May 3, 2016

Dari MAMA ke MAMI Pulak

Assalamualaikum readers

Lama tak update pasal budak kecik ni ...

Izz Iman Rania

Dah nak masuk setahun setengah dah dia . Kejap je masa berlalu *sobs*

Alhamdulillah masih lagi menyusu badan . Bab nak kasi makan nasi memang bercinta . Kalau dia cakap taknak , memang a big no lah . Paksa macam mana pon tak jalan :'(

Garang + kuat sentap . Bab sentap memang bole bikin urut dada . Kalau sentap ko duduk dediam sana takpe . Ni siap pakej melalak² , phewww ~

Bole 'HISTERIA' kalau jumpa bebear *tersangat suka* , makanya AWAS kalau lalu kedai mainan ye :b


Mulut potpet² sekarang . Lagi potpet drpd abgnya kot , hikhik..! Suke jugaq buat abgnya rimas . Abg buat / pegang ape pon , semua pon dia nak jugaq tau , pffttt..!

My Setahun Sorang Kids ;-)

Ni cuti semalam ni , ntah dia mai mood ape pulak dok panggil aku MAMI . Asal nak susu je mesti cakap "nak shushu mami" hahaha..!

Kalau kita betulkan cakap mama pon dia tetappp jugaq MAMI . Tapi time mintak susu je tau , time dia nak potpet panggil mama pulak :b

Thanks & Best Regards ,

April 26, 2016

#JalanJalan : Bukit Larut (Maxwell Hill) Taiping

Assalamualaikum readers

Ahad lepas kitorg anak beranak pergi naik Bukit Larut dgn family mertua ...


Tapi bukan mendaki lah , naik pakai land rover je , hikhik..!


Masa nak naik tu Allahuakbar , ketaq habis lutut² sebab terasa macam naik roller coaster pulak , haha..!


Tak plan pon nak pergi sini sebenarnya . Gamble je sebab dekat dgn rumah mertua


Kaunter tiket bukak pukul 8 , tiket paling awal pukul 8:30 . Sekali trip bole 2 land rover je


Tiket 1 kepala = RM10 (Dewasa) , RM5 (Kanak²) . Bebudak 3org ni free je sebab duduk kene pangku , hehe..!


Masa kitorg sampai tu tiket baru habis , so kene tunggu next trip pukul 10:30 pulak . Naik pukul 10:30 , turun pukul 1

So sementara tunggu pukul 1 tu , kitorg turun jap pergi kat jambatan gantung ni . Sekali time nak mendaki balik pergi kat pickup point tadi tu , phewww ~

Balik rumah semua pon pengsan *tido*

Thanks & Best Regards ,

April 22, 2016

4 Days To Go ~

Assalamualaikum readers

Apa yg 4 hari lagi tu ?

Hikhik..! Happy Facebook smiley blushing Happy Facebook smiley blushing Happy Facebook smiley blushing

Kononnya aritu nak tunggu musim panas ni hilang sikit baru nak ganti puasa

Tapi tetappp jugaq panas dah sampai nak masuk bulan 5 dah pon hah

Makanya marilah kita settlekan balance ganti puasa tu cecepat *sobs*

Thanks & Best Regards ,

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy