March 30, 2015

Pengalaman Berpantang Sendiri

Assalamualaikum readers  

Aci tak anak dah nak masuk 5 bulan baru teringat nak buat post ni ? Haha ~


Mase pregnant Izz Iman Rania aritu memang awal² lagi aku dah niat nak berpantang sendiri
Naseb baik husband pon kasi green light :)

Niat aku nak berpantang sendiri bukan nak acah² pantang ye ! 
Memang aku pantang bebetul 44 hari 
Just i need my own privacy + keselesaan :)

Since rumah mak aku pon just 10-15 minit je drpd rumah aku , so memang no worries
Mertua pulak memang awal² dah bagitau yg dia akan stay dgn kitorg 10 hari pertama aku bersalin

So , cara aku berpantang sendiri :

Minggu Pertama
Tiap² hari mak aku datang utk mandikan baby n siapkan makan minum aku . Ehhh , minum taklah :p
Bab bertungku 3 kali sehari , bertangkas , mandi herba semua mertua buatkan
Bab Nazeef Muslim pulak memang 100% husband yg uruskan
Syorgaaa sangat tau ! Hahaha ~

Minggu Kedua
Suami masih cuti . Makanyer semua pon dia yg uruskan . Terharu sangat tau *sobs*
Nazeef Muslim kitorg dah start hantar pegi nursery balik sebab takut dia meroyan kalau cuti lelame + time tu penerimaan dia terhadap "adek" memang tak berape nak ok *will story dlm next entry*

Minggu Ketiga - 44 Hari
Bab bertungku masih husband yg buatkan . 2 kali sehari , pagi sebelum pegi kerja n before maghrib
Abeh tungku , siap² diri a.k.a berbengkung barulah mandikan baby n masak
Lipat kain , basuh kain semua pon aku buat . Tapi sidai kain memang serah kat husband 100%
Menyapu aku buat jugaq kekadang walaupon PANTANG bak kata mertua , hikhik ~

So far memang happy sangat sebab dapat manage berpantang sendiri . 
Alhamdulillah jugaq sebab dikurniakan husband yg very helpful . Really appreciate him 

InsyaAllah kalau ade rezeki lagi pasni memang nak berpantang sendiri lagi :)

Thanks & Best Regards ,

5 Criticism:

Normi Nieza said...

wah..bagusnya..:)

Zizie Zack said...

eh, sebaya ngan anak sedara saya.. dh 5 bulan jugak.. :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum akak, wahh bestnya. lebih kurang sama macam sheila. suami banyak bantu time tengah pantang. lauk pantang mak mertua ajar suami buat. nikmat betul rasa masakan suami dalam pantang. ekekkeeee

ezyra daniel said...

comel nyeee

Khai♥Rin : anies said...

Thumbs up laaa...
K.ipar sy pn mcm ni jg..dr ank pertama smpi yg ke 3 pntg sendiri2 je...kn plak mak n mertua jauh2

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy