December 21, 2011

Melaka Trip (Day 1)

last saturday aku pegi melaka dgn my family ... first time dpt jejak kaki kat melaka ... ehh! mase kecik² penah jugaq pegi melaka, tapi mcm tak ingat sudah, hehe!

actually nak kata kitorg ni pegi melaka sbb holiday, mcm tak sebenarnyer ... sbb main reason kitorg pegi melaka ni sbb nak hantar adek aku masuk politeknik merlimau, dia dpt course hotel n catering (sedih sbb dia dpt jauh nau *sobs sobs*)

almost 5 jam jugaq lah from perak to melaka ... mmg penat! dah lah sangkut dlm jem, uwaaa~~ tak suke!

kat melaka tu kitorg sewa homestay ... RM150 per day ... not bad lah rumahnyer ... dlm kawasan taman ... tuan rumah pon friendly sgt :)

bilik 1st with toilet

bilik 2nd

tv

ruang tamu ... kitorg sume pakat² tido kat ruang tamu je, luas :)

meja makan

dapo lengkap dgn dapo gas, cerek elektrik, kuali, pinggan mangkuk n etc.

toilet ... ni je tak b'kenan sikit sbb takde flush ... kene gune manual flush, dem!

bathroom

porch kereta

actually ade 3 bilik rumah ni ... tapi aku lupe pulak nak snap pic satu lagi bilik tu, hehe!

d'sbbkan sampai melaka pon dah lewat petang ... makanyer mlm tu jenjalan area situ jap, then terus terbongkang tido, hik3~~

done day 1 at melaka :)

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

9 Criticism:

Cikpuan rara said...

erk! toilet pon ada.heheeh.

Gadis said...

wahhh..dulu gadis pun poli merlimau...=)

Teenager Housemaid said...

wahh..best gitu.
lama da tak pegi melaka..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Bestlah jln2 kat melaka..
lama dah tak p sana..

kura said...

sy belajar kat melaka, so hari2 pg melaka. hehhe

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik gak..berbaloi hargnya..

yusuflaili(Goku) said...

salam;
penat sangat sbb tu terus terbongkang....

Liyana Zahim said...

Waaa best dpur tu... Ley msk2.. Herher.. Alaik melakaaa!!

Cik Nurul said...

wah3.. semua tempat snap.. hihi

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy