April 23, 2015

Harga Susu n Pampers Anak Naik Mendadak !

Assalamualaikum readers

Pffttt ~~ Mampu mengeluh n membebel kat sini je lah bab barang makin mahal semenjak GST ni ESPECIALLY susu n pampers anak² , uwaaa !

Kalau dulu beli susu Nazeef RM22 je kat kedai ubat cina . 1kg tau

Lepas GST jadi RM24 . 900g pulak tu . Harga naik , kandungan kurang , huh !
Harini pegi kedai ubat tu dah jadi RM27 pulak . Hoiii ~ Ko dah kenapa gila ???

Terus pergi cuba naseb kat TESCO pulak padehal selama ni memang tak pernah pon shopping susu n pampers anak² kat situ sebab harga kat kedai ubat cina yg selalu kitorg pergi tu jauh lagi murah

Tup² harga kat tesco RM24 n valid sampai harini je . Phewww ! Memang rezeki anak² . Terus borong sampai 6 pek

Pampers drypers pon murah harini kat tesco . RM31 . Kat kedai ubat tu dah jadi RM34

Terkesan sangat dek GST dalam bab keperluan anak² ni ='(

Duit gaji sekarang dah tak ada istilah utk KEHENDAK . Semua pon dah perabih kat KEPERLUAN je . Uwaaa ~ Benci sangat tau !

Thanks & Best Regards ,

Yeay! Kekal Hak Keluar Caruman KWSP Pada 55 Tahun

Assalamualaikum readers

KUALA LUMPUR: Pencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) kekal hak untuk mengeluarkan caruman pada usia 55 tahun, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak. 

Beliau berkata, sebarang perubahan hanya terpakai jika ahli memutuskan untuk bekerja melepasi usia 55 tahun. 

Najib berkata demikian ketika berucap merasmikan Invest Malaysia 2015 di sini, sebentar tadi. 

Perdana Menteri berkata, keputusan itu dibuat selepas mengambil kira pandangan lebih 50,000 pencarum yang menyertai proses rundingan dalam talian sepanjang tempoh dua hari. 

Beliau berkata, KWSP akan memastikan sebarang penambahbaikan hanya akan terpakai kepada caruman baharu membabitkan ahli yang berhasrat menyambung perkhidmatan selepas umur 55 tahun. 

"Kerajaan sentiasa mendengar pandangan daripada rakyat. Adalah jelas majoriti ahli KWSP walaupun memahami kepentingan simpanan persaraan pada umur 60 tahun mahu mereka diberikan hak untuk menggunakan dana persaraan pada umur 55 tahun," katanya.

Sumber drpd BERITA HARIAN ONLINE

Alhamdulillah ! Lega rasanya utk kita² yg takda skim pencen ni , hehe ~

Thanks & Best Regards ,

April 22, 2015

Selamat Hari Tua Wanita !

Assalamualaikum readers


Pfftt ! Betul ke statement Nichola Joss ni  pasal wanita bekerja akan nampak tua pada pukul 3.30 petang setiap hari rabu ?

Macam tak betul je sebab aku hari² pon fefeeling forever young gituwww . Hahaha ! Okbai ~

Thanks & Best Regards ,

April 21, 2015

Jenis-Jenis Baby Carrier

Assalamualaikum readers

Semenjak join group Malaysian Babywearers , baru aku tau yg ada banyak jenis baby carrier rupanya , hikhik ~

Setiap carrier ada pros n cons tersendiri . Meh nak share sikit (info from www.boba.com)






Aku ni dah lama tau sebenarnya tengah mencari baby carrier utk Rania sebab Nazeef still guna stroller . Semput jugaqlah nak dukung je si kecik tu :'(

Mulenya aku plan nak beli yg jenis SSC . Tapi dah kalau namanya poket nipis , sila abaikan saja ye !

Nak beli yg second-hand kat Malaysian Babywearers FSOT n Rental pon tak mampu rasanya , hikhik ~

But buat masa sekarang aku ada aim 1 baby wrap ni . Dok terbayang² je 24 jam . Ye ! Dalam tido pon , hahaha !

Owhhh cepatlah wahai gajiku \(^_^)/

By the way , ni kisah aku semalam :


Itulah pentingnya ENGLISH EDUCATION ye adik² ! Sekian, heehee ~~

Thanks & Best Regards ,

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy