March 17, 2016

Rentetan Kisah Poslaju Ke Poslayu ?

Assalamualaikum readers

Sambungan kisah poslaju ke poslayu ? {LINK}

Alhamdulillah ... !
FINALLY , lens yg aku order tu dah dapat kat tangan aku semalam , phewww ~


Memang salah poslaju . Or should i call it poslaYu je lepas ni ? Pffttt ... !


Trace dia punya tracking number ni je pon dah cukup menyakitkan hati . Suppose date yg seller hantar barang tu 03 Mac 2016 :'(

Pastu tetiba barang tu dah sampai ke poslaju Pekan Nenas sane pulak . Kejadahnya drpd Selangor nak ke Perak kena lalu Johor pulak kan ? Aku syak dorang ni salah tengok alamat sebab seller letak alamat dia kat Johor

Pastu yg 14 Mac tu tetibe UNSUCCESSFUL DELIVERY pulak padehal dorang takde pon call or tinggal slip UNSUCCESSFUL DELIVERY tu , puiii ~

15 Mac tu betul UNSUCCESSFUL DELIVERY sebab ade tinggal slip

16 Mac tu pon kelentong lagi sebab takde maknyanya dorang nak delivery process . Aku yg pergi tuntut barang aku kat sane , pffttt ... !

Memang frust gila dengan servis poslaju ni kali ni . Dah la call hotline dorang berjuta kali pon tak berangkat :(

Terpaksalah tahan nafsu shopping online 'sementara' , hikhik ... !

- merasmikan super widelens , hehe -

Naseb baik tak gaduh dgn seller tu or tak fitnah dia makan duit haram ke ape tau aritu . Kalau tak memang malu sendiri je lah aku jawabnya , huhu ... !

Thanks & Best Regards ,

12 Criticism:

Normi Nieza said...

masalah mata kot staff pos laju tu.tgk alamat pon salah..huhu

♥ aiNa yaZiD ♥ said...

aina pernah soubd direct masa call poslaju utk check tracking.. serius la brg dlm KL-selayang pending seminggu.. mmg poslayu betul. Nsb baik cust pun penyabar jugak. alhamdulillah =)

Chekgu Azrine said...

Poslayu la yg salah tgk alamatkan...hmmmm


Mohd Noor Shawal said...

wooo.. mesti stress giler kan kak..

singgah + follow sini.. ^^

jemput join segmen shawal kalau free.. ^^

http://www.mohdnoorshawals.com/2016/03/SegmenBlogwalkingBloglist3.html

Fairuz Aqilah said...

Wowowoooo sabor sabor. Hehe.. Selalu sangat dah dengar macam-macam pasal poslaju ni. Sy setakat ni alhamdulillah la online shopping pun sampai elok. Klu xsampai pun atas alasan munasabah kena pergi collect sendiri kat centre dia jauh sikit. Tapi nasib baik barang selamat juga dapat kat tangan kan. Condition sume ok. Sy dah slow down sikit online shopping sebab terasa sangat duit mengalir macam air. Haha... Bahana! :'D

Watch movie bluray said...

Aku mau gimana cara nya ?

Dunia Zumal said...

Masalah juga poslaju nie ye

hainom OKje said...

Namanya pun shopping online Yien mmg le pusing satu dunia dulu hihi...

Mek ila Jual Vitamin said...

Poslaju memang slow sekarang. Banyak kali dah kena. Nasib baik barang sampai dengan selamatnya.

aRz MoHa said...

wah macam best ja lens untuk smartphone tu

Mar Mansor said...

salah alamat la ye..
saya dah berapa kali beli on9 sejak kebelakangan ni dapat barang lambat..status delivery process tapi dia balik pos office semula.
kemugnkinan barang banyak sangat tak sempat nak hantar dah.

miss fifi said...

sebab tu saya tak suka online shopping lately, sebab poslaju is too not consistent...tapi comel je when you call it poslayu haha

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy