November 10, 2014

Menunggu Dengan Penuh Debaran

Assalamualaikum readers  



Yup , betul tu ! Aku still belom beranak lagi ni , huhu ~

Actually takdelah masalah ape pon baby still tak keluar² lagi sekarang . Cuma bila mengenangkan nak bawak badan yg dah terlebih overload ni yg dah tak lalu dah ni , huhu ! 

Pastu masa Nazeef dulu aku asyik expect dia akan keluar on due date , tengok² 37 weeks dah keluar . So takdelah istilah "menunggu dengan penuh debaran" kan . 2nd baby ni pulak bila aku expect dia keluar awal , sekali hambik ko ! Udah nak sampai due date pon kemain sonok dia duduk dalam sane , hikhik ~

Selalu jugaq aku pujuk dia suruh keluar . Siap cakap kalau nak keluar paling lewat pon biarlah 17/11 ni . Sebabnya ? Ehem² , birthday akulah , hehehe ~

Cakap pasal birthday ...


Early b'day gift from my mom =)

Buat masa ni aku just bole berdoa semoga semuanya dipermudahkan untuk aku n mudah²an jugaq baby keluar naturally without induce/operate , InsyaAllah ~

Sape ade tips cepat beranak meh share sikit meh =)

Thanks & Best Regards ,

October 28, 2014

Self Motivated #1

Assalamualaikum readers  

Hai ! Iols tak beranak² lagi ni . Kalau ikot time mengandungkan Nazeef dulu , patotnya arini aku dah beranak , 37 weeks n 2 days . 

Tapi takpelah ! Maybe baby ni nak check-in lame sikit kot dalam perut mama . Nak keluar bulan 11 jugaq kan sayang kan ? Bole geng dengan mama . Nanti kita sambut b'day sesame tau , hikhik ~ *tetiba psyco*

Oklah ! Arini nak share sikit satu self motivated ni which is sangat bagus aku rasa ...

Heavy rains remind us of challenges in life ,
Never ask ALLAH for a lighter rain ,
Get an umbrella or a raincoat , that's attitude !

Life is not about finding the right person , but creating the right relationship

It's not how we care in the beginning , but how much we care until the very end

Some people always throw stones in ur path ,

It depends on what u make with them , WALL or BRIDGE ?
Remember u r the architect of ur life !

Search for a good heart , don't search for a beautiful face

Beautiful things r not always good , but good things r always beautiful !

It's not important to hold all the good cards in life

It's important how well u play with the cards u hold

Often when we lose all hope & think this is the end ,

Remember ALLAH & pray ...
It's just a bend , not the end !

Have faith and have successful life

One of the basic difference between ALLAH and human is ...
ALLAH gives , gives and forgives
Humans get , get and forget

Be thankful in life !


  • LIFE has 4 letters , so does DEAD
  • HATE has 4 letters , so does LOVE
  • ENEMIES has 7 letters , so does FRIENDS
  • LYING has 5 letters , so does TRUTH
  • HURT has 4 letters , so does HEAL
  • NEGATIVE has 8 letters , so does POSITIVE
  • FAILURE has 7 letters , so does SUCCESS
  • BELOW has 5 letters , so does ABOVE
  • CRY has 3 letters , so does JOY
  • ANGER has 5 letters , so does HAPPY
  • RIGHT has 5 letters , so does WRONG
  • RICH has 4 letters , so does POOR
  • FAIL has 4 letters , so does PASS
  • KNOWLEDGE has 9 letters , so does IGNORANCE

  • We should choose wisely . LIFE is like a Double-Edged Sword !

    Thanks & Best Regards ,

    October 21, 2014

    Alhamdulillah~ Finally It's 36W

    Assalamualaikum readers  

    Alhamdulillah! Alhamdulillah! Alhamdulillah! Finally it's 36 weeks . Rase macam dah tak jauh je perjalanan nak jumpa my 2nd baby ni , InsyaAllah ~


    So far aku memang dah tak sabar nak beranak walaupon nervous tu WAJIB . Badan dah letih sangat nowdays . Still pegi kerja n setiap kali nak naik tangga office rase macam nak nangis , haha ! But , anggap je lah itu satu excercise kannn =P

    Persiapan bersalin so far semua dah ready . Kali ni aku plan nak pantang kat rumah sendiri je . Lagipon rumah mak aku pon dekat je dengan rumah kitorg . Mertua pon cakap nak datang stay dalam 10 hari pertama lepas aku bersalin . So macam takde masalah kot , InsyaAllah ~

    Doakan aku ye ! Mudah²an semuanya berjalan lancar n selamat , Amin ~
    P/S : Kalau tetibe blog aku macam sunyi sepi je , itu maknanya aku dah beranak lah tu tau , hikhik ~

    Thanks & Best Regards ,

    October 14, 2014

    Application Best Untuk Kaki Online Shopping

    Assalamualaikum readers  

    Arini aku nak share sikit pasal satu application best ni untuk si kaki online shopping -> CAROUSELL


    Actually app ni bukan untuk si kaki shopping je . It's an app for buying and selling things , new and pre-loved . Pon ade chat feature tau . Senang sangat nak berurusan thumbs up

    Aku dapat tau pasal app ni pon sebab dorang hantar SMS suruh aku try app ni since aku pon merupakan salah sorang peniaga online . Makanyer aku pon lelajulah download app ni . 

    Meh follow meh ! *sempat lagi nak promote akaun sendiri , hikhik~*

    Cara guna CAROUSELL ni lebih kurang macam Instagram jugaq . Bezanya dia ade chat feature . So , kalau korang rasa taknak semua orang baca komen korang tu , makanyer bolelah guna chat terus je

    Untuk peniaga , korang just update je barang yg korang nak jual tu kat CAROUSELL ni , pastu bole terus link akaun tu dengan FB , TWITTER and INSTAGRAM korang . Senang kan =)

    Thanks & Best Regards ,

    Al-Fatihah ~

    Assalamualaikum readers

    Bapa kepada Menteri Besar Perak, Abd Kadir Muhammad , 73 , meninggal dunia jam 1.10 pagi tadi (14 Oktober 2014).
    Allahyarham atau lebih dikenali sebagai Pak Karim menghembuskan nafas terakhir di Hospital Desa Pangkor di Pulau Pangkor kerana serangan jantung.
    Arwah meninggalkan tujuh orang anak , termasuk Datuk Seri Dr Zambry.
    Arwah telah berkhidmat sebagai Ketua Kampung Teluk Raja Bayang selama 23 tahun sebelum bersara tahun lalu.
    Jenazah dijangka dikebumikan selepas solat zuhur (14 Oktober 2014) di Tanah Perkuburan Masjid Teluk Raja Bayang , Pulau Pangkor.



    Sumber : Berita Harian Online

    Thanks & Best Regards ,

    October 8, 2014

    Air Selusuh : Jangan Sampai Syirik!

    Assalamualaikum readers  

    Pernah dengar pasal air selusuh ? Air selusuh ni sebenarnya salah satu ikhtiar untuk memudahkan ibu² time nak bersalin . Biasanya diperbuat drpd air kosong je , tapi lebih afdal kalau guna air zam² .


    pic credited to http://airzamzamkita.blogspot.com/
    Nak buat air selusuh ni pon bukannyer pakai ayat jampi or sebarangan ye ! Tetap berdasarkan ayat Al-Quran . Bole refer sini untuk CARA MEMBUAT AIR SELUSUH . Lebih afdal kalau suami yg buat sendiri air selusuh ni =)

    Ok ! Kenapa aku cakap air selusuh ni "Jangan Sampai Syirik" ? Sebabnya ...

    Ade ibu² kat luar sane yg terlalu taksub pulak pasal air selusuh ni . Heyyy , ingat sikit ye ! Air selusuh ni just IKHTIAR je untuk memudahkan proses bersalin . Either ko senang ke susah nak bersalin , itu semua datangnya daripada Allah S.W.T ye !

    Lebih kelakar bila ade yg cakap nak minum air selusuh ni kene waktu sesuai . Time jalan dah bukak sekian² cm barulah bole minum , kalau tak terpaksalah hadap sakit melampau² tapi jalan taknak bukak lagi sampai terpaksa czer bagai , pffttt ~

    Bukan nak cakap ye , just sharing . Time aku dulu , aku tak pernah tanya or google pon pasal waktu sesuai untuk minum air selusuh ni . Makanyer otw nak pegi hospital tu aku dah minum sikit , time tu tak sakit ape pon , just turun tanda je . Lepas tu kene tahan wad , jalan baru bukak 1cm . Alhamdulillah after few hours je , dah 9cm , terus kelam kabut pegi beranak . (Refer sini untuk PENGALAMAN BERSALIN)

    So kesimpulannya , janganlah terlalu bergantung kat air selusuh either rezeki ko dapat senang ke susah nak beranak . Itu semua kerja Allah S.W.T . Kita just banyakkan berdoa n IKHTIAR je , InsyaAllah ~

    P/S : Sorry if ade yg terasa dengan entry ni =')

    Thanks & Best Regards ,

    October 1, 2014

    Mengidam vs Teringin?

    Assalamualaikum readers  

    Entry ni maybe akan mengundang sedikit kebencian sesetengah pihak , harap maklum ! Hikhik ~

    Aku perasan kan , lately ni asal ade je berita baik pasal someone pregnant , next week tu terus dia cakap yg dia mengidam itu ini .

    Sorry to say ye ! Bagi aku , mengandung ni takde pon istilah "MENGIDAM" sebenarnyer . Maybe "TERINGIN" je tu sebenarnya . Contohnya macam kite dah lama tak makan KFC , tup² bila tengok iklan KFC , terus kita teringin . Pastu tak memasal jual nama anak cakap "baby mengidam nak KFC lah bang" , pffttt ~



    Ok fine ! Aku pernah jugaq rasa "MENGIDAM" ni macam mana sebenarnya . Mase pregnant Nazeef dulu memang takde langsung istilah mengidam , so pregnant kali ni aku macam berdoa jugaqlah nak sesangat merasa ape tu "MENGIDAM" , hahaha !

    Ade sehari tu , dalam tidur aku dok mimpi tengah makan nasi puteh + ikan bawal masak kicap . Punyalah kusyuk dok gaul² nasi dgn ikan tu , pastu terus ngappp ! Pagi tu terus bagitau my hubby cakap yg aku mimpi sekian² . Tapi takdelah aku nak melayan "MENGIDAM" tu kan sampai tahap nak suruh laki aku p cari dan² tu jugaq , kononnya kalau tak dapat nanti meleleh air liur budak , hikhik ~


    pic credited to http://www.dapurkakjee.com/
    Ntah bila ntah baru aku dapat makan nasi puteh + ikan bawal masak kicap tu . Pastu sumpah sampai sekarang aku dah tak bole makan ikan bawal sebab tekak macam dah kembang dengar IKAN BAWAL , even tengok pic kat atas ni pon aku dah macam nak muntah , huhu ~

    Pernah jugaq mimpi tengah makan ubi getok padehal tak pernah pulak aku dok teringat ke ape kan . Tapi sampai sekarang pon aku tak pegi cari . Alhamdulillah ok je pon , takde pon sampai mimpi balik ke , dok teringat² ke , terbayang² ke, hahaha ~

    Kesimpulannya , tak payahlah nak layan sangat istilah "MENGIDAM" tu . InsyaAllah takde pape punya =)


    Akhirnya dapat jugaq susu idaman hati ni lepas bertahun² "MENGIDAM" , oppsss ! Okbai ~ Hehehe ;-)

    Thanks & Best Regards ,

    September 24, 2014

    Perkembangan Nazeef Muslim : Setahun Setengah

    Assalamualaikum readers  

    Tak pernah² aku buat entry pasal entry perkembangan Nazeef Muslim , tup² arini macam tergerak hati pulak nak buat sebab lately ni aku perasan macam cepat sangat dia membesar *sobs sobs*



    Actually budak ni belum masuk setahun setengah lagi . Next 2 weeks barulah setahun setengah , tapi cincai kiralah ye , hikhik ~

    ♥ Dah pandai main chak-chak
    ♥ Kuat MENGEMAS (yg ni memang bikin aku urut dada , pffttt !)
    ♥ Kuat menjelez kalau aku peluk or pegang tangan ayahnyer , hikhik ~
    ♥ Dah pandai bagitau kalau YAKKK - dia pegang pampers dia
    ♥ Dah pandai amek tuala sendiri kalau nak mandi
    ♥ Kalau kitorg laki bini tengah makan , cecepat dia amek high chair sebab nak makan sekali
    ♥ Dah paham banyak benda yg kitorg cakap
    ♥ Suka ngajuk bila org bersin or batuk
    ♥ Dah start belajar nak makan nasi sendiri
    ♥ Meroyan bila nampak handphone or ipad , pffttt !
    ♥ Dah pandai tunjuk sakit kat mana kalau kita tanya lepas dia terhantuk or terjatuh
    ♥ Max setengah jam je bole duduk diam kat supermarket , pastu meroyan nak berlari , pffttt !
    ♥ Kalau ngantok dah pandai kasi hint nak tidur - baring dekat aku
    ♥ Meroyan bila dengar ayahnya start motor
    ♥ Dah pandai buat ayokkk sambil gerak jari telunjuk n muncung² mulot
    ♥ Ade sifat tamak - kalau makan coklat or kopok , cecepat habiskan yg dalam tangan , pastu mintak lagi
    ♥ Dah bole sebut few words : nak sambil angguk (nak) , nak sambil geleng (taknak) , tatuh (jatuh) , tampak (nampak) , mama (mama) , bah (abah) , yah (ayah) , mam (makan) , tikiu (thank you) , tal (bantal) , lip ba ta (alif ba ta) , tatu (satu) , dap (sedap) , bird (bird) , pas (kipas) , top (tutup) , pu (lampu) , tiktok (jam)

    Actually banyak lagi , tapi tetibe aku macam hilang ingatan pulak sebab mengenangkan belambak lagi kerja kat opis ni aku nak buat , hahaha ! Okbai ~


    .........................................................



    Kenape Tomato Clear Skin (#TCS) ni best?
    Sebab ianya diperkaya dgn pelbagai Vitamin, Anti Oksidan n AHA

     VITAMIN A & C - m'hapus jerawat, m'imbang lebihan minyak, mengecilkan pori t'buka
     VITAMIN E - m'lembapkan kulit, m'hapuskan kulit kusam, menambah nutrien, melembut n m'haluskan kulit
     ANTI OKSIDAN - mengekalkan keanjalan kulit, mengurangkan kedutan, merawat sunburn n kulit alergik/sensitif
     AHA - m'cerahkan kulit, menanggalkan kulit mati

    Jimat tau sebab ianya bertindak sebagai pencuci, masker n scrub (3 in 1). Pastu seketul ni bole kerat 9. Mmg berbaloi2  . Wangi je toilet bila ade sabun ni, hehehe 

    Visit MY FACEBOOK for all the testimoni
    Whatsapp : 016-440 5150 (yien)


    Thanks & Best Regards ,

    September 17, 2014

    Minggu Yang Sangat Hethic

    Assalamualaikum readers  

    Phewww~ Last week memang minggu yg sangat hethic bagi aku . Rase nak nangis kalau kenangkan balik , huhu =b

    ISNIN , 08/09/2014
    Sakit kepala teramat sangat drpd pukul 4.30 pagi siap pakej muntah² . Langsung tak bole bukak mata . Nazeef Muslim pon ayahnyer yg siapkan 100% n hantar pegi taska . Malam tu barulah lega sikit kepala ni

    SELASA , 09/09/2014
    Bangun pagi tengok badan Nazeef dedor sikit . Kasi ubat n continue hantar dia pegi taska n kitorg pegi kerja . Petang tu dalam pukul 6.30 macam tu , Nazeef start muntah² non-stop , makan tak bole , minum susu pon keluar balik . Terus badan dia lembik semacam n panas . Lepas maghrib terus kitorg rushing pegi emergency . Doktor cakap badan dia ok lagi , belum dehydrate . Doktor tanya nak kasi dia masuk wad tak ? Haruslah TAK jawapannyer . So doktor kasi air garam je . Alhamdulillah ~ balik tu terus cergas si kecik tu =)

    RABU , 10/09/2014
    Kitorg laki bini amek cuti sebab nak jaga Nazeef . Pon aku ade appointment checkup that day . Pastu check terus sakit kepala aku ni . Rupe²nyer power spec kene tambah . Terus pegi buat spec that day jugaq

    KHAMIS , 11/09/2014
    Aku masih amek cuti sebab nak jaga Nazeef . Hubby kerja tapi halfday je lah . Lunch tu aku masak sendiri kat rumah . Tup² masa tengah makan dengan hubby , aku rasa lain macam , terus uwekkk ! Pastu memang non-stop aku muntah , sampai tahap minum air masak pon keluar balik . Memang lembik selembik lembiknya badan aku . Terus hubby bawak pegi hospital n as expected ..... WARDED !

    JUMAAT , 12/09/2014
    Supposed dah bole discharge . Tapi disebabkan aku still muntah pagi tu n ditambah pulak dengan air kencing ade kandungan protein sikit , doktor terpaksa tahan lagi sebab takut symptom SAWAN MENGANDUNG a.k.a ECLAMPSIA . Paling sedih bila doktor cakap kalau betul eclampsia , dorang terpaksa push baby suruh keluar . Masalahnya , baby belom cukup matang sebab baru 31 weeks . Doktor pon dah siap² cucuk 2 kali (selang 12 jam) untuk matangkan paru² baby which is tersangatlah sakit ! Serious SAKIT GILA weh !

    SABTU , 13/09/2014
    Muntah dah takde . Tapi still kene tahan sebab kandungan protein dalam air kencing still ade , huhu ~

    AHAD , 14/09/2014
    Alhamdulillah ~ Alhamdulillah ~ Alhamdulillah ~ dah bole discharge . Syukur sesangat sebab Allah masih pelihara kandunganku ni , Amin Ya Rabbal Alamin ~

    Thanks kat semua yg sudi mendoakan aku n baby . Hanya Allah yg mampu balas jasa baik korang 

    .........................................................



    Business #CCO n #TCS continue macam biasa ye . Sape nak tanya pape / order bole terus whatsapp/sms kite kat nombor 016-4405150 ye ;-)


    Thanks & Best Regards ,

    September 6, 2014

    Ciri-Ciri Keselamatan Produk Legacy Secret

    Assalamualaikum readers  


    Mesti ramai yg dah kenal dengan LEGACY SECRET ni kan ? Alaaa~ the founder of the HARUM MALAM yg famous tu =)

    Disebabkan produk dorang makin famous , maka timbullah perasaan "PHD" segelitir manusia ni yg sanggup buat produk tiruan semata² nak tiru produk dorang ni . Kesudahannya pengguna jugaq yg merana , pffttt ~

    So, LEGACY SECRET ni cecepat keluarkan info mengenai Cara-Cara Mengenalpasti Label Asli produk dorang ni bagi mengelakkan pengguna terbeli produk tiruan

    Macam mana caranya ?

    ♥ Pengesahan Melalui Visual
       - lihat perkataan "LS" dari sudut serong 15 darjah


    ♥ Pengesahan Melalui Sentuhan
       - cetakan timbul yg dapat dirasa menggunakan sentuhan jari


    ♥ Pengesahan Melalui QR Wechat
       - imbas kod produk dan info akan diberikan

    PERINGATAN !!!

    ♥ 1 kod hanya boleh di imbas 5 kali sahaja
    ♥ Sekiranya melebihi had , anda akan diberikan no telefon syarikat kami untuk pengesahan produk
    ♥ Pastikan beli barangan original kerana takut akan kesan sampingan
    ♥ WeChat ID : harummalam



    Ni salah satu produk drpd LEGACY SECRET ...



    ♥ SECRET LAXING 
       - produk pelansingan yg menggabungkan pelbagai aspek pengurangan lemak
       - membantu mengawal rasa lapar

    Kebaikan :
    ♥ membakar kalori lebih berganda
    ♥ meningkatkan metabolisme
    ♥ meningkatkan tenaga dgn membakar lemak dlm badan
    ♥ mengecilkan saiz badan

    Tips : 
    ♥ jangan makan lebih dari yg dianjurkan
    ♥ dilarang makan oleh ibu mengandung dan menyusui
    ♥ sesuai dimakan dari umur 18-50 tahun
    ♥ hindari minuman bersoda dan minuman beralkohol , kerana akan mengurangkan efek produk
    ♥ perbanyak minum air putih dan buah untuk melancarkan sistem metabolisme tubuh dan meningkatkan kerja supplemet ini

    For more info , plz visit ...

    Harum Malam
    Legacy Secret
    Wanita Perfect
    Legacy Secret Trading

    Thanks & Best Regards ,

    September 4, 2014

    Takde Rezeki Nak Buat 3D Scan

    Assalamualaikum readers  

    Dari awal pregnant aritu memang aku dah plan nak buat 3D scan bila masuk 7 bulan . Pon dah siap² plan nak buat scan tu dekat KPJ Manjung sebab time Nazeef dulu pon buat kat situ jugaq .

    So minggu lepas aku pon buatlah appointment nak scan 3D kat sane . Malam sebelum pegi scan tu tak bole tido sebab excited nak tau jantina baby , hahaha ! Bole macam tu ? =P

    Time scan tu , first sekali aku tanya haruslah jantina baby . Pastu aku tanya pulak pasal kedudukan uri aku sebab mase 5 bulan aritu uri aku kat bawah . Alhamdulillah now dah normal =)


    Ce teka baby boy ke girl ni ? Hehe ~

    Doktor cakap that day tak dapat buat 3D scan sebab baby dalam keadaan melintang n kedudukan muka dia betul² dekat dengan uri . Hope dia akan berpusing balik before bersalin nanti , amin ~ . 

    Air ketuban pon tak banyak sangat , so tak dapatlah nak buat 3D scan that day . Buat 2D scan je .

    Tapi mama tak kesah sebenarnya . Janji mama dah tau awak sihat n sempurna kat dalam sane , itu dah 1000 rahmat buat mama . Kite jumpa nanti ye sayang , InsyaAllah ~

    ........................................................................

    Sape ade masalah skin problem ? Dah try macam² produk pon tetap tak berkesan ? Why not give a try to #CorrectorCreamOil or #TomatoClearSkinSoap

    InsyaAllah ~ Dah ramai yg kasi feedback positif tau =)

    For More Info , Plz ...
    Whatsapp / SMS : 016-4405150

    Thanks & Best Regards ,

    September 3, 2014

    Tomato Clear Skin

    Assalamualaikum readers  

    Lately ni blog aku dah macam blog business pulak kan ? Sila maafkan ye , hikhik ~
    Al-maklumlah , den kan baru berjinak² ni dengan business online ni , so semangat tu lebihlah sikit =b

    Sebelum ni aku promote Corrector Cream Oil (CCO) kan ? Arini aku bawak masuk satu lagi produk best from WR Empire (founder of the multipurpose cream oil - CCO)

    ♥ Tomato Clear Skin 

    |Cleanser | Mask | Scrub |

    Diperkaya dengan Vitamin A, C, E, Anti Oksidan serta AHA.

    Fungsi :

    Vitamin A, C - menghapuskan jerawat , mengimbangi lebihan minyak , mengecilkan pori terbuka

    Vitamin E - memberi lembapan pada kulit , menghapuskan kulit kusam , menambah nutrien disamping melembut dan menghaluskan kulit

    Anti Oksidan - mengekalkan keanjalan kulit dan mngurangkan kedutan , bebas dari radiasi uv , kulit lebih muda dan segar , agen penyejuk dan merawat sunburn serta kulit alergik / sensitif

    AHA - mencerah kulit secara semulajadi , menanggal sel kulit mati dan scrub semulajadi tanpa menipiskan lapisan kulit

    Cara Penggunaan :

    Bertindak sebagai pencuci , masker dan scrub 

    Langkah 1 (pencuci) : Buihkan sabun dan urut seluruh wajah . Bilas

    Langkah 2 (masker) : Sekali lagi buihkan sabun dan ratakan di wajah . Biar seketika

    Langkah 3 (scrub) : Sebelum bilas urut secara bulatan bagi menaggalkan sel kulit mati


    Testimoni : 

    Kulit makin bersih + cerah , whitehead kurang

    Pori² makin mengecil , kulit makin smooth

    Kulit makin gebu , eyebag hilang

    Amalkan 2kali sehari untuk kesan lebih efektif.

    Bole diguna bersama CCO 

    Produk MUSLIM , HALAL dan 100% Natural Ingredients


    For more info , plz visit MY FB
    Kalau interested , lelajulah SMS/WHATSAPP me at 016-4405150

    Thanks & Best Regards ,

    August 28, 2014

    Kecuaian Jururawat Hospital Manjung

    Assalamualaikum readers  

    Terkejut baca berita kat Kosmo Online pasal baby melecur akibat kecuaian jururawat masa mandikan dia , pffttt ~


    SERI MANJUNG – Kegembiraan pasangan pegawai Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) menimang cahaya mata keempat di Hospital Manjung di sini kelmarin bertahan tujuh jam sebelum bayi lelaki tersebut kemudian melecur di badan terkena air panas didakwa angkara kecuaian jururawat di hospital itu.

    Bayi malang yang dilahirkan pada pukul 12.20 tengah malam itu melecur ketika seorang jururawat berusia lingkungan 40-an memandikan bayi itu pada pukul 7 pagi.
    Bapa bayi itu, Pegawai Waran 1, TLDM Lumut, Anbdul Malek Jumat, 42, berkata, bayi yang belum diberi nama dengan berat badan 3.31 kilogram dilahirkan secara normal selepas isterinya, Sarjan Jamaliah Mohd. Diah, 39, dimasukkan ke hospital tersebut pada pukul 8 pagi kelmarin.

    Ya Allah ! Sedih sangat baca . Hospital Manjung weh ! Hospital Manjung ! 
    Tempat aku beranak Nazeef dulu n InsyaAllah bakal nak beranak kat situ lagi bulan 11 ni :'(

    Yes aku akui , kalau org tanya aku macam mana service bersalin kat Hospital Manjung ? Aku akan cakap yg everything memang ok sesangat except service kat wad 2 . Memang aku ade bad experience kat situ . Tapi takdelah aku nak cerita kat sini sebab macam mengaibkan certain² nurse kat situ pulak kan ? Lagipon , think positive !

    Tapi dah kalau sampai jadi macam ni , memang nan-hado lah nak think positive bagai . Hopefully nurse yg bertanggungjawab tu dikenakan tindakan yg sepatutnya n perkara macam ni takkan berulang lagidah , amin~

    .....................................................................


    Sape ade masalah bibir kering / merekah ?

    Do apply CCO on ur lips tonight n see the difference tomorrow . InsyaAllah it will be better

    Bonus untuk penggunaan jangka panjang : boleh mencerahkan bibir yg gelap / kusam akibat penggunaan lipstick yg ada bahan kimia

    sms / whatsapp : 016-4405150

    Thanks & Best Regards ,

    August 25, 2014

    Corrector Cream Oil (CCO)

    Assalamualaikum readers  

    First of all , Bismillahirrahmanirrahim ~

    Iols baru mula berjinak² dengan business online ni . Pls support me \(^_^)/

    Pernah dengar pasal kebaikan / keberkesanan Corrector Cream Oil (CCO) ni tak ?



    CCO dirumus khas menggunakan teknologi canggih agar nutrien dlm setiap bahan mentah tidak terjejas dan dapat memberi kesan optimum . Ekstrak koko berkualiti tinggi diadun dengan Minyak Badam (Almond Oil) gred tinggi bersama bahan lain seterusnya menghasilkan CCO ini . Produk HALAL dan 100% Natural Ingredients .

