September 19, 2016

#JalanJalan : Pusat Pengurusan Penyu Segari

Assalamualaikum readers

Semalam on the way balik drpd Taiping umah mertua aku , kitorg singgah jap kat pusat pengurusan penyu segari

Tapi sekarang dah tak panggil PUSAT PENGURUSAN PENYU lagidah tau , panggil PUSAT KONSERVASI DAN PENERANGAN PENYU


Kalau ikutkan waktu melawatnya pukul 10am sampai 12.30pm je , pastu sambung balik pukul 2pm sampai 5pm

Tapi semalam kitorg sampai sana ngam² pukul 12.30pm , sajelah nak cuba naseb kan , rupanya memang tak tutup pon , taktau la sebab cuti sekolah ke ape kan :)



Besar² penyunya , yang paling besar ade kat tengah² kolam tu , statik je dia kat situ macam batu , haha..!

Kids memang enjoy . Tapi takut² jugaq tu . Nazeef siap menjerit nak turun time penyu tu berenang dekat kitorg pastu penyu tu keluarkan kepala time ambik nafas kot *KOT JE TAU , HEHE..!


Next InsyaAllah kita pergi zoo pulak ye kids ;-)

Thanks & Best Regards ,

6 Criticism:

Chekgu Azrine said...

Bestnya jejalan..kalau aish ni mesti suka

hainom OKje said...

Budak budak mmg sukalah kalau diajak tengok binatangkan PV....
Mmg bagus sangatlah nak bawak anak anak ke zoo pulak lepas ni, macam macam binatang ada....mesti dia orang lagi suka

LYAfrina said...

msti ank seronok sgt leh tgk penyu..
kat cherating pon ada pusat santuari penyu ni..
pnh jugak bwk ank ke situ..mmg eksited la dia org

Nurul Shahira said...

Saja penyu tu nak say 'Hi' :)

Noor Maizan said...

comelnya penyu2 tu..

Nur Fannun said...

wah, bestnya tgk penyu..masuk situ byr bpe? anak2 pnyu xde ke?

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy