April 23, 2015

Harga Susu n Pampers Anak Naik Mendadak !

Assalamualaikum readers

Pffttt ~~ Mampu mengeluh n membebel kat sini je lah bab barang makin mahal semenjak GST ni ESPECIALLY susu n pampers anak² , uwaaa !

Kalau dulu beli susu Nazeef RM22 je kat kedai ubat cina . 1kg tau

Lepas GST jadi RM24 . 900g pulak tu . Harga naik , kandungan kurang , huh !
Harini pegi kedai ubat tu dah jadi RM27 pulak . Hoiii ~ Ko dah kenapa gila ???

Terus pergi cuba naseb kat TESCO pulak padehal selama ni memang tak pernah pon shopping susu n pampers anak² kat situ sebab harga kat kedai ubat cina yg selalu kitorg pergi tu jauh lagi murah

Tup² harga kat tesco RM24 n valid sampai harini je . Phewww ! Memang rezeki anak² . Terus borong sampai 6 pek

Pampers drypers pon murah harini kat tesco . RM31 . Kat kedai ubat tu dah jadi RM34

Terkesan sangat dek GST dalam bab keperluan anak² ni ='(

Duit gaji sekarang dah tak ada istilah utk KEHENDAK . Semua pon dah perabih kat KEPERLUAN je . Uwaaa ~ Benci sangat tau !

Thanks & Best Regards ,

5 Criticism:

CikNaa said...

mmg betul rien.. ciknaa pun rasa.. tapi tak boleh nak buat ape.demi anak kena hadap jugak..

Shakina Farhan said...

sama la..kalau nampak ade promo terus grab byk2..economi..

Hazrina Nasir said...

My kids pun minum susu ni. Skrg ni bila pergi tesco kitorang alternate dgn dumex dugro. Beli mana yang promo. Nasib baik anak2 tak cerewet.

kucen master said...

harga akan sentiasa naik.kena sentiasa fikir nak tambah pendapatan

http://kucenmaster.blogspot.com/

Cik Jelita said...

kan? gst memang terkesan sangat.skrg nak g supermarket pun dah berkira.just beli apa yg perlu je.beza benar harganya.pampers tu nasib baik mmg rajin buat stok awal2 shopping kat lazada time sale.beli sekotak terus.

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy