May 16, 2012

Dalam Dilema :(

semalam kan ... aku dpt surat ni ...
 

ok! now betul² dalam dilema ... taktau nak pegi ke tak, huhu!

sebab takmo pegi?
aku apply ni dah last 2 years kot ... last application utk mohon gomen ... lepas drpd permohonan tu terus tak mohon pape jawatan dah dlm gomen ... SPA pon dah tak isi sebab aku mcm dah tak minat pulak nak keje gomen, huhu~

ehh! jgn cakap aku anti-gomen pulak tau ... actually aku just tak minat nak apply keje gomen dah sebab aku dah sgt selesa dgn keje aku sekarang :)

tapi ... tapi ... tapi ...
mcm ramai yg saiko aku cakap maybe ni rezki nak kawen kot n better pegi je ... btw, tarikh interview tu pon 3 hari before aku nikah, haha!

haish! sungguh taktau nak pegi ke tak ... kalau nak pegi kang kene study pulak kan ... itu lagi triple MALAS! huhu~

cemane ni? cemane ni? cemane ni? uwaaa~~

*gomen = government
~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

18 Criticism:

Kasih Salina said...

Salam, try pi dulu..lgpun utk majlis mesti dh byk setel kan..org2 terdekat mesti ramai tlg..lgpun dorg faham, kdg2 rezeki dtg tak diduga..ini dh sampai interview..try lah..alaa study apa sgt pun..kalau dah ditujukkan jalan utk dapat..tetap akan dpt..kalau gigih mcm mana pun dh bukan rezeki..memang takkan dapat..

www.kasihsalina.com

kura said...

pg je kak :0

Ardini Izzati said...

Apa salahnya try dulu kan, sis :)

YanaOuhApek said...

pergi je intrview tue kak.
dh dpt, baru pikir lagi sekali. hehe yg pntg, cube je. nt menyesal plak.

lg 1, pmpuan mmg elok sgt kerja gomen. sng. percayalah. hehe

ciksengeh :D said...

istikharah la kak . kalau kita , kita tak pegi kot . sbb dh selesa dgn keadaan time tu ..

aneem said...

as salam pink..
same lah kite
anim pown dapat jugak interview 2
tp 30.5.12 (Rabu)
dok pikir jugak nak pg ker x....
dah buntu dah skrg nie

Ida Firdausi said...

wuihhh.. rezeki tu dear.. pegi je la, manalah tau kan?

Tentang Kita said...

amik peluang selagi ada, peluang x dtg 2 3 kali...mana tau ada rezeki adik keje kat situ.....akak nie da 7 thn isi SPA tp xde yg panggil pun..tuk duduki exam pun xde..interview apatah lagi..

Nini D.. said...

pikir dengan tenang..mana tau memang rezeki awak..

End Wan said...

pegy je la. try dulu. blom entu nk dpt pon. huu

HanNis SaNia said...

apa2 pun try dlu.. pegi je temuduga tu dlu. dapat ke x blakang kira. nanti tetiba ubah hati nk keje gomen, xpegi temuduga da menyesal. so apa2 pun dalam kehidupan ni kita kene mencuba.. ^_^

peluang datang sekali je.. xmungkin peluang yg sm datang byk kali

Azah Skaliskala said...

hi pink velvet. cuba try.. cube try :)

nadia arrumaisha said...

same with me...skang nadia dah xisi borang gomen...bersyukur dengan kije nadia skang...

sheila said...

akak rasa pegi...sebab besok lusa takdelah kita rasa ralat sebab kita tolak peluang yg ada depan mata.

kalau dapat rezeki..banyak benefit keje gomen kan... pastu kalau dah keje agak2 jiwa tak kena...ko boleh quitkan...sekurang2nya dah cuba

Afasz said...

betul kata kawan awk tu, maybe rezeki awk nak kawin..

try je...study sikit....rezeki ni dtg dr Allah. susah. try la

salam singgah n follow sini

dr
afasz.blogspot.com

Useriez said...

yeah gud luck..

FEDO said...

Cuba lah dlu. Kalau dapat makna rezeki juga kan. :)

FEDO said...

Tapi kalau tolak bla dapat, hati hati ya, mana tau kena blacklist nanti.Fkir dlu sebelum buat. Aku pernah juga di lema cm kmu. :)

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy