September 27, 2016

#JalanJalan : Pulau Pangkor 2016

Assalamualaikum readers

Minggu lepas tetibe rasa macam nak pergi holiday tido hotel bawak anak²

Paling senang n paling budget adalah PULAU PANGKOR , haha..! Sebab ape ? Sebab 10 minit je dari rumah aku nak pergi jetty marina n another 10 minit terus sampai pangkor :)


Ye..! Ramai yg still tak tahu . Kalau nak pergi pangkor better naik kat jetty MARINA ISLAND [LINKsebab 10 minit je dah sampai pangkor . Kalau drpd jetty lumut mmg tumpo , 40 minit gitu baru sampai , pffttt..!

Tiket pergi balik dewasa RM10 , kanak² atas 4thn RM5 . Time ferry dia gerak senang je , drpd marina ke pangkor pakai angka genap dari pukul 8am , 9am , 10am n so on sampai 8pm . Kalau nak balik pulak angka 8.30am , 9.30am , 10.30am sampai 7.30pm :)


Anak aku ni memula excited kemain , sekali bot sampai dedua pon penakot , kahkah..!

Macam biasa , kalau sebut je nak bermalam kat pulau pangkor memang kitorg akan pilih Puteri Bayu Beach Resort kat Pasir Bogak . Actually area Teluk Nipah pon ok , tempat lepak n makan banyak pilihan , tapi crowded sangat . I is cepat runsing :P

Kitorg check-in Ahad . Memang pergi gamble je , takde booking² pon sebab dah tahu mesti tak ramai org , haha..! Ambik standard room RM140 1 malam inc b'fast . Gambar hotel memang malas nak ambik , tapi pernah review kat post sebelum ni [LINK]


Seperti dijangka , memang tak ramai org . Makanya mari buat pool ni macam kami yg punya , haha..! Maknya ABC , kalau tak dah lama terjun sekali , kahkah..!


Habis pool kita ke pantai pulak . Actually anak² aku ni penakot tau . Suruh mandi pool pon takut . Bawak pergi pantai lagilah dorang taknak , siap ajaq balik rumah . Ko rasa ? Urut dada je maknya ni tau , haha..!

Dah agaq 'panas enjin' sikit barulah Nazeef mau mandi pool n pantai , tp dia lagi prefer pool dari pantai . Aku syak dorang takut bunyi ombak tu kot . Rania memang nan-hado je lah , baik pool ke pantai semua pon dia taknak , pffttt..!


Malam tu pergi makan area situ² jugaq pastu round² naik motor . Owh btw , kitorg sewa motor , RM25 per day . Kalau nak sewa kereta RM80 per day . Kalau taknak sewa pon bole , ade je van dorang sediakan , tapi RM10 per kepala :P


Esoknya pepagi lagi kitorg dah cabut . Pukul 12 dah selamat ade kat rumah , haha..! Ye la , memang niat nak pergi holiday je , bukan nak shopping or jenjalan kannss . Lagipon kitorg memang org sini :)


Tanya bebudak ni , nak pergi lagi tak pangkor ? Nak naik bot lagi tak ? Dorang cakap "TAKNAK" , haha..!

Thanks & Best Regards ,

5 Criticism:

Kakzakie Purvit said...

Bestnya Yien tempat pelancungan dekat dgn rumah
Kalau kakak boleh pergi tiap bulan ni hihi...
Jenjalan, makan-makan dah tu balik
Tak payah nak duduk homestay/hotel bagai - jimat!

muja said...

seronoknya rumah dekat dengan tempat bercuti macam ni! mesti nak pergi selalu punyalaaa

norhidana miswan said...

bestnya umah dekat nk pi jln2 kt pulau nih.... jnji dekat ngn pantai msti syok jln2...

tgk pun lenggang je hotel tak ramai org, seronok la lyn anak2 kan

Siti Khadijah said...

wah bestnya.....




http://hello-vitamin.blogspot.my/

Nur Fannun said...

haha, bebudak takot laut kot

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy