June 17, 2014

Setahun 2 Bulan

Assalamualaikum readers  

Alhamdulillah~ finally Nazeef Muslim genap je setahun 2 bulan , serentak dia dah bole berdiri tanpa berpaut n berjalan . 

Mulenyer macam risau jugaq tau sebab org sekeliling dah start tanya dia dah bole berjalan ke belum . Bila cakap dia berdiri tanpa berpaut pon belum lagi , mulelah dorang buat muka macam "something wrong somewhere" ni kan ? Pffttt ~

Dengan izin Allah , Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah , dia buat serentak rupenyer berdiri n berjalan tu , hikhik ~

Ni video dia baru belajar berdiri tanpa berpaut . Abaikan gelak syaiton itu ye !

Dah bole berjalan , yeay ~

Tapi now aku ade satu masalah bila dia dah bole berjalan ni . Masalahnya is , si kecik tu taknak langsung pakai kasut , uwaaa ~


Maybe silap aku jugaq sebab tak biasakan dia dari kecik dok pakai kasut kot ='(

Masa dia 6 ke 7 bulan ntah , pernah jugaq belikan kasut utk dia , pakai kejap je pastu dah tak muat . So , bagi mengelakkan pembaziran kononnya , aku pon takdelah belikan kasut lagidah utk dia sebab dok pikir dia belum bole berjalan lagi time tu . Alih² terus jakun pulak dia sekarang nak pakai kasut *sobs sobs*

Cemane ni erk ? Sape ade solution ? TQ in advanced =)

~~ thanks for reading \(^_^)/

8 Criticism:

sheila arshad said...

try le belikan kasut yg ada bunyi tu...walopon akak ckp x kenan anak sendiri pakai kasut gitu heheheh...

ika zulkefli said...

salam singgah, nk bgi candangan xtaw..hihi

Hans said...

hehehe...beli kasut yang ada lampu2 bila jalan tu

Miss Boo said...

comelnya dia... beli kasut yg ada bunyi mesti tmbh cute... heheee

Shakina Farhan said...

betul..kl beli kasut kejap je muatnya..aritu beli sebulan je muat..so prefer sandal skg ni..try beli dgn die, mintak die pilih..hihi..hope membantu la..:)

leyla nurjatiey said...

comel nye Nazeef..

Iola said...

semoga nazeef membesar menjAdi anak yang soleh dan patuh kepada mama dan papa nya :D

juzailah khairi said...

Ju bagi die pakai.. Pastu pakse jalan.. Dah jln diorg lupe dah bende kt kaki.. Hahaha

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy