September 13, 2017

Minggu Diet Izz Iman Kaisa

Assalamualaikum readers


Alhamdulillah rezeki susu utk anak ketiga ni dimurahkan . Unexpected sebenarnya tau

Masa Rania dulu aku fully breastfeed jugaq sampai pregnant Kaisa , tapi time tu stok susu cukup² makan je . Pam harini utk guna esoknya je

Ye lah , time tu ilmu masih tak cukup . So lepas je beranak Kaisa haritu , aku terus gali lagi ilmu penyusuan dgn niat mudah²an berjayalah fully breastfeed lagi , Amin~


Ni stok terkumpul sampai harini , +/- 600 oz . Alhamdulillah~

Gigih sangat tau siap kira pakai excel , haha..!

Actually bukan ape , senang nak tengok stok in out sebab kalau nak pergi punggah stok kat chest freezer tu sesatu memang bole migraine sebab dah sendat mendat

Sampai sekarang masih tak reti nak gayakan susunan dalam chest freezer tu 

Ok abaikan pasal tu..! Actually sekarang aku tengah susah hati ni sebab si kecik ni DIET minggu ni

Cikgu nursery bagitau sekarang dia reject EBM , minum pon sekadar utk lepas dahaga je

Kalau 1st week haritu ok je minum . Habis sebotol setiap kali minum . Ni dalam 1oz gitu je paling banyak dia minum 

Pastu balik rumah kemain nak balas dendam , mengempeng je kejenya . Ehhh , tak payah tunggu balik rumah pon , dalam kereta lagi dia dah melalak nak nenen , haha..!

Semoga cepatlah habis fasa ni and accept EBM balik sebab time Rania dulu pon macam ni gaq , dalam 2 weeks gaq lah baru nak ok *sobs sobs*

Doakan ye korang..! Amin Amin Amin~

Thanks & Best Regards ,

3 Criticism:

Syida said...

Bestnye banyak susu..ade amek ape2 milkbooster tak..ke konsisten df and pump je..

Aimi Syafiqah said...

Comelnya baby <3

http://aimisyafiqah.blogspot.my/2017/09/back-to-school.html

Julia Tarmidi said...

Salam singgah dan follow :)

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy