November 10, 2014

Menunggu Dengan Penuh Debaran

Assalamualaikum readers  



Yup , betul tu ! Aku still belom beranak lagi ni , huhu ~

Actually takdelah masalah ape pon baby still tak keluar² lagi sekarang . Cuma bila mengenangkan nak bawak badan yg dah terlebih overload ni yg dah tak lalu dah ni , huhu ! 

Pastu masa Nazeef dulu aku asyik expect dia akan keluar on due date , tengok² 37 weeks dah keluar . So takdelah istilah "menunggu dengan penuh debaran" kan . 2nd baby ni pulak bila aku expect dia keluar awal , sekali hambik ko ! Udah nak sampai due date pon kemain sonok dia duduk dalam sane , hikhik ~

Selalu jugaq aku pujuk dia suruh keluar . Siap cakap kalau nak keluar paling lewat pon biarlah 17/11 ni . Sebabnya ? Ehem² , birthday akulah , hehehe ~

Cakap pasal birthday ...


Early b'day gift from my mom =)

Buat masa ni aku just bole berdoa semoga semuanya dipermudahkan untuk aku n mudah²an jugaq baby keluar naturally without induce/operate , InsyaAllah ~

Sape ade tips cepat beranak meh share sikit meh =)

Thanks & Best Regards ,

October 28, 2014

Self Motivated #1

Assalamualaikum readers  

Hai ! Iols tak beranak² lagi ni . Kalau ikot time mengandungkan Nazeef dulu , patotnya arini aku dah beranak , 37 weeks n 2 days . 

Tapi takpelah ! Maybe baby ni nak check-in lame sikit kot dalam perut mama . Nak keluar bulan 11 jugaq kan sayang kan ? Bole geng dengan mama . Nanti kita sambut b'day sesame tau , hikhik ~ *tetiba psyco*

Oklah ! Arini nak share sikit satu self motivated ni which is sangat bagus aku rasa ...

Heavy rains remind us of challenges in life ,
Never ask ALLAH for a lighter rain ,
Get an umbrella or a raincoat , that's attitude !

Life is not about finding the right person , but creating the right relationship

It's not how we care in the beginning , but how much we care until the very end

Some people always throw stones in ur path ,

It depends on what u make with them , WALL or BRIDGE ?
Remember u r the architect of ur life !

Search for a good heart , don't search for a beautiful face

Beautiful things r not always good , but good things r always beautiful !

It's not important to hold all the good cards in life

It's important how well u play with the cards u hold

Often when we lose all hope & think this is the end ,

Remember ALLAH & pray ...
It's just a bend , not the end !

Have faith and have successful life

One of the basic difference between ALLAH and human is ...
ALLAH gives , gives and forgives
Humans get , get and forget

Be thankful in life !


  • LIFE has 4 letters , so does DEAD
  • HATE has 4 letters , so does LOVE
  • ENEMIES has 7 letters , so does FRIENDS
  • LYING has 5 letters , so does TRUTH
  • HURT has 4 letters , so does HEAL
  • NEGATIVE has 8 letters , so does POSITIVE
  • FAILURE has 7 letters , so does SUCCESS
  • BELOW has 5 letters , so does ABOVE
  • CRY has 3 letters , so does JOY
  • ANGER has 5 letters , so does HAPPY
  • RIGHT has 5 letters , so does WRONG
  • RICH has 4 letters , so does POOR
  • FAIL has 4 letters , so does PASS
  • KNOWLEDGE has 9 letters , so does IGNORANCE

  • We should choose wisely . LIFE is like a Double-Edged Sword !

    Thanks & Best Regards ,

    October 21, 2014

    Alhamdulillah~ Finally It's 36W

    Assalamualaikum readers  

    Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillah! Finally it's 36 weeks . Rase macam dah tak jauh je perjalanan nak jumpa my 2nd baby ni , InsyaAllah ~


    So far aku memang dah tak sabar nak beranak walaupon nervous tu WAJIB . Badan dah letih sangat nowdays . Still pegi kerja n setiap kali nak naik tangga office rase macam nak nangis , haha ! But , anggap je lah itu satu excercise kannn =P

    Persiapan bersalin so far semua dah ready . Kali ni aku plan nak pantang kat rumah sendiri je . Lagipon rumah mak aku pon dekat je dengan rumah kitorg . Mertua pon cakap nak datang stay dalam 10 hari pertama lepas aku bersalin . So macam takde masalah kot , InsyaAllah ~

    Doakan aku ye ! Mudah²an semuanya berjalan lancar n selamat , Amin ~
    P/S : Kalau tetibe blog aku macam sunyi sepi je , itu maknanya aku dah beranak lah tu tau , hikhik ~

    Thanks & Best Regards ,

    October 14, 2014

    Application Best Untuk Kaki Online Shopping

    Assalamualaikum readers  

    Arini aku nak share sikit pasal satu application best ni untuk si kaki online shopping -> CAROUSELL


    Actually app ni bukan untuk si kaki shopping je . It's an app for buying and selling things , new and pre-loved . Pon ade chat feature tau . Senang sangat nak berurusan thumbs up

    Aku dapat tau pasal app ni pon sebab dorang hantar SMS suruh aku try app ni since aku pon merupakan salah sorang peniaga online . Makanyer aku pon lelajulah download app ni . 

    Meh follow meh ! *sempat lagi nak promote akaun sendiri , hikhik~*

    Cara guna CAROUSELL ni lebih kurang macam Instagram jugaq . Bezanya dia ade chat feature . So , kalau korang rasa taknak semua orang baca komen korang tu , makanyer bolelah guna chat terus je

    Untuk peniaga , korang just update je barang yg korang nak jual tu kat CAROUSELL ni , pastu bole terus link akaun tu dengan FB , TWITTER and INSTAGRAM korang . Senang kan =)

    Thanks & Best Regards ,




     

    Copyright © '✿ pink velvet ✿'. Designed by Whitey Mommy