April 3, 2015

Pengalaman Anak Reject Botol Susu

Assalamualaikum readers

Nazeef Muslim dulu alhamdulillah sangat sebab dia takde pon masalah reject botol susu . Maybe sebab awal² dalam pantang lagi aku dah start kasi botol susu kot

Tapi mase Izz Iman Rania , lagi seminggu nak start keje baru aku nak ajar botol susu . Sudahnya memang dia reject lah jawabnya , haha ~

Jenuh aku try macam² botol . Baik Tommie Tippie ke , Pureen ke , Anakku ke , Fiffy ke , semua pon dia gudbye kan sajooo !

Ehh tak ! Tak ! Semua botol tu aku tak beli pon . Aku pakai yg Nazeef punya masa kecik² dulu je , haha ! Bole gituwww ? =b

Search kat internet , rata² cakap kalau anak reject botol susu , better beli Pigeon Peristaltic Plus


Nak beli sekali dengan botol macam mahal pulak kan . Plus takut membazir pulak kalau dia tetap taknak

Pikir punya pikir celah mane nak datang botol wide-neck yg bole ngam dgn puting tu , teringat pulak mase aku beli Autumnz Bliss Single Electric Breastpump dulu ade kasi botol wide-neck free , terus senyum sokmo , haha !

Tapi malangnya , dia tetap reject , pffttt ~

Suruh husband yg kasi pon tetap failed ! Padehal esoknya aku dah nak start keje . Punyalah susah hati time tu Allah saje yg tahu :'(


Malam tu kemain bisik kat dia setiap kali nyusu :

"Esok iman kene pegi nursery tau . Mama takde , mama kene kerja . Iman minum susu kat botol ye ! Jangan kasi mama susah hati tau sayang"

Esoknya time aku pergi kerja , dalam pukul 10 pagi macam tu , dapat call drpd nursery .

Dupdap² jantung nak angkat fon sebab dah bole agaq confirm dorang nak bagitau rania meragam sebab taknak menyusu . Tapi rupe²nyer :

"Kak , rania dah habiskan 2 botol susu ni . Balance tinggal lagi 2 botol je . Kitorg takut tak cukup pulak sampai petang"

Pergh ! Rase nak menitik air mata dengar dorang cakap macam tu .
Alhamdulillah sesangat =)

Thanks & Best Regards ,

3 Criticism:

Afidah Azmi said...

Baby mengerti apa yang kita katakan...subhanaallah...

suezen said...

iman baik:)....dia fhm mama dia nk g keje. hehehhe...keep on bf:)

IbuNoey said...

Al-hamdulillah..usaha membuahkan hasil.

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy