June 3, 2014

#JalanJalan : Zoo Taiping

Assalamualaikum readers  

Actually peginya 2 minggu lepas , tapi baru arini nak up entry , bole ? Itupon dah macam ingat² lupa dah ni hah , hehehe !

Dah alang² balik rumah mertua aku aritu , mohlah kita bawak si kecik tu pegi zoo taiping since dia pon dah mula tunjuk minat kat binatang .


Kitorg sampai sana dlm pukul 9am . Memang dah plan nak pegi awal pagi sebab macam koser pulak nak jenjalan tengah panas dlm keadaan aku yg memboyot macam ni kannn =P

Harga tiket utk dewasa RM16 . Tapi disebabkan IC my hubby memang IC taiping , dapatlah diskaun lagi 20% , hooreyyy ~~

Zoo, Taiping, Train

Sampai² je terus naik train yg 1st sebab org pon tak ramai time ni . Pastu kalau nak harap kitorg pusing 1 zoo ni dgn berjalan , memang taklah jawabnyer , hahaha ~

Pakcik yg drive train kitorg naik ni memang best giler . Macam pemandu pelancong yg dah betul² expert pasal binatang² kat situ .

Zoo, Taiping, Stroller, Tommy, Tippee

Sila cas dulu energy sebelum kita berjalan kaki pulak ye !


Excited dia tengok semua binatang² tu . Behave je dia sepanjang kat sane . Actually aku ade video best² tau mase kat sane , tapi bole pulak mak inchek ni taktau nak upload cemane . Tekan button yg kat atas tu asyik we're sorry , we're sorry je, pffttt !


Diakhiri dengan picture Nazeef dgn temporary babysitter dia , hikhik ~

~~ thanks for reading \(^_^)/

16 Criticism:

achiek anis said...

lama dh tak poie zoo tepeng ni...padahal dekat je ngan rumah...huhu

Nur Inani said...

wahh..seronok jalan2 :D

Iola said...

pernah pergi 4 kali dah kot..hee..zoo yang terdekat.. :)

Syima Syaz said...

oo kalau ic tepen je dapat diskaun eh? kalau ic perak?

..husband memang Tepen,perak tapi lahir kat KL... T.T

Chekgu Azrine said...

Blm pnh sampai lg zoo taiping..uhuk..tp menarik jgk

aIEn said...

mcm menarik je zoo taiping ni..tggu Medina besar sket nnt nk bawak dia g la... =)

aIEn said...

mcm menarik je zoo taiping ni..tggu Medina besar sket nnt nk bawak dia g la... =)

Thirah Radzi said...

teringat pulak pegi night safari waktu lawatan ke mangrove kuala sepetang.

Aty_Fared said...

peberet anak kite ni tempat2 macam ni.. :)

Cikna said...

Ritu pun gna i/c abang dpt diskon...;-)

Amalina Hussain said...

dah lama saya tak pergi zoo..nanti nak bawaklah Muslim pergi zoo..hehe.. :)

Sop said...

best nyer g zoo :)

ejam said...

menarik kan pergi zoo ni bila anak2 teruja tengok binatang yang ada.
ada aksi anak menangis terkejut dengan bunyi binatang dalam zoo tu tak? :)

Azwar Syuhada said...

Syoknya jenjalan.. pergi zoo lagi.. :)

To Upload said...

comelnya nih budak and seronok sekali jalan-jalan

Ani Moncess said...

seronoknya jalan-jalan di waktu libur bersama budaknya

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy