March 21, 2016

Misi Menurunkan Berat Badan Bermula :P

Assalamualaikum readers

Nangis bucu katil je lah kalau tengok bacaan berat badan aku sekarang :'(


Org lain fully breastfeed kurus , aku kemain 'semangat' pulak badan , huhu..!

Nak diet tinggalkan nasi memang not so me lah kan sebab aku memang pencinta nasi yg tegar , haha..! Menggigil kot kalau tak makan nasi :b

Nak join gym / zumba memang jauh sekali lah sebab 1st takde masa , 2nd anak² kecik lagi

Makanya marilah kita cari solution lain ...


Yeayyy..! Takasima Quantum Elliptical Bike/Cross Trainer in the house yo..! Thanks syubennn 

Beli 2nd hand je , kat mudah . Owner nak jual sebab nak beli Treadmill Reebok . Condition memang tip-top , syukur Alhamdulillah :)

Gagah perkasa sangat kitorg pergi COD sampai ke bertam sana tau . Muat pulak tu dalam Myvi , haha..!


Makanya marilah kita start workout di rumah saje :) Awal² ni nak dapat 10 minit pon dah menggigil lutut , haha..!

Makan kene kurang..! Makan kene kurang..! Makan kene kurang..! :b

Misi menurunkan berat badan 'atleast' 5kg bermula sekarang , 'atleast' sebelum mengandung lagi nanti #Ehhh..! Okbai ~

Thanks & Best Regards ,

21 Criticism:

Mrs Velentine said...

good luck...MV pun sedang dalam misi

• Ain Cho'in • said...

Xper sis. Yang penting ada usehe untuk turunkan berat badan. Chaiyok-chaiyok. ♥ Semoga berat yang diimpikan tercapai.

Aku Penghibur said...

good luck !!!

Chekgu Azrine said...

Samala misi kita dik...huhu

shalimar yusof said...

gud luck...sy asyik kelaut jee..huhuhu

Khairul Bariah said...

dah ada alatnya, siang mlm boleh workout kan?
good luck

Dunia Zumal said...

Rasa macam nak beli juga la ^-^

Sura Mohd said...

Baguss...semangat..good luck!
akak pon nk jgk diet..lepas bersalin nanti..:)

Nafira usof said...

hehehehe.. kita mengalami masalah yang sama.. badan Zura macam di pam2 jer naik beratnye. nak diet nasi nanti susu kurang pulak. serba salah dibuatnye. layankan ajerlah.. lepas abes menyusu nanti baru diet. hahahahaha

hainom OKje said...

Wahhhh....terserlah semangat nak kurus nampaknya tu. Mak jugaklah yg gemuk sorang kalau cenggini.OK gini, mak ada gak treadmill tu Yien tp buat perhiasan gitu haha....mula mula jer semangat lepas tu hancuq....
Bape Yien beli yg jenis kayuh tu?

Effa said...

Wahhhh teringin juga nak benda alah nie.. lagi satu yang boleh lari2 tue.. apa namanya. sbb susah nk bjogging kat luaq dgn ada baby kecil. huhuu

Mek ila Jual Vitamin said...

Memang seronok kalau boleh beriadhah dalam rumah je. Lepas ni bolehlah konggsi result lps exercise ye!

SYANI said...

Semanagat ye nak kuruskan badan...Good luck...

zuhdi sanusi said...

woww., untung la.,

aRz MoHa said...

salam yien...

orang utara juga rupanya....

apapun terima kasih sudi singgah blog aRz dan selamat menjalani sesi diet....all the best...cara terbaik kurangkan makan

Suhaiza Suki said...

samaaaaa!kitee pun tengah turunkan berat badan. jum sesama!ada semangat sikit hehe

Aienienka Peter said...

waa~ selamat mendietkan diri.. akak,, zumba kat umah pun boleh.. ajak anak2 sama. hihihi

A said...

GUDLUCK. NAK kurus jugak. tp makan tido makan tido acaneeeeeeeee

Mar Mansor said...

dari sudut gambar,,,kurus tu..

Athirah Zain said...

nak join jugak misi ni...!hahaha

Fendi Rocka said...

wow..selamat beraksi

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy