April 5, 2012

Confuse =/

semenjak 2 menjak ni kan ... aku asyik buat experiment je kat muka aku ni sebab nak cari the best foundation n powder yg betul² suit my face

1st : naturactor n pixy
sgt ok! tak b'minyak n tahan lama ... tapi muka jadi kusam n b'capuk (maybe sebab lately ni kulit aku agaq kering kot) ... tekstur naturactor ni pulak sgt tebal ... kadang² rase rimas jugaq sbb kulit takley nak nafas, huhu!

2nd : revlon photoready n loose powder
best sgt! paling marvelous bile snap² pic, ahaks! tapi kalau tgk dekat² mcm agaq b'minyak ... eh! ke over shinning ntah bile dah pakai lame² ... ke kene pakai bedak pixy dulu baru dap² loose powder atas tu erk utk dpt hasil yg superb? idak pulak aku try lagi =P

3rd : avon smooth mineral n compact powder
paling takley blah ... maybe tak sesuai dgn kulit aku kot ... b'capuk n shinning ya hamat sampai nampak mcm muka aku too oily pulak ... tapi taktau la kalau pakai dgn span basah ok pulak ke kan ... pon belom try lagi, hikhik~~

so ... mana lagi ok ye?

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

12 Criticism:

Cikpuan rara said...

2nd piccy aku rasa cantek.nuractor tu aku teringin nk pakai.tp takut.

kura said...

natural beauty lg ok! hehhe

LiNda said...

linda rase yg gune natucrator n pixy tu memang ok..nmpak natural dan berseri. Linda pon gune natucrator, memang tahan lame dan kurang minyak..:)

Liyana Zahim said...

Org kate ronasutra tu ok... Hahah.. Takde dlm list lak.. :P

shaFazie said...

like naturactor...yup kdg2 naturactor nie nmpk bercapuk tapi kite sllu basahkn skit span baru tepek naturactor nie...

Spudin said...

cun nya awek ni ..haha

fyna said...

REVLON KALAU PAKAI MEMANG OVER SHINING..HAHAHA SEBAB TU KALAU AMBIK GAMBAR LAWA..=) NANTI TRY REVLON COLORSTAY PULAK K HEHE

sheila said...

akak pun masih tercari2...biasanya first few weeks pakai nampak cam wahhhh beseri muka mak...pastu hmmm hampeh. rasa cam kusam je

C i k P i p i T e m b a m said...

yup, span kene basahkan sikit sebelum sapu naturactor... tp jgn bsah sgt, renjis2 je.. kita pakai naturactor brand korea.. yg tu ok tp lupa nama dia. hahaha.. compact powder , pixy ! sangat okay... sbb makeup artis pon prefer pixy...

Cik Yatt said...

heee..kite tak tau sngt psal makeup2 nie..

Cik Lyeen said...

wah...cantik..:) 2nd pic tu nmpk sweet...eh...cara pkai shawl tu yg mahal..:)ihikhik

Cik Nurul said...

2nd pic tu cantik! weweweweee

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy