May 2, 2012

Berjumpa Tok Kadi

isnin lepas kan ... aku n my parents pegi jumpe tok kadi sebab nak hantar borang nikah

#PicSource
mulenyer ingatkan hantar je borang nikah, cop² then terus chalo lah kan ... rupenyer dekat sejam gaq lah aku kat rumah tok kadi tu, huhu!

actually lame kat sane sebab kene buat lafaz wakalah kat depan tok kadi tu n 2 org saksi ... kemain cuaknyer aku time tu jangan cakaplah kan ... tapi naseb baik gaq aku lafaz sekali je lepas ... my dad kene buat 2 kali sebab dia tersebut "aaa", hikhik~~

lepas buat wakalah ... tok kadi tu ada nasihat mcm² sebab dia kata since my dad dah serahkan tanggungjawab utk menikahkan aku kat dia ... tok kadi tu berhak nasihat aku as a father ... sayu sgt hati time ni

paling sedih time dia suruh buat kat depan dia n ikot ayat dia utk mintak maaf kat both my parents supaya berkat majlis aku nnt ... time salam my dad aku tahan je lagi walaupon suara dah tak t'keluar ... but time salam my mom, hanya Allah je yg boleh gambarkan perasaan time tu ... aku n my mom 2 2 dah tik tik tik dah :'(

i promise ... i will always love them until my last breath

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

23 Criticism:

CikMai said...

tahniah akak, semoga bahagia selalu yea...

Mummy Adriana said...

Nanti masa akad nikah lagi sedih tau...:(

kura said...

woo. sebak kan bila nk nikah ni. kakak sy pun, mencurai2 air matanya bila nikah dulu. hehehh

Asfiza Sharifuddin said...

as suka sangat ada sesi bersalam dgn parents before nikah.. :)

tapi tak tahu lah lah nti tempat as ada ke tak..

Nini D.. said...

moga dipermudahkan semuanya ya..

LiNda said...

mesti sedih kan, ye la selama ni dijage oleh parents..lepas ni dgn husbnd plak..

ciksengeh :D said...

semoga semuanya berjalan lancar ..

zera eira said...

tahniah ya. ha, nervous ke excited? :)

Nyamuk Terbang said...

wah tahniah

emeliena said...

Alhamdulillah sis, congrats ;]

sis92 said...

wah jumpa tok kadi pun ada bnyak proses yek..huhu

happy2 for you :)

NOOR FATIN said...

tahniah.. ;) mesti sedih kan, sebak je rasa. huhu

Cikpuan rara said...

owh cm tu eh.aku masa lepas nikah je rasa cm tu.aku nanges mcm org nk pisah jauh.eeggege

zOeY zAu YaH said...

ooo kt sana kena buat erk..bgus gak tu..berkat perkahwinan nanti..tak lama dh ni kan? hihi syoknya.

seeha said...

tiba2 aku pon rasa nak nangis baca entry ni..hua3..

Amira Rasni said...

ade kwn pn cakap after buat wakalah kene mintak maaf dkt parents..tp sy buat mggu lps xde plak kne mntk maaf..klo x msti dah nangis dpn tok kadi 2..hihihi...

Maya Lisa said...

ouh, saya yang baca pun, nevesss T_T

sheila said...

pengantin lama ni baca pun cam sedih gak...

ye dik..tak kira kita dah nikah ke apa jgn lupa tanggungjawab kita kat parents walaupun bagi perempuan suami itu keutamaan and sebagai isteri jgn halang suami kalau dia nak berbakti pada keluarga dia sbb dia anak lelaki...3 kali ibu baru datangnya kita dalam priority dia.

zulhilmi tempoyak said...

wahhh... hmmm.. InsyaAllah smoga semua berjlan lancar ye...

dah kawen nnt.. care more about u hunben but dont forget ur parent. InsyaAllah .:)

Cik Nurul said...

alehaaiii sayu nye kak.. hukhuk tak lama lagi je kan kan.. :)

Ayu Rashid said...

tahniah nyah. hidup berumahtangga byk cabaran. kena sentiasa tabah. :-)

shaFazie said...

tahniah cik pink...semoga semuanya berjalan dgn lancar...:D

nik rosmawati said...

bab2 borang nikah semua ayah kat kampung yg uruskan dulu.

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy