak ok lah . Dengan morning sickness datang balik , uwaaa ~

Macam mana raya korang ?
Me ? Raya tahun ni macam raya yg paling tragis sekali :'(

Raya 1st aritu aku beraya kat rumah mertua kat taiping . 



Malangnya pepagi raya tu jugaq dah dapat call drpd family aku cakap yg adek aku warded kat Hospital Pantai Manjung sebab Appendix n kene operate that day jugaq , huhu ~

Mulenyer aku plan nak balik raya 2nd , tapi mak aku cakap adek aku kene tahan ICU pulak sebab dorang nak pantau lungs dia . So pepagi raya 3rd baru aku balik n terus lawat dia kat hospital . Ingatkan raya 3rd tu dia dah bole discharge , rupenyer kene tahan lagi sehari sebab demam pulak . 

Makanyer dari raya 1st sampailah raya 4th family aku beraya kat hospital je . Yg paling kecian adek aku yg sakit tu lah , baju raya pon tak sempat nak rasmi . Gambar raya kitorg 1 family pon takde *sobs*

Thanks & Best Regards ,

July 26, 2014

Selamat Hari Raya!

Assalamualaikum readers  

Hai korang ! Dah ade kat kampung erk ? 
Aku masih kat sini , kat OPIS ! Ye , iols masih bekerja lagi arini uols *sobs sobs*

Tapi takpe , halfday je pon arini . 
Jadi marilah kita ikhlaskan hati arini demi cuti seminggu , hikhik ~

Tahun ni aku beraya rumah mertua dulu .
Esok lepas subuh InsyaAllah baru kitorg gerak balik sana .

So dikesempatan ini , aku nak ucapkan selamat hari raya uols ~

Dalam bermesra mungkin terkasar bahasa, Dalam bergurau mungkin terlanjur senda, Dalam berjanji mungkin ada yang belum dikota, Dalam berbicara mungkin ada yang menyinggung rasa, Jika ada kemaafan, Itu jualah yang dipinta .

Jangan lupa jaga kesihatan musim perayaan ni ye nak² pulak tengah musim jerebu sekarang ni .

Raya mode is ON ~~~

Thanks & Best Regards ,




 

Copyright © '✿ pink velvet ✿'. Designed by Whitey Mommy