February 3, 2010

JuRuJuaL

"assalamualaikum...ley bagi sy 5 mnt x ??? jap je...sy nak cite cket sal produk sy arini...x b'minat nak beli xpew...dengar jew"

"hello miss...would u like 2 try our product ???"
.....................................................................................................................
familiar x ngn ayat² kat atas ni ???

haa~ i2 r ayat drpd JURUJUAL a.k.a SALESMAN/SALESGIRL


aku caye...mesti ramai owg y x suke downg ni kan ??? lau ley ag nak elak dari t'serempak ngn downg ni ad r kan ???
[lam kes aku...mang 100% true, haha~]
.....................................................................................................................
time aku g bank tadi...as usual...depan pintu nak masuk bank da penuh ngn downg ni


aku pon "as usual" gaq r...cube m'nyelit kat owg sekeliling nak elakkan diri drpd downg ni, ahaks~
[lau korunk ad taktik laen...sila gtau aku oke ??? :P]


time nak masuk aku da selamat, fuHhH~


tibe time aku nak kua 2...salah sowng mamat drpd downg ni sume sempat gaq tahan aku, huhu~


dye ni consider "ncem" r gaq [confirm ad owg majuk pasni, ahaks~]...dye gune ayat 1st aku bagi tadi...sblm aku "cair" ngn kata² c budak ncem ni...soOo, aku pon trus ckp "sorry dik...akak nak cepat ni...client da tunggu", ahaks~
[tibe² jew aku pgl dye adik...pdehal ag tua dari aku kowt :P]
.....................................................................................................................
actually aku cian gaq keje cam downg ni...bukan senang oke nak yakinkan owg beli produk kte...sumtime they have 2 lie [everytime kowt ??? haha~]...lau xdpt capai target, gaji prob, bos laks bising²...huh~ gilez !!! kene byk b'sabar jew keje camni :(


tapi nak wat camne kan...da i2 jalan y downg pilih...naseb r kan ??? hehe~
 y penting...rezki y downg dpt ni halal *wink*


p/s : aku tataw pe y aku da merepek arini, huh~ ... sowiiii (#__@)

0 Criticism:

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy