August 28, 2014

Kecuaian Jururawat Hospital Manjung

Assalamualaikum readers  

Terkejut baca berita kat Kosmo Online pasal baby melecur akibat kecuaian jururawat masa mandikan dia , pffttt ~


SERI MANJUNG – Kegembiraan pasangan pegawai Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) menimang cahaya mata keempat di Hospital Manjung di sini kelmarin bertahan tujuh jam sebelum bayi lelaki tersebut kemudian melecur di badan terkena air panas didakwa angkara kecuaian jururawat di hospital itu.

Bayi malang yang dilahirkan pada pukul 12.20 tengah malam itu melecur ketika seorang jururawat berusia lingkungan 40-an memandikan bayi itu pada pukul 7 pagi.
Bapa bayi itu, Pegawai Waran 1, TLDM Lumut, Anbdul Malek Jumat, 42, berkata, bayi yang belum diberi nama dengan berat badan 3.31 kilogram dilahirkan secara normal selepas isterinya, Sarjan Jamaliah Mohd. Diah, 39, dimasukkan ke hospital tersebut pada pukul 8 pagi kelmarin.

Ya Allah ! Sedih sangat baca . Hospital Manjung weh ! Hospital Manjung ! 
Tempat aku beranak Nazeef dulu n InsyaAllah bakal nak beranak kat situ lagi bulan 11 ni :'(

Yes aku akui , kalau org tanya aku macam mana service bersalin kat Hospital Manjung ? Aku akan cakap yg everything memang ok sesangat except service kat wad 2 . Memang aku ade bad experience kat situ . Tapi takdelah aku nak cerita kat sini sebab macam mengaibkan certain² nurse kat situ pulak kan ? Lagipon , think positive !

Tapi dah kalau sampai jadi macam ni , memang nan-hado lah nak think positive bagai . Hopefully nurse yg bertanggungjawab tu dikenakan tindakan yg sepatutnya n perkara macam ni takkan berulang lagidah , amin~

.....................................................................


Sape ade masalah bibir kering / merekah ?

Do apply CCO on ur lips tonight n see the difference tomorrow . InsyaAllah it will be better

Bonus untuk penggunaan jangka panjang : boleh mencerahkan bibir yg gelap / kusam akibat penggunaan lipstick yg ada bahan kimia

sms / whatsapp : 016-4405150

Thanks & Best Regards ,

13 Criticism:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, Allahurabbi. kesiannya baby ni. mesti dia sakit! takutnya.. masa bersalin ritu sheila memang cuak gila nak pergi hospital. lagi2 sg buloh. ramai komen bad review. tawakal je pergi sana. alhamdullilah Allah permudahkan urusan sheila. semoga baby kedua akak lahir di sana tanpa sebarang masalah. in shaa Allah. fikir positive.

Nastyna said...

itulah... selalaunya kemalangan berlaku pada orang yang "banyak pengalaman" ni. Harap baby tu tak apa2 and cepat sembuh.

- AZIE - said...

ya allah...takutnya tgk

Miss Xyz said...

Kesiannya.... Klu parut tu kekal, kesian baby tu bila besar nnt

zarulfarhana said...

keciannya...

Cik Mun said...

kesian baby tu..

ika zulkefli said...

lol kesiannya baby tu, emm

Chekgu Azrine said...

Ish..kecuaian yg xdpt dimaafkan..huhu

En. Kronik said...

kesian bdk tu..

Dominasi Lelaki said...

SEDIH DENGAN NASIB YANG MENIMBA BABY TERSEBUT. SEMOGA CEPAT SEMBUH

LYAfrina said...

alahai..sian baby ni...

Hanida Moss said...

alahaiiii kesiannya baby tu :'( sedih mak bapak dia.. sigh..

Diana Fatah said...

alhamdulillah baby dah sihat badan pun dah elok,rasanya 100% pulih sbb tindakan pantas dr pihak yg bertanggungjawab mengendalikan kes bayi tersebut. saya sbgai saudara rapat kepada bayi tersebut mmg rasa dukacita sbb kemalangan cuai macamni. apapun,saya berterima kasih atas doa doa yg diberikan. dan pastinya,semoga kejadian cuai macamni tak berlaku lagi kan.

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy