September 27, 2016

#JalanJalan : Pulau Pangkor 2016

Assalamualaikum readers

Minggu lepas tetibe rasa macam nak pergi holiday tido hotel bawak anak²

Paling senang n paling budget adalah PULAU PANGKOR , haha..! Sebab ape ? Sebab 10 minit je dari rumah aku nak pergi jetty marina n another 10 minit terus sampai pangkor :)


Ye..! Ramai yg still tak tahu . Kalau nak pergi pangkor better naik kat jetty MARINA ISLAND [LINKsebab 10 minit je dah sampai pangkor . Kalau drpd jetty lumut mmg tumpo , 40 minit gitu baru sampai , pffttt..!

Tiket pergi balik dewasa RM10 , kanak² atas 4thn RM5 . Time ferry dia gerak senang je , drpd marina ke pangkor pakai angka genap dari pukul 8am , 9am , 10am n so on sampai 8pm . Kalau nak balik pulak angka 8.30am , 9.30am , 10.30am sampai 7.30pm :)


Anak aku ni memula excited kemain , sekali bot sampai dedua pon penakot , kahkah..!

Macam biasa , kalau sebut je nak bermalam kat pulau pangkor memang kitorg akan pilih Puteri Bayu Beach Resort kat Pasir Bogak . Actually area Teluk Nipah pon ok , tempat lepak n makan banyak pilihan , tapi crowded sangat . I is cepat runsing :P

Kitorg check-in Ahad . Memang pergi gamble je , takde booking² pon sebab dah tahu mesti tak ramai org , haha..! Ambik standard room RM140 1 malam inc b'fast . Gambar hotel memang malas nak ambik , tapi pernah review kat post sebelum ni [LINK]


Seperti dijangka , memang tak ramai org . Makanya mari buat pool ni macam kami yg punya , haha..! Maknya ABC , kalau tak dah lama terjun sekali , kahkah..!


Habis pool kita ke pantai pulak . Actually anak² aku ni penakot tau . Suruh mandi pool pon takut . Bawak pergi pantai lagilah dorang taknak , siap ajaq balik rumah . Ko rasa ? Urut dada je maknya ni tau , haha..!

Dah agaq 'panas enjin' sikit barulah Nazeef mau mandi pool n pantai , tp dia lagi prefer pool dari pantai . Aku syak dorang takut bunyi ombak tu kot . Rania memang nan-hado je lah , baik pool ke pantai semua pon dia taknak , pffttt..!


Malam tu pergi makan area situ² jugaq pastu round² naik motor . Owh btw , kitorg sewa motor , RM25 per day . Kalau nak sewa kereta RM80 per day . Kalau taknak sewa pon bole , ade je van dorang sediakan , tapi RM10 per kepala :P


Esoknya pepagi lagi kitorg dah cabut . Pukul 12 dah selamat ade kat rumah , haha..! Ye la , memang niat nak pergi holiday je , bukan nak shopping or jenjalan kannss . Lagipon kitorg memang org sini :)


Tanya bebudak ni , nak pergi lagi tak pangkor ? Nak naik bot lagi tak ? Dorang cakap "TAKNAK" , haha..!

Thanks & Best Regards ,

September 19, 2016

#JalanJalan : Pusat Pengurusan Penyu Segari

Assalamualaikum readers

Semalam on the way balik drpd Taiping umah mertua aku , kitorg singgah jap kat pusat pengurusan penyu segari

Tapi sekarang dah tak panggil PUSAT PENGURUSAN PENYU lagidah tau , panggil PUSAT KONSERVASI DAN PENERANGAN PENYU


Kalau ikutkan waktu melawatnya pukul 10am sampai 12.30pm je , pastu sambung balik pukul 2pm sampai 5pm

Tapi semalam kitorg sampai sana ngam² pukul 12.30pm , sajelah nak cuba naseb kan , rupanya memang tak tutup pon , taktau la sebab cuti sekolah ke ape kan :)



Besar² penyunya , yang paling besar ade kat tengah² kolam tu , statik je dia kat situ macam batu , haha..!

Kids memang enjoy . Tapi takut² jugaq tu . Nazeef siap menjerit nak turun time penyu tu berenang dekat kitorg pastu penyu tu keluarkan kepala time ambik nafas kot *KOT JE TAU , HEHE..!


Next InsyaAllah kita pergi zoo pulak ye kids ;-)

Thanks & Best Regards ,

September 14, 2016

1st Time Layan Cerita Zombie

Assalamualaikum readers

Memandangkan sekarang tengah HOT sana sini org dok cakap pasal movie ni ...

Train To Busan

Makanya ahkak pon taknak lah ketinggalan

Ahkak tengok online saje [LINK] . Kalau tetibe link ni tak bole bukak ko jangan salahkan ahkak ye , maybe dah kene block letewww :P

Thanks kat korang yg sudi share link tu sebab kalau nak harap ahkak pergi wayang memang jauh sekali , dah berzaman dah pon tak jejak kaki kat wayang *sobs*

Nak tunggu tayang kat astro first pulak lagi sadis sebab rumah ahkak dah lama say goodbye kat astro , hikhik..!

So far movie ni memang recommended sangat . Tak seram tapi debor dia lain macam . Sedihhh of coz :'(

Owhhh , mengundang carutan pon ye jugaq dekat si tua yg selfish tu , haha..!

Bole tengok trailer dia kat sini ...


Thanks & Best Regards ,

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy