February 18, 2012

Fobia Yg Paling Teruk

aku ni kan ... semenjak form 3 sampai lah sekarang ... aku ade satu fobia yg paling teruk ... fobia dgn injection :'(

#source
sebab ape aku kata fobia? sebabnyer ... setiap kali aku kene inject ... setiap kali tu jugaqlah aku WAJIB pengsan ... ok! mcm lawak nau bunyinyer kan? but yes, tis is the real me! *sobs sobs*
1st time
mase sekolah menengah ... time ni doctor dtg sekolah nak cucuk kancing gigi rasenyer ... lepas je turn aku kene cucuk, bestfren aku cakap aku dah