October 7, 2011

Flashback : Jangan Degil Ckp Ibu !!!

 -flashback to 15 years back-
nampak nau dah tua kan? siap nak flashback bagai, huhu!

ok! back to the story ...

dulu kan mase aku kecik² ... aku dok kuaters gomen kat sungai buloh ... time tu ramai gile kwn ... petang² selalu lah kitorg keluar main

nak dijadikan cerita ... satu hari tu ntah nape mak aku tak kasi aku keluar main ... tapi si degil ni tetap keluar jugaq  
[eh! patotlah aku degil, rupenyer sejak azali dah ade sifat ni, cisss .......!]

time tu aku keluar main belon dgn kwn aku ... sorang india, sorang melayu

hahaha! pestime sanggup lukis kat blog ni ... rase nak lempang diri sendiri sbb lukisan COMEI sgt
*tangan di dada, mata ke atas*

nampak yg aku lukis arrow tu? camtu le gaya mainnyer ... ko pusing je keliling jalan tu sambil bawak belon ... ape ke sengal main rupe tu aku pon tatau, haha!

cun² time aku nak pusing keliling jalan tu, tetibe .....

dush !!!!!!!!!!

ade sorang drpd group bebudak laki main beskal tu langgar aku ... berpinar mata rasenyer time tu ... udah le dgn muka berdarah sbb on the spot aku terus tercium jalan, uwaaa~~

pastu kwn aku cecepat hantar aku balik rumah ... aku pon tak ingat mak aku bising ke tak mase tu =p

tapi yg sure, mak budak yg langgar aku tu tetibe dtg rumah aku sambil pegang hanger n heret budak tu ... dia dtg sbb nak suruh budak tu mintak maaf kat aku, hahaha! sumpah lawak

actually mak budak tu mmg baik dgn aku ... mak aku bitau, mase aku baby, kalau aku nangis je, confirm dia dtg umah sbb nak jaga aku, wahhh~~

tapi malangnyer aku dah lupe muke dorang sume sbb mase aku umo 10 tahun, aku dah pindah perak 
*sobs sobs*

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

18 Criticism:

nuyui a.k.a miss YUI said...

kngn masa lalu ni..heheh..

cindhadahniea said...

comel mase kecik tu.. eheee

^.^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comelnye masa kecik..
Zaman kanak2 adalah zaman paling terindah..rindu dgn zaman kanak2 dulu.. ;)

rara pinkmafia said...

heheehhehe yeke.siannya berdarah2.alaaaa kalau jumpa makcik tu blk mst best kan.

Mama Gee said...

merahnyaaaa suar...hehehe
tp chomel le..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

bestkn terkenang cite2 time kecik. =)
dear, muke u ada cam arab.idung mancung..nak bit-bit leh? sgt comel! =)

yusuflaili said...

Salam;
buatlah mcm rancangan jejak kasih..tak pun buat kat blog atau FB..

Mimi Marilyn said...

nakal tu main kat jalan..hehe

zOeY zAu YaH said...

so jgn degil2 hihi

Ain Atika Zailani said...

laaa sayangnya...hmm tapi kalau nanti kot kot kenal balik yang kawan lama lama tu mesti syok gila..hhheehhehe

Ekmi Rabat said...

zaman kanak2 main apa2 pun best walopn pikir balik cam tak logik pn ado. hehe

Rtp Farra Arisha said...

the childhood moments is always be the sweetest and the saddest, right? hehehe.

bobiedanbad said...

seronoknya zaman kank2, zaman hepi2 je

fyna said...

fyna pon penah excident msa kecik hehehe

princess said...

hehe . best lah kenangan ni . kesian bdk lelaki tuu . and kesian u jgk . haha .

kalau dpt jmpe dorg mesti lagi best kannn

sis92 said...

pernah kena bola rugbi
sedap!

zOeY zAu YaH said...

comel lah time kecik2 hihi

Ms Fai Ayie said...

biasela tu...mase kecik2 mane nk dgr ckp parents.lgi diorg x bagi, lagi lah kte nk buat sgt bnda tu kn...hehe...xpe, kenangan tu akn jdi kenangan yg paling manis ;))

Wajah bersih berseri dan kulit lebih mulus

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy