April 2, 2015

Buah Staq

Assalamualaikum readers

Kenai ke buah staq ?
Ejaan sebenar buah ni pon aku tak sure macam mana sebenarnya , haha !

Ada jugaq org yg panggil buah kundang

pic credited to : mazmerpatiputih.blogspot.com

Aku first time makan buah ni semalam . Husband bawak balik
Mula² aku ingat buah ni buah pelam kecik tu tau . Gila batak ! Kahkah ~

Sedap kemain . Masam² manis
Kulit pon kemain rangup . Ye ! Kulit pon bole makan sekali tau

Haish ! Kecuq ayaq liuq pulak aihhh dok teringat² lagi buah ni ;-)

Thanks & Best Regards ,

12 Criticism:

mOoN IzzaN said...

sedap ea? hahaha.. ada sebiji je kwn bagi kat aku tpi x makan lgi..

Afidah Azmi said...

nak sedap lagi...
cicah dengan garam sikit...uisshh.
Terliuq baq hang

adk dayah said...

sedap kot buah staq ni..hehe

Inani Hazwani said...

sedapnyaaa tengok :D

tiga lalat said...

Salam. Hee penah try mamam buah kundang ni tp kureng sikit ;p

Sally Samsaiman said...

mmg sedap...tgh musim plak tu skrg ni..hihihi

Ann Ishak said...

saya panggil buah kundang, ada banyak tanam dekat kampung :p

Ana Lyana said...

kat depan opis ni dia jual tepi jalan... dari jauh kekuningannnn je... nak beli tak terbelli2...

Amalina Hussain said...

macam pernah makan je buah ni..rasa macam masam masam kan? tetiba terliur pulak..hehe

Eny Abdullah said...

dh lama x makan buah ni... terliurrr!

Awaza Ns said...

Sedapnya buah kundang..sib baik dah mlm..kalo tak mau gk p mencari kat kdai buah.hehe

KorN said...

xtau pasai pa musim kali ni mahai sgt harga dia sampai cecah rm13 lebih skilo

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy