September 24, 2014

Perkembangan Nazeef Muslim : Setahun Setengah

Assalamualaikum readers  

Tak pernah² aku buat entry pasal entry perkembangan Nazeef Muslim , tup² arini macam tergerak hati pulak nak buat sebab lately ni aku perasan macam cepat sangat dia membesar *sobs sobs*



Actually budak ni belum masuk setahun setengah lagi . Next 2 weeks barulah setahun setengah , tapi cincai kiralah ye , hikhik ~

♥ Dah pandai main chak-chak
♥ Kuat MENGEMAS (yg ni memang bikin aku urut dada , pffttt !)
♥ Kuat menjelez kalau aku peluk or pegang tangan ayahnyer , hikhik ~
♥ Dah pandai bagitau kalau YAKKK - dia pegang pampers dia
♥ Dah pandai amek tuala sendiri kalau nak mandi
♥ Kalau kitorg laki bini tengah makan , cecepat dia amek high chair sebab nak makan sekali
♥ Dah paham banyak benda yg kitorg cakap
♥ Suka ngajuk bila org bersin or batuk
♥ Dah start belajar nak makan nasi sendiri
♥ Meroyan bila nampak handphone or ipad , pffttt !
♥ Dah pandai tunjuk sakit kat mana kalau kita tanya lepas dia terhantuk or terjatuh
♥ Max setengah jam je bole duduk diam kat supermarket , pastu meroyan nak berlari , pffttt !
♥ Kalau ngantok dah pandai kasi hint nak tidur - baring dekat aku
♥ Meroyan bila dengar ayahnya start motor
♥ Dah pandai buat ayokkk sambil gerak jari telunjuk n muncung² mulot
♥ Ade sifat tamak - kalau makan coklat or kopok , cecepat habiskan yg dalam tangan , pastu mintak lagi
♥ Dah bole sebut few words : nak sambil angguk (nak) , nak sambil geleng (taknak) , tatuh (jatuh) , tampak (nampak) , mama (mama) , bah (abah) , yah (ayah) , mam (makan) , tikiu (thank you) , tal (bantal) , lip ba ta (alif ba ta) , tatu (satu) , dap (sedap) , bird (bird) , pas (kipas) , top (tutup) , pu (lampu) , tiktok (jam)

Actually banyak lagi , tapi tetibe aku macam hilang ingatan pulak sebab mengenangkan belambak lagi kerja kat opis ni aku nak buat , hahaha ! Okbai ~


.........................................................



Kenape Tomato Clear Skin (#TCS) ni best?
Sebab ianya diperkaya dgn pelbagai Vitamin, Anti Oksidan n AHA

 VITAMIN A & C - m'hapus jerawat, m'imbang lebihan minyak, mengecilkan pori t'buka
 VITAMIN E - m'lembapkan kulit, m'hapuskan kulit kusam, menambah nutrien, melembut n m'haluskan kulit
 ANTI OKSIDAN - mengekalkan keanjalan kulit, mengurangkan kedutan, merawat sunburn n kulit alergik/sensitif
 AHA - m'cerahkan kulit, menanggalkan kulit mati

Jimat tau sebab ianya bertindak sebagai pencuci, masker n scrub (3 in 1). Pastu seketul ni bole kerat 9. Mmg berbaloi2  . Wangi je toilet bila ade sabun ni, hehehe 

Visit MY FACEBOOK for all the testimoni
Whatsapp : 016-440 5150 (yien)


Thanks & Best Regards ,

5 Criticism:

zarulfarhana said...

Rasa excited kan kalau anak Kita dh pandai sesuatu kan

EZAN IDMA said...

macam muka u hehee

ika zulkefli said...

comel la nazeef, kuat mengemas ye, hehe biasa la tu..:)

Kumbang Jingga said...

wahh kaki smpi kat atas dalam stroller..hehe

CintaHati Lina said...

kejap je kan masa anak-anak ni membesar..sedar2 dorang dah banyak tahu ttg apa yg kita cakapkan dan ajarkan..tapi ank2 ni mmg suka "mengemaskna".. haha..apa pun. Alhamdulillah... waaa..kaki tu.. hebat oww...

salam perkenalan dear...

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy