August 3, 2015

Suamiku Jatuh Dari Langit

Assalamualaikum readers


" Filem ini mengisahkan tentang seorang gadis kampung yang bernama Asyikin (Nora Danish) yang mempunyai seorang bapa Pak Bidin (Kaza), seorang ketua kampung yang tegas.
Keluarga mereka sangat menitikberatkan soal agama. Oleh itu, Asyikin telah di didik oleh bapanya untuk menjadi seorang wanita yang menutup aurat, lemah lembut dan pandai mengaji.
Che Awang (Syuk SYJ) dan Awie (Qi Razali) merupakan pemuda kampung yang nakal dan suka menganggu gadis-gadis di kampung mereka.
Suatu hari, Awie memerlukan wang untuk melangsaikan hutangnya. Awie telah menyelinap masuk ke dalam rumah ketua kampung dengan memanjat dari bumbung untuk mencuri .
Tiba-tiba, Awie tersalah pijak dan terjatuh di hadapan Asyikin yang baru selesai solat. Awie terpegun melihat kecantikan Asyikin , manakala Asyikin terkejut melihat kemunculan Awie. Dan bermulalah detik-detik yang mencuit hati terjadi di antara mereka "

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Baru lepas tengok movie ni tadi

Macam biasa , tengok online je lah yg mampu , haha ... ! [LINK]

Pendapat aku , movie ni memang best . Watak Qi n Syuk sumpah lawak gila thumbs up

Lagi layan daripada movie Suami Aku Ustaz yg ntah pape tu rasenyer , pffttt ... !

Nora suka sangat , Nora kasi star star star star , hehe ... !

Thanks & Best Regards ,

17 Criticism:

Nazlee Ismail PCL said...

perghh tajuk dia ! ... memang buat ramai wanita jadi pengemar setia menonton.

Azlinda Azman said...

tengok iklan pun macam menarik

Eintan Nurfuzie said...

bru tgk ritu kt kedai cd.. mcm best je cume masa je x ckup nk layan

Cikk Mimin said...

hahaha, best ke? for sure laa tak mau tengok kat wyg. bukan sebab x support filem melayu haa. tapi skrg tgh movie box office. huhu

Nadia Reza said...

bestkan mvie ni.. kelakar.. mmg tipt best.. tak rugi kita luang masa tgk..

Cetusan Minda said...

saya tunggu tayangan kat astro je ...

Mirabeads azi said...

ramai yang kata best....hmmm nak kena jengok jugak nihh

Nurul Shahira said...

Tajuk memainkan peranan penting! hehe. Tapi perasan yang Nora Danish ni, banyak berlakon movie genre macam ni.

Nurul Shahira said...

Tajuk memainkan peranan penting! Hehe =D

Nurul Faiz said...

memang betul-betul jatuh dari langit. hihihi

. stnrsyfh. said...

Dah tengok juga .. :D

zuhdi sanusi said...

laaa., movi ker., tajuk xagak2., huhu

Lieya Yaya :) said...

haha . tgk iklan filem ni dkt astro . gedebuk chi jatuh depan nora . haha tu lawak .

Cik Kumbang said...

TQ share link
Bila free nnt boleh layan citer ni huehuehue :D

_____________________

Reply Your Comment at http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/2015/08/wedding-review-henna-by-laily-hashim.html

Terima kasih (^_^) *blushing2* =p

Cik Puan Rann said...

Mcm2 tajuk movie skg ni...nama tajuk pn dh kelakar je

Jari Manis said...

Hai Yien..terima kasih sudi singgah di blog sis JM..ini kunjungan balas ye

tak sempat nk layan drama huhuh

Nabihah Arrose said...

Saya tengok trailer suamiku jatuh dari langit memang best :-)

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy