May 9, 2012

Dugaan Sebulan Sebelum Majlis

sedih tgk blog sendiri ... dah genap seminggu barulah nak t'hegeh² update new entry ... mcm biasalah kan ... BUSY!

last friday aku pegi melaka dgn my family ... bukan pegi holiday pon ... pegi sebab nak amek adek aku yg belajar kat sane tu je, huhu! sampai je sane, malam tu terus aku demam :'(
#PicSource
esoknyer kitorg terus balik rumah ... rest puas² kat rumah dgn harapan demam ni bole bye² lah kan ... tapi hampeh! siap pakej sakit tekak sekali datang! ahad pagi tu terus pegi jumpe doctor :)

dah sembuh demam ... datang pulak sakit kepala tak benti ... siap nangis² ok mengenangkan naseb, haha! makanyer pegi lagilah jumpe doctor ... tup² doctor cakap BP ADALAH SGT LOW!
#PicSource
doctor tu pon mulelah siasat aku makan ape, tak makan ape n bla bla bla ... pastu terus kene marah sebab aku amek supplement utk kurus, hahaha!

dia cakap org yg ade kes low bp, high bp, kencing manis ni semua takley amek supplement sebarangan, tambah² yg jenis utk kuruskan badan ni ... WAJIB rujuk doctor dulu walau ubat tu jenama TERKENAL sekalipon ... sebabnyer setengah org mmg sesuai amek ubat tu semua, mmg mujarab ... tapi badan kite tak semestinya mcm tu ok!

mcm aku ni ... doctor tu cakap bile supplement tu dah sebati dlm darah aku ... dia akan cut aku punye appetite semua ... itu yg jadi penyebab low bp aku tu ... ehh! aku pon tak berape paham sebenarnyer, hikhik!

tapi yg pasti ... aku dah tinggalkan ubat² tu sume (gemok baliklah lepas ni, damn!) ... tak sanggup dah nak pening n pitam 24 jam, nak buat keje ape pon takley, huhu! 

22 days saje lagi huiiii \(^_^)/
Ya Allah ... kurniakanlah aku kesihatan yg sempurna bagi memudahkan aku melaksanakan urusan² utk majlisku ini & semoga semuanya b'jalan lancar nanti, amin~~

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

16 Criticism:

fiQ'Ra said...

cepat2 sembuh tauu.. ;)

ciksengeh :D said...

semoga segalanya berjalan lancar ..

Cik Nurul said...

moga cepat sihat akak ! :)

kura said...

er. er. sampai amik supplement. jgn lah, jog aje. hehehh

Mummy Adriana said...

Amboi nak kawin sampai cam tu skali! hahahahahah :P

Cikpuan rara said...

ko mkn ubt kurus apa yein? bahaya cm tu.ko amik pil doc bg eh skrg.ok lah,xbahaya kan kesihatan.tgk sendayu tinggi cukup lah.risau kan.

shaFazie said...

moga cpt smbuh & jg kesihatan :D

:: Riri-Fatieha ::~ said...

oit b2b, jga kesihatan tu...

Azzah said...

bahaya ubat kurus ni kalau kita ada penyakit..

zOeY zAu YaH said...

kesiannya...jaga diri,jaga kesihatan elok2 ya.

nurkaloi said...

bleyh jerk nk kurus
tp lau dah bhyekan ksihatan
susah jugak kann...
mgkin kene wat diet yang seimbang kowt

smoge smbuh ye ^__^

kaishin said...

harap cepat sembuh ye..;)

Muttallif said...

Ohh....demam..kalau dah sembuh, jaga kesihatan.

nik rosmawati said...

jaga kesihata.dah tak lama dah majlis tu

Tinta Lana said...

Salam..huii..takmo le amik produk..better cra semulajadi..huhu. selamat takda pa2..

teha said...

aminn.. semoga semuanya brjln dgn lancar :)

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy