September 12, 2017

#JalanJalan : Cameron Highlands 2017

Assalamualaikum readers

Macam biasa , setahun sekali mesti kitorg akan pergi holiday kat cameron highlands . Dah tu , itu je tempat percutian bajet kannn , haha..!

Actually pergi sane bukan sebab nak berjalan sangat pon . Tapi sebab nak merasa angin sejuk pulak . Asyik merasa panas laut je hari²

So , sempena meraikan "merdeka" tempoh berpantang aku haritu , marilah kita panjat cameron highlands 

Kitorg booking Rumah Peranginan Persekutuan . Kebetulan sangat weyyy tarikh yg kitorg nak tu ade kosong . Kalau tak memang bercinta la nak booking situ , manjang full house je

Kitorg book bilik . 1 malam RM50 je . Bilik pon bukan cikai² tau . 1 katil queen + 1 single . Biliknya tu memang luas gilerrrr

Ade petiais , iron + iron board , cerek letrik utk masak air , kabinet almari yg super besar + luas . Siap ade balcony jugaq tau . Tapi yg tak bole blah , siap ade econ . Kalau ko sejenis kulit biawak , maybe ye ko akan memerlukan econ tu , haha..!

Kebetulan kitorg pergi sane memang cuaca tengah sejuk . Musim hujan pon ye jugaq


So , memang banyak lepak bilik je menikmati cuaca sejuk drpd keluar berjalan . Berjalan pon semata pergi Bharat Tea je , haha..!


Pergi dengan mertua aku haritu . Ye lah , bukan nak pergi honeymoon pon kan
#Ehhh 



See..! Selesa gila rumah persekutuan ni . WAJIB repeat lagi nanti 

p/s : post ni adalah post yg diperam a.k.a post malas *malas nak edit gambar* , makanya asalkan ade je lah ye utk kenangan , hikhik ~

Thanks & Best Regards ,

2 Criticism:

Liez Deariescouple said...

Liez mmg suka cameron sbb maybe cuaca dia la..
satu lagi sebab parents in law ada apartment kat sana... so klau rasa nak pergi, bila2 pun boleh...

best cameron sbb boleh makan macam-macam sayur ke, steamboat ke...

ishhh best pulak bila fikir...time2 gini mesti sejuk sbb hujan je

Cikna said...

yaehh, rumah persekutuan ni mmg berbaloi bg penjawat awam... klu cikna g cameron wajib beli jagung, sayur&strawberry....;-)

 

Copyright © p i n k v e l v e t. Designed by Whitey Mommy