December 9, 2011

Sketsa Jumaat Org Gomen!

aku ni kan ... asal hari jumaat je ... confirm ade rase sgtlah tak puas hati dgn certain² pejabat gomen yg deal dgn org public ni ... diulangi, PEJABAT GOMEN YG DEAL DGN ORG PUBLIC SAHAJA !!!

maksudnya kat sini pejabat gomen yg ade bukak kaunter utk org public lah ... CONTOHNYA :  majlis perbandaran, lhdn, cidb n bla bla bla ok?

setahu aku ... pejabat gomen jenis ni akan tutup pukul 12.15 pm n bukak balik pukul 2.45 pm kan? tapi malangnya, kalau ko sampai pejabat dorang ngam² pukul 12 pm pon kekadang dah tutup ok! pastu bukaknyer pulak pukul 3 pm ... itu baru bukak ye, blom aku ckp pasal die nak layan kite pukul berape lagi ... haish~ tekanan mak!


actually entry ni bukanlah utk kutuk gomen or jatuhkan gomen ... my dad n fiancee pon keje gomen gaq :) ... but if we look it in a positive side, yg pegi smyg jumaat tu lelaki, yg jaga kaunter tu pulak majoriti semuanya pompuan ... nape perlu nak tutup? diorang ni deal with org public ... cukup lah kalau tutup sejam je kan? huhu~

bole jugaq kalau bukak satu kaunter je ... atleast senang org public nak tanya pape ... ni tak, pukul 12 pm kite tepon nak tanya pape, dorang angkat, tapi cakap ...

"cik nak tanya pape, call balik pukul 3 japgi ye"

damn!

p/s : sape t'sentap dgn entry ni ... i'm really sorry ok!
sekadar meluahkan rase tak puas hati :)

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

14 Criticism:

amirahyusoff said...

kak, gomen tu government erh?

✿ pink velvet ✿ said...

@amirahyusoff yes dear :) gomen = government ... lupe pulak nak mention kat situ, haha~

bobiedanbad said...

akak pun pernah terkena, dabr pukul 11.30 kaunter dah tutup, jam 3 br nak buka balik....

pas tu ki tercongok kat kaunter drg x peduli :(

akan yg keja gomen ni pun slu sentap

rara pinkmafia said...

xsentap pon yein sbb nya mmg lumrah.aku pon kalau g tempat2 cm tu aku bengang gak.tau x sbb apa dorg bukak kul 3,sbb nya g shopink dulu,g gossip2 dulu.hehehe.aku x marah.mmg cm tu lumrah nya.

kura said...

yesss. sokong!

enyheartsdiamond said...

biasalah, hari jumaat, mood nak cuti :)

Brilliant Marjan said...

tapi jangan pandang enteng pada rezeki@gaji yang diperolehi..mood nak cuti ke , nak shopping ke, nak gosip ke, simpan dulu sebab itu nafsu...

dahulu kan kepentingan awam sebab gaji tu berjalan dan nak bagi keturunan makan.

itu sikap dan mentaliti yang paling teruk saya rasa, maaf cakaplah.memang tak tepati masa..masuk private baru tau cam ne..

bukan ke setiap pegawai dan jabatan ada kod etika. apa gunanya tu?

bayangkan kalau hospital macam ni? apa yang jadi??????

~kerap kali dgr luahan seperti awk sbb sy juga pernah merasainya..

DinBlues said...

Salam..sebagai org gomen, aku setuju dengan entry ngko..yang ada kaunter memang macam ini keadaannya..kitaorang pun kekadang macam nie (kitaorang tarak kerani, suma pegawai gred G yang wat kerja teknikal)..tapi itu bukan alasan.. Kitaorg perikanan, tak akan tutup awal pasal nelayan nie selalunya datang dekat2 tengah hari, kita layan dan biasanya melarat sampai dekat2 nak masuk waktu dah pasal tak sampai ati nak halau (nelayan : orang miskin yang datang jauh nak bantuan dari kitaorang, kesian kalau halau) jadi selepas sembahyang baru dapat makan, tue pun selalunya tapau je..jd terlajak...aku bukan nak cakap kitaorng terbaik tapi keadaan yang kadang kala orang gomen nie kena flexible..pemudah cara..kan rakyat di dahulukan..harap komen aku nie positif

KizZ said...

ISH TERUK TERUK TERUK...hmm..tapi maybe kat tempat u je tak?

Khuzrin Kamarudin said...

gomen.. hahaha.. macam org2 kampng bunyiya dah..

sheila said...

yes..it happened to me once. gi sana nak kutip lesen je... kutip je tau bukan nak apply ke apa ke. tp dia punye menunggu tu mcm Pengarah Besar dia yg kene handover.

Dorang dok gelak2 kat dalam tu dia ingat org menunggu kat luar tu tak berbulu ke?

zOeY zAu YaH said...

hehehehe...

nuyui a.k.a miss YUI said...

bese gtu..tp xsemua camtu..hehe..

Nora Karim said...

tu la... betul sesangat... kena pertingkatkan services, supaya org tak asik dok bercerita pasal gomen ni... hm...

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy