April 20, 2012

8 Hours With Bakal In Law

smlm kan ... m'mandangkan perak cuti sempena besday sultan perak ... makanyer dari sebelum matahari terbit lagi aku dah keluar rumah ... baliknyer pulak lepas matahari terbenam ... bagus betui anak dara sorang ni kan? hikhik~


dlm pukul 8.30am incek fiancee datang jemput aku ... then kitorg terus chalo ke ipoh ... sampai je ipoh terus pegi rumah bakal abg ipar aku ... dia ni baru beli rumah ... besar kemain rumahnyer ... dah la murah ... berbaloi² pulak rasenyer :)

kat situ bakal mak mertua aku pon ade ... lepas borak² jap ... then kitorg semua terus gerak pegi shopping barang² kawen ... dlm hal ni bakal abg ipar aku je paling expert ... dari kitorg punye design baju pengantin sampai lah ke pelamin, semua dia yg handle ... ehh! bakal abg ipar aku ni masih single lagi tau, hikhik~

lepas shopping barang kawen ... bakal kakak ipar dgn husband n their kids pon sampai ... terus gerak pegi pekan lama ipoh pulak ... then sambung lagi shopping kat sane pulak ... ehh! ade sorang anak buah inchek fiancee ni kan, smlm 1st time dia panggil aku MAKSU ... alolo! comei betui rasenyer :P

lepas semua dah penat ... kitorg semua balik lepak kat rumah bakal abg ipar aku ni tadi ... mase ni lah aku rase yg aku dah bole ngam dgn bakal family in law aku ni ... dulu kemain nebeznyer ... tapi alhamdulillah, now takde dah nebez² tu ... paling best adalah bakal abg ipar n mak mertua :)

dlm pukul 6 lebey ... aku n inchek fiancee terus  gerak balik sini ... balik² terus terbongkang tido sebab penat kemain, haha!

p/s : entry tanpa gambar adalah sgt m'bosankan bukan? sorry for tat :(

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

20 Criticism:

cik tiEra said...

teringat plak time temankn abg n bakal kakak ipar beli brg kawen.fuh!penat seh...hehe
tiera doakn jodoh itu kekal hingga ke syurga ye;)

kura said...

wah. wah. mcm best je bila kawen ni. dapat famly baruu. hehe

Cik Eka said...

kalau ade gambar lagi best kan..hehehe

dah nak kawen dah kan..bulan brape tu??

dulu kita pun memula malu ngan bakal in law..skang ni tak malu2 dah..hehe

selamat melakukan persiapan...

✿ pink velvet ✿ said...

@cik tiEra tengkiu dear :)

✿ pink velvet ✿ said...

@kura ha'ah ... best! best! jom kawen? hahaha~~

✿ pink velvet ✿ said...

@Cik Eka segan mau b'gambar, huhu~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Moga segalanye berjalan dgn lancar..
Akak sampai skrg masih malu2 dgn ipar..maklumlah ipar semua lelaki..takde geng pempuan.. ;)

CikMai said...

Bestnyaa nak tawen...hehehe

Eyra Meow said...

ngeee . Akakk comel la . suka nengok o_o teheww .

TINA ROSLI said...

Assalamualaikum

semoga awak berbahagia dengan hidup baru yang akan datang

nik rosmawati said...

berkenan la dengan warna maxi dress
awak :)
cantik sgt

ZaroL said...

Wahh...nak tgk bakal suami. hehehe =)

zOeY zAu YaH said...

nanti jd menantu kesayangan lah ni hihi..

zOeY zAu YaH said...

alamak ape yg saya komen td erk? cik pink ampun..saya tgh ckp dgn org,selalunya saya akn taip apa yg saya ckp hahaha...adoiiilah..apa lah yg saya tulis td erk?

shedameor said...

seronoknya dah nak kahwin dah. hehe

MaYa MustWany said...

wahh bguzla.

mas prnh jmpa mak kawan.dia nk jmpa.tapi baru kali prtama jumpa,mcm dah rapat.mak dia dh berkenan sgt.tapi mas lbih suka status kawan je.hihihi

Cik Jannah said...

waahh ! incek fancee gitu! uhukzz.

✿ pink velvet ✿ said...

@zOeY zAu YaH haha! naseb baik betui komennyer, kalau x mau t'keluar ape yg kamu cakap tadi kan? hikhik~~

LiNda said...

cik pink, cantiknye dress biru kamu pkai tu. suke sgt wane biru. eh, best kan dah rapat dgn keluarga pasangan..:)

Ayu Rashid said...

CANTIK!

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy