March 11, 2016

Poslaju Ke Poslayu ???

Assalamualaikum readers

Di pagi jumaat ini , marilah kita buat entry sesi luahan perasaan sikit :b

Rabu lepas aku order universal super wide lens kat satu on9 shop ni


Khamis tu dia bagitau dah pos , siap bagi tracking number semua . Ok lah kannn :)

Masalahnya , everyday aku cek tracking number tu dlm sistem poslaju , memang nan-hado...! Jenuh pujuk hati cakap maybe sistem dorang down kot :'(

Seller ade follow up dgn poslaju sbb aku complaint barang tak dapat lagi , tracking number pon takde dlm sistem . Poslaju cakap memang dorang yg tak pos lagi n akan pos by tat day or esoknya . Time tu dah hari ke-3 seller pos

The "BEST" part , sampai ke arini pon aku still tak dapat² lagi barang aku tu . Dah nak masuk 10 hari kot . Padehal ordernya drpd puncak alam je , bukannya luar negara pon .

Semalam aku tanya seller dia pos kat mana sebab aku nak buat report . Dia cakap kat pejabat pos mini puncak alam . 1st time dia try pos kat situ n 1st time jugaq barang customer tak sampai² 

Hadoiiii..! Taktau who shud i trust n wat shud i do ? Tapi hati tetap rasa yg seller tu tak salah , tapi ntahla . Walaupon barang tu tak sampai RM30 , tapi bikin PANASSSS lah jugaq hati ni kannn , pffttt..!

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

New Update : Rentetan Kisah Poslaju Ke Poslayu ?

Thanks & Best Regards ,

11 Criticism:

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

Kadang kadang servis poslaju yang slow... Aina pernah pos brg cust pending seminggu fuh x senang duduk buat nya. Selagi brg tak sampai kita susah hati... Sian seller tu, dia pun msti pening. Kena complain pos laju ni, mintak dia improve servis sikit.

Sally Samsaiman said...

tu yang payah kadang...kita on time tapi pos pulak yg buat hal :(

safurara said...

walaupun slow. mst ada tracking. ni takkan tracking pun xleh detect! pelik.

• Ain Cho'in • said...

Biasa nyer kalau ada tracking, mesti bole detect sis. Walaupun slow, yup mesti ada tracking number detect kat Pos Laju. Tapi kes sis ada tracking no seller tu bagi, tapi tak de tracking kat Pos. Hermmmm tu memang pelik. =='

Yati said...

Saya rasa macam kurang elok le kita berurusan dengan pejabat pos mini atau wakil pos. Baik pi pejabat pos betul walau jauh. Saya niaga online sejak 2008, Alhamdulillah.. semua barang selamat sampai guna poslaju.

Hafiz Zulkafly said...

mengalami masalah yang sama.
dekat 10 hari barang baru sampai.
and the best part is. dia call kita minta kita pulak jumpa dia dekat tempat yang ditetapkan.
bukan ke kita bayar mahal untuk service hantar depan rumah kan.
makin kecewa dengan poslaju :(

Zizie Zack said...

kiranya, mmg seller dah post la kan kak? cuba buat aduan.. tapi, tu la.. kekadang dorg ni aduhai.. melampau jugak servisnya..

Athirah Zain said...

hmmmm,,, problem ni, tak tau nk trust sape, tapi kalo online shopping ni, mmg kita kna beringat la kan,,

Nazihah@Jiha said...

sabar lah huhuhu

Iwan Shah said...

wah beli online.. erm erm .. iwan pun beli online tapi setakat ni tak pernah lambat la..

Cuma pernah beli phone pun 2 minggu sebab phone original mai dari China :3

Lisa Nurulain said...

heheh sabar sabar ,

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy