February 26, 2010

JPJ y SenGaL

waaa~ smlm mang ari y sgt memenatkan...
mcm² y t'jadi...n mcm² gaq ragam 0wg y aku jumpe, huhu~
.................................................................................................................
smlm b0s suh aku attend taklimat kat JKR TLDM kui 10am...so0o ar0und 9.45am tuh, aku p0n kua r dari 0piz
then suddenly time aku kua je dari simpang 0piz aku tuh...ad r0ad bl0ck jpj laks, huhu~
[pe ag...time ni s'pantas kilat r aku tarik seat belt, ngeEe~]

r0ad bl0ck nyer lam 3 kete depan aku...but ad s0wng jpj ni datang kat cermin tingkap aku then terus mintak na tgk lesen aku
[cuak 0ke...ingatkan da na tamat riwayat duwet aku na kene bayar saman *s0b s0b*]

but...
[after he saw my license]

jpj sengal : erm~ nazrin ???
aku : yup
jpj sengal : nazrin binti ibrar ahmad ???
aku : ye sy
jpj sengal : name dekat ngn name sy nih...jarang erk ad girl name nazrin
aku : 0wh...special cket kowt [sempat laks wat lawak bangang, ahaks~]
jpj sengal : erm~ keje katne ???
aku : tuh...belakang 2 jew [smbil tunjuk jalan 0piz aku]
jpj sengal : da kawen ???
aku : bl0m [lam aty...pehal laks mamat ni tanya s0lan camni]
jpj sengal : 0whh~ lam camtu ley r kite kenal² kan ???
aku : hah ??? [ngn muka t'kejut, huhu~]
jpj sengal : ley kan ??? [sambil tayang lesen aku...bajet na ugut aku r tuh, cisSs~]

[time ni kete blakang aku da baris panjang]

jpj sengal : pat amik num sy
aku : eh~ xpew la
jpj sengal : amik...sy ckp amik jew
aku : [cepat² capai nset aku n blak0n aku ngah na salin num dye]
jpj sengal : 013....
aku : [blak0n cam ngah salin num c sengal tuh]
jpj sengal : da amik ke ???
aku : dah²
jpj sengal : msg sy taw...sy tunggu awk
aku : 0ke...lesen sy plz ???
jpj sengal : [give me back my license sambil t'senyum alligat0r, huh~]

sengal 0ke tis jpj...sure kete blakang aku sume d0k ingat aku kene saman laks, cisSs~
tapi ad bag0s gaq jadi camni, atleast dye xder num aku n aku p0n ley blak0n jew amik num dye, ahaks~
................................................................................................................
then after aku sampai TLDM dgn lambatnyer...
time na tuka pas kat c2, as usual r kan, mamat² navy 2 laks d0k nyakat aku x abeh², huhu~

pastu after aku sampai JKR, seb baek gaq taklimat tuh x start ag...

0verall...taklimat tuh mang bes gaq r, sumenyer ad kaitan ngn bidang y aku blajar dulu...
"wireless sms systems"
[dak² elektrik confirm da na muntah dengar sal ni kan ??? haha~]

pas lik dari taklimat 2...ptg 2 laks aku ik0t b0s aku g neg0 kerja kat b0ustead TLDM
[gilez !!! sakit 0tak 0ke ngn downg nih, suke pressure max, bt0i ckp b0s aku, huhu~]

lik² umah jew terus aku.....
*actually pic ni time g pangk0r arituh, ngeEe~

penat 0ke *sigh*


nota kaki : y!pp!e~ da m'capai bl0g ke-50 !!!


16 Criticism:

khalid said...

dah boleh agak dah cita jpj tue.. selalu sgt dah.... hahaha....

CHeEsE LoV3R said...

0wg mang xley na agaq jdi camni, cisS~ wat cuak jew, haha~

cik bunbun said...

ciss. sengal giler JPJ tuh. huh.

CHeEsE LoV3R said...

taw xpew...rase nak sepak2 jew, huhu~

aM said...

nper ko xamik jer no org jpj 2...leh ayat tuka enjin mira turbo kat kancil burok ko 2..HAHAHA!

CHeEsE LoV3R said...

wo0o~ sgt kurang ajar statement 2 erk am ??? haha~
xpew, nnt da x pakai kancil ni, huu~

para said...

saya la jpj hari tu..hehehe (sekadar berjenak)

CHeEsE LoV3R said...

alamak !!! kant0i r camni, haha :b

Fauzi said...

tinggi tul hit dia yek?syabas,bettey...hahahahha

CHeEsE LoV3R said...

0it...0it...ni tade kene mengena ngn hit 0ke, haha~
ejaan bettey camtu ke ??? muahaha

iza_fiza said...

hampeh!

CHeEsE LoV3R said...

taw ta pe :/

annfrendly said...

hahahha...
jpj tu cube nak mengurats pulak yer...
ishk...
memang sengal mengal..

CHeEsE LoV3R said...

haha~
i2 r...wat cuak jew lbey :b

deekkyy said...

bangun bangun..hehehe

CHeEsE LoV3R said...

0pss~ t'tid0 lame laks, ahaks~

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy