February 20, 2017

Deeja Cosmetic | Merawat Masalah Kulit Seawal 5 Hari

Assalamualaikum readers

Terpengaruh dengan iklan Deeja Cosmetic masa drama 7 Hari Mencintaiku hari tu , makanya marilah kita cuba jugaq set Deeja Cosmetic ni , hehe..!


Yg menariknya pasal set Deeja Cosmetic ni sebab ianya terdiri daripada 5 set penjagaan dalam 1 harga je tau (RM85 WM | RM90 EM) . Memang WOW sangat :)


1. Sabun Pembersih Muka

Diperbuat drpd air mawar , susu n beras

Sabun ni memang super best utk org yg malas cuci mekap macam aku , hikhik..! Sebab ape ? Sebab ianya macam clorox tau , habis semua daki² kat muka ni ia cuci , fresh je :)
*hambek kau , clorox terus aku bedal utk dijadikan contoh , haha..!*

2. Toner Nano

Diperbuat drpd aloe vera n air mawar

Toner ni dipakai selepas cuci muka , sebelum pakai krim siang / malam . Memang terasa lembap n fresh je muka lepas pakai toner ni tau . Dah la wangi :)

3. Krim Siang

Diperbuat drpd minyak biji anggur n serbuk mutiara

Krim siang ni lagiiiii best sebab calitnya sikit je , tapi hasilnya dah macam pakai foundation versi nipis je . Tak perlu dah nak tepek compact powder . Yg penting ianya tak melekit / berminyak plus dapat melindungi kulit drpd sinaran UV tau

4. Krim Malam

Diperbuat drpd minyak jojoba n kunyit

Krim malam ni bertindak time kita tido utk merawat kulit . Sapu nipis² je . So , jangan culas nak pakai krim malam ye , kata nak cantik kannnn *pesan kat diri sendiri*

5. Krim Nano


Krim nano ni memula aku pakai dulu sambil gelak besar sebab aku pergi tepek tebal² , sudahnya memang kuning gila muka aku , kahkah..! Sebenarnya tepek nipis² je pon dah cukup . Nama pon krim kunyit kan , haruslah kuning muka , tp idaklah permanent pon , so no worries ye , hehe..! Krim nano ni pakai lepas pakai krim malam tadi


Ini antara kehebatan yg akan diperolehi dalam masa 1-2 minggu je if consume betul² set Deeja Cosmetic ni . N yg paling penting , kesemua 5 item set Deeja Cosmetic ni LULUS KKM tau (boleh refer gambar utk nombor siri KKM tersebut)


Amacam ? Ayu tak ahkak lepas consume Deeja Cosmetic ni ? Bak kata trademark Deeja Cosmetic "Keayuan Semula Jadi" , kahkah..! *matilah kena kecam lepas ni*

Kalau korang berminat nak dapatkan set Deeja Cosmetic ni boleh lelaju contact +60196945950

Or kalau korang nak usha² dulu segala testimoni / info lanjut berkenaan Deeja Cosmetic ni , korang boleh search :

FB : Deeja Cosmetic HQ
IG : deeja_cosmetic_hq

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

GARA² MINYAK PANAS KULIT WANITA INI LEBIH CANTIK DARI SEBELUMNYA

Apa yang korang akan lakukan sebaik terkena minyak panas? Bukan sedikit ye tapi sebahagian dari kulit muka korang. Inilah mimpi ngeri yang berlaku kepada wanita ini.


Kulit wajah adalah aset besar terutama bagi wanita. Sakit, sedih dan risau semua ada bila berlaku kejadian sebegini. Sebaik terkena minyak panas wanita ini mendapatkan rawatan dari hospital. Tapi kerana bahagian yang terkena itu agak banyak dan sudah tentu masa yg diperlukan untuk sembuh lebih lama. 

Pada awalnya wanita ini memilih gel aloe vera untuk merawat luka dan pada masa yang sama dia berharap gel ini dapat membantu  menghilangkan parut pada wajahnya.

"Saya kena mnyak panas tu ada dalam sebulan mcm tu la lepas tu saya dah tak pakai apa² skincare cuma sapu gel alovera je. Gel alovera tu cuma untuk baik luka² tu je nak hilangkan parut tu memang susah dan ambik masa lama jgk la.

"Tapi dalam sebulan tu muka dah jadi berminyak, tak bermaya, jerawat pn mula la tumbuh tapi parut tak hilang² juga...saya jadi down sangat² dengan masalah muka sy bila setiap kali tengok cermin, nak keluar rumah pn malu...kalau nk keluar rumah kena make up tebal², tapi make up mana boleh tahan lama...lama sikit je dh merekah.",luah Nurul dalam perkongsiannya kepada kami.

Dek kerana tak tahan dengan masalah kulit yang semakin menjadi jadi, dia mula mencari ikhtiar lain. Dengan lambakan pelbagai produk di pasaran Nurul lebih berhati hati dalam produk yang terbaik dan bermutu. Apa yang penting produk tu selamat, mendapat pengiktirafan dari KKM dan mampu menghilangkan parut besar pada wajahnya.

"Saya cuba tengok²  produk skincare di facebook. Mulanya saya nak try set skincare lain, tapi tak tahu mcm mana saya boleh tertarik nak mencuba produk deeja cosmetic ni lepas tengok testimoni² yang cukup banyak dari pengguna. Saya nak tahu kesannya berbaloi tak dgn masalah parut saya yang teruk ni. Tak sangka akhirnya mmg produk ni terbukti berkesan. Banyak parut saya dah hilang hanya sebulan pemakaian dengan sangat² konsisten. Alhamdulillah husband dan family saya pun berpuas hati dengan perubahan ni.


"Masa mula² nak cuba skincare saya paling takut ada pengelupasan. Tapi inilah yang buat saya sangat² puas hati dengan deeja cosmetic bila parut kat muka saya dirawat tanpa apa² pengelupasan dan tak ada pedih².

"Saya mula menggunakan Set Deeja Cosmetic 5in1 dan diamond foundation dan alhamdulillah sebulan lebih bersama Deeja Cosmetic kulit saya dah bertambah baik. Jerawat pun dah kurang kulit lebih halus dan lembut dari dulu", tambah Nurul.


Bagi yang berminat untuk mendapatkan produk ini boleh hubungi talian di bawah atau layari facebook mereka untuk lebih banyak testimoni.

Facebook:

Talian untuk dihubungi:
0196495950
0192495950
0192785950
0176535950
0199459362
0192526838

"Nak Cantik Gebu ??? Haruslah Deeja Cosmetic"

Thanks & Best Regards ,

February 17, 2017

Face Oil Yang Langsung Tidak Minyakkan Muka | ESA GOLDEN JOJOBA Face Oil by PureBySafiyyahOsman

Assalamualaikum readers

Selalu kite dengar majoriti akan cakap kalau kita pakai face oil , mesti muka akan jadi oily n naik jerawat kan ?

Guess what ? Itu semua MITOS je sebenarnya

Wujud rupanya face oil yg langsung tidak minyakkan muka , kenalkan ...

ESA GOLDEN JOJOBA Face Oil by PureBySafiyyahOsman

"NO BABE! U WON’T GET MORE PIMPLES IF YOU USE OILS!"
Founder Purebysafiyyahosman, SafiyyahOsman

Kenapa founder PureBySafiyyahOsman memilih GOLDEN JOJOBA OIL sebagai face oil ? Kebanyakkannya semua guna argan oil


Golden Jojoba Oil ni tersangat bagus untuk kulit yg sensitif kering atau sensitif berjerawat dan minyak paling dekat dengan minyak yg terhasil dari kulit muka manusia

Golden Jojoba Oil ni juga mempunyai 10000000 jenis kegunaan dan kebaikkan . Boleh digunakan pada kuku , rambut dan base sebelum makeup . Wow sangat..! 

Yg paling best , ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL ni teksturnya sangat sangat ringan n mudah serap . Memang tak terasa minyaknya tau . Besttttttttttttt :)



Kenapa korang kene dapatkan jugaq ESA GOLDEN JOJOBA Face Oil By PBSO ni ?

♥ Tidak berminyak bila pakai dan apply dimuka / wajah . Hanya titis 1titis di tapak tangan , warmkan dan ratakan ke seluruh wajah . Pakai setiap pagi dan malam sebelum tidur

♥ Sesuai utk semua jenis kulit termasuklah kulit jenis berjerawat aktif bernanah . ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL adalah minyak yg paling dekat dgn minyak yg dihasilkan oleh sebum kita . So bila pakai , muka tak akan rasa berminyak dan paling best , minyak-minyak jahat yg keluar berlebihan pun dah tak ada ! Sebab Golden Jojoba oil ni memang power bab control pengeluaran minyak di muka kita

♥ Dijadikan sebagai alas sebelum menggunakan foundation . So siapa yg jenis muka berminyak , pakai make up sekejap pun dah hilang atau orang kulit kering , pakai makeup nampak mengelupas or bercampuk-campuk , guna la ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL ni sebelum pakai foundation . Dijamin terbaik . Makeup kekal lama dan muka tidak akan berminyak dan tak akan nampak langsung ia kulit kering mengelupas area dahi or hidung kalau jenis kulit kering

♥ Boleh pudarkan parut jerawat lama dan jerawat baru . Pakai ja konsisten tiap hari 1titis waktu pagi , 1 titis waktu malam , parut-parut jerawat lama boleh hilang . Kalau parut baru lagi la boleh hilang . So pakai dan guna secara konsisten

♥ ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL akan meningkatkan daya ketahanan kulit wajah kita . Kulit kita tak mudah luka dan tak mudah sensitif . Untuk muka kering diusia 40an kalau konsisten guna , jeragat baru tak akan naik di wajah . (jom beli dekat mak kita!)

♥ Mengurangkan garis dan kedutan kecil pada kulit orang yang kering , normal atau berjeragat . ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL , akan sentiasa lembabkan kulit kita dengan minyak yang baik . So kulit akan sentiasa lembut , lembab dan nampak glowing

♥ Kalau awak ada eczema atau psoriasis di muka , awak wajib guna ESA GOLDEN JOJOBA FACE OIL ni setiap hari . Eczema awak , Psoriasis awak akan slow-slow hilang dan kawasan tersebut akan sentiasa lembab dan ada minyak baik

♥ Menghalang pertumbuhan jeragat baru dan mengelakkan wajah dari mudah tumbuh jerawat bernanah . Sebab ESA GOLDEN JOJOBA OIL akan bagi minyak baik ja ada di wajah kita . Mana minyak jahat semua dia kick . Dan PH kulit kita akan ada dalam keadaan yang normal

Kalau tak percaya jugaq , meh tengok testimoni² ESA GOLDEN JOJOBA Face Oil by PureBySafiyyahOsman ni ...








Ramai dah customer yg sangat berpuas hati dgn kehebatan ESA GOLDEN JOJOBA Face Oil by PureBySafiyyahOsman ni

So , korang ape tunggu lagi ? Jom dapatkan jugaq produk yg hebat drpd PureBySafiyyahOsman ni : +60194163319

FB : purebysafiyyahosman
IG : @purebysafiyyahosman
Stokis / Agen / Dropship : @stokist.purebysafiyyahosman

Thanks & Best Regards ,

February 13, 2017

Scan n Checkup 20 Weeks

Assalamualaikum readers

Hari ni appointment scan n checkup utk 20 weeks . Selalunya checkup aku hari rabu , tapi ni sebab ada appointment scan sekali , makanya dapatlah hari isnin

Isnin memang mampu berhuhu je lah . Punyalah ramai org jangan dikenang . Aku datang pukul 8.05 , pukul 11.20 baru siap semua , pffttt ~


Paling scary masa nak naik penimbang tadi . Siap 2 kali nurse suruh aku repeat naik penimbang . Sebab ape ? Sebab naik sampai 4 kilo sebulan weyyyy Emoticon screaming in fear

Aku pon pelik , before ni naik sampai 2 kilo sebulan . Tapi time tu memang aku asyik makan je . Pastu suka minum air manis . Lepas 2 minggu aku control , turun balik . Itupon nurse bising , kenape turun pulak ? Huhu ~

Ni lepas sebulan naik sampai 4 kilo pulak padehal dah control makan . Air n makanan manis memang tak usik dah . Pagi makan oat je . Lunch n dinner makan nasi lah sebab tak tahan weyyyy lapar . Tapi dinner tu pon sebelum pukul 8 tau

Dah buat MGTT aritu ok je . BP pon ok je . Tp risau pulak aku berat naik mendadak gitu . Nurse suruh pantau BP je sekarang . Selang 2 hari kene ambik BP Relieved emoticon


Masa scan tadi aku tanyalah doctor tu pasal masalah berat aku ni n macam mana cara nak control makan ? Dia cakap "makan je as long as u takde masalah lain"

Haha..! Punyalah sempoi doctor kali ni . Kalau doctor lain memang aku dah kene bebel dah gamaknya Emoticon crying tears of joy

Tp aku tetap risau jugaq ni . Sape ade pengalaman gini / solution meh la share dgn aku

By the way , scan tadi alhamdulillah baby ok . Gender baby pon dah tau . Tapi aku tetap tak puas hati ni , so nanti InsyaAllah nak repeat scan 4D pulak masa 26 weeks , haha..!

Thanks & Best Regards ,

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy