April 17, 2014

My Baby Turn 1 :')

Assalamualaikum readers  

Phewww ~ Finally berupdate jugaq blog aku ni arini setelah sebulan lebih aku menyepi . Sebab aku menyepi , itu aku akan story lain kali hokey =P

12 April aritu my baby, Nazeef Muslim dah genap setahun *sobs sobs* . Cant believe its a year ago since he came into our lives n how quickly its goes by =')



Birthday dia kitorg sambut biasa² je . Sambut sekali dengan anniversary parents aku sebab anniversary dorang 11 April =)



Kek yg disponsor neneknya a.k.a birthday gift jugaqlah ni , hikhik ~


Gambar pon dah macam asalkan hado sebab semua gambar pon tak clear sebab pencahayaan ntah pape time ni , pffttt !

Semoga kamu membesar dengan sihat sayang , jadi anak yg soleh n jadilah abang yg terbaik for ur siblings sooner , hikhik ~ =P

~~ thanks for reading \(^_^)/

March 11, 2014

Fobia Makan Ubat

Assalamualaikum readers  

Phewww ~ Akhirnya dapat jugaq aku tido lena malam tadi . Kalau tak dah dekat seminggu jugaqlah aku meroyan sebab tak dapat tido lena memalam , huhu ! Semuanya berpunca drpd si kecik ni ...


Budak ni kan , dia langsung taknak menyusu tau . Bukan setakat susu formula , susu badan pon langsung taknak dipandangnyer . Makan pon sikit je , pastu di uwek²kannyer . Bila perut dah mendidih lapar , mulelah melalak² nangis

Kalau dapat melalak pulak , memang jenuh nak diam . Lagi dilayannyer melalak tu even takde air mata pon . Ade sehari tu dekat sejam jugaqlah dia layan dia punya melalak tu . Kalau dia dah stop nangis pon , tup² tengah main ke ape dia tersedu , dia bole sambung balik nangis dia tu . Betul² bikin urut dada tau , pffttt !

Risau punya pasal , kitorg laki bini bawaklah dia pegi jumpa doktor . Doktor cakap dia sihat walafiat je . Maybe sebab gusi dia sakit kot , nak tumbuh gigi lagi . Doktor suruh kasi teethers yg dah disejukkan dalam fridge . Aku dah buat , tapi memang mimpilah dia nak bukak mulut gigit teethers tu, haha !

Actually kitorg laki bini dah tau dah punca dia jadi macam ni sebab dia memang sejak azali lagi fobia makan ubat . Setiap kali makan ubat , confirm dia akan buat perangai macam ni sebab dia fikir , setiap yg masuk dalam mulut dia tu semuanya ubat . Cuma kali ni macam berlarutan pulak fobia tu . Itu yg kitorg runsing semacam tu , huhu !

Tak paksa makan ubat memang tak dimakannyer sampai bebila . Tapi bila dipaksa , mendapatlah mama n abah awak ni ye sayang ? Hadoiii ~

Berkat doa n kesabaran , Alhamdulillah dia dah start menyusu balik malam tadi n takde dah drama melalak² nangis memalam , syukur ~

~~ thanks for reading \(^_^)/

March 5, 2014

Tips Mudah Nak Hafal Sifir

Assalamualaikum readers  

Arini ahkak ade satu benda nak share untuk adek² kat luar sane tu yg liat nau nak hafal sifir =)

Tadaa ...


Paham tak ? Kalau tak paham pon sila paham²kan jugaq ye sebab cara ni memang senang . Just sifir 2 n sifir 5 memang korang kene pro lah 

~~ thanks for reading \(^_^)/

February 28, 2014

Difflam For Sore Throats

Assalamualaikum readers  

Sihat semua ? Weols sekeluarga tak berapa sihat ni ='(

Lately ni panas sesangat kan . Aku yg duduk kawasan tepi laut ni lagilah terasa panasnyer , pffttt ~


Musim macam ni memang demam , selsema , sore throats semua nak amek kesempatan datang menyinggah , haish !

Aku ni pon tengah sakit tekak terlampau ni sampai tak bole tido lena malam tadi , huhu ~

Balik keje kang aku nak pegi cari ubat yg selalu aku guna kalau sakit tekak . Alhamdulillah dengan izin Allah , selalunya ubat ni berkesan

DIFFLAM


Ubat ni jenis hisap . Setiap 3 jam sekali amek 1 biji . Lepas makan ubat ni , korang akan terasa kebas² sikit area lidah . Tapi yg bestnyer , tekak rase selesa je , takde dah macam gatal²

Warna merah ni untuk sakit tekak . Kalau purple untuk batuk . Tapi yg batuk tu aku tak pernah try lagi

Mudah²an malam ni bolelah aku tido lena , amin ~

~~ thanks for reading \(^_^)/




 

Copyright © '✿ pink velvet ✿'. Designed by Whitey Mommy