    Untuk kegunaan Eye / Lips / Face



     Eye
         - bagi mengurangkan eyebag
         - kulit kering disekitar mata
         - kedutan peringkat awal
         - melembap

    ♥ Lips
         - dijadikan lipgloss tanpa warna
         - sesuai untuk bibir sensitif
         - dijadikan base sebelum apply lipstick
         - penggunaan jangka panjang : boleh cerahkan bibir gelap kesan penggunaan lipstick
         - boleh merawat bibir kering n mengelupas
         - melembapkan kulit sekitar bibir n dagu

    ♥ Face
         - boleh digunakan diseluruh muka terutamanya tepi hidung
         - warna gelap di tepi hidung akan cerah n moist
         - menanggalkan sel kulit mati dgn sendiri
         - sesuai untuk parut baru n memperbaiki struktur kulit

    Cara Guna :
    - hanya apply sedikit sahaja CCO di tempat bermasalah
    - prefer apply sebelum tido kerana kulit bole bernafas n rehat sepenuhnya
    - selain eye , lips n face , CCO juga sesuai digunakan untuk merawat rekahan ibu mengandung , gelap di siku , lulut, leher , buku lali , kutikal kuku n lain²


    Testimoni :

    mengecutkan jerawat tanpa meninggalkan parut

    eyebag makin berkurangan


    merawat kulit alergic baby

    merawat melecur sbb terkena ekzos motor


    memudarkan parut

    Walaupon saiznya cuma 8g , but kecik² cili padi ni namanyer . Very² affordable . Tak perlu guna banyak , calit sikit je , so bolelah tahan lama . Pon sesuai untuk semua jenis kulit tau . Even baby pon bole pakai ;-)

    Kalau interested , lelajulah SMS/WHATSAPP me at 016-4405150
    Bole jugaq PM kat MY FB untuk tau details lagi ye ;-)

    Thanks & Best Regards ,

    August 19, 2014

    Kisah Sakit Mata Anak & Ayah

    Assalamualaikum readers  

    Weekend kelmarin aku balik rumah mertua kat Taiping . Rumah mertua aku ni ade bela kucing . Anak aku pulak memang jenis yg histeria bila tengok kucing . Laju je nak diterkam kucing tu nak ajak BERKAWAN =P



    Abeh digomoinyer kucing tu sepuas-puasnya . Kucing tu pulak memang jenis yg suka redha je kalau dengan bebudak . Buatlah ape pon , i is redha uols ~

    Main punya main dengan kucing , sekali hari ahad pagi tu bila dia bangun tido aku perasan yg mata dia macam merah² sikit pastu macam sembap .

    Mulenyer aku syak dia tido banyak . But after some research , rupenyer maybe dia alah kat bulu kucing tu *sobs*

    Semalam tengok mata dia macam dah ok . Just badan macam dedor² sikit . Tapi ayahnyer pulak mata merah gila² pastu berair . Terus aku ajak pegi klinik . 

    Confirm ! Sakit mata . Terus dapat MC 3 hari . Udah la minggu lepas pon dapat MC 3 hari sebab kaki bengkak sampai tak bole jalan . Puncanyer tersadung kat market =P

    Semalam hubby cakap ...
    (p/s : bukan niat nak menunjuk ye , just untuk kenangan iols d hari² akan datang)

    "Agaqnyer Allah makbulkan doa B kot sebab B selalu doa janganlah bagi Nazeef sakit , bia semua sakit dia tu d transfer kat B je "

    Ya Allah , time tu tersentuh sangat hati ni bila dia cakap macam tu *sobs*

    Get well soon kesayangan !

    Thanks & Best Regards ,

    August 13, 2014

    #WW : Anak Teruna Shopping Baju Raya

    Assalamualaikum readers  

     pilih-pilih ~

    belek harga ~

    ok done ! jom pegi bayar =P

    Thanks & Best Regards ,

     

    Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy