August 25, 2015

Sambil Riadah, Sambil Exercise Gituwww =)

Assalamualaikum readers

Lepas dah ada anak ni , aku macam takde langsung exercise patotlah gemokkk

Memula kawen dulu kemain laki-bini semangat pergi jogging kat padang . Tapi bila dah ada anak , semua pon kelaut , pffttt ... !

Ehh ... ! Yg kelaut tu aku je sebenarnya sebab husband tetap cari aktiviti sihat lain pulak ...

Mountain Bike

Tapi tu lah , dia je lah yg sihat . Aku ni BERTAMBAH SIHAT lah gamaknya , hikhik ... !

No ! No ! No ! Tak bole jadi ni . Mana aci sihat sensorg kannn . Pikir punya pikir , inilah solutionnya ...

#AbaikanSiObesitiBelahKananItewww =P

Beli folding bike sorang satu , letak kids carrier sorang satu , angkut anak n marilah kita sihat sesame . Sambil riadah , sambil exercise gituwww , hikhik ... ! peace sign

Yg husband punya folding bike tu beli lama dah . Beli kat kedai basikal area sini je . Carrier Rania tu pulak beli 2nd hand je kat MUDAH.MY

Yg aku punya ni + carrier Nazeef beli online kat ...


Hari ni order , esok dah sampai pakai service GDex . Trusted Seller thumbs up


Thanks & Best Regards ,

8 Criticism:

PeRdU cINta said...

Thumbsup...up...up..terbaiklah...4 beranak comel lote..sesama exercise ye..

Azura Wawa said...

wahh seronok naik beskal petang2 sambil bawak anak2..tggu anak dah besar, bleh main lumba beskal ngan dorang plak..hehehe

noorshafila said...

Macam best je basikal tu.

Nastyna said...

Bravo... bagus, ada inisiatif dan usaha hahaha. Kat Berlin sini mmg rata2 orang pakai beskal bawak anak2 semua hangkut ngna beskal, I sendiri pun dah lama berkira2 nak rembat sebijik tapi satu jer.. I takut ngan jalan raya huhuuhu.

ana said...

fitness nie.kipidap dongibab

M.Syamsid Dhuha said...

Yup ! Memang kene galakkan hidup sihat ni . Lagi2 zaman sekarang ni , overall , balik office buka facebook without physical activities mmg tidak elok pd badan ( including me as well ) haduih . Haha . Thanks for sharing this post dan juga kongsi info yang paling bermanfaat . In shaa Allah akan cuba buat aktiviti sebegini :D

ruslanafiq said...

tak mahal ke pos basikal tu? jemput brisk walking

Aimi Syafiqah said...

Seronoknya main basikal ^^

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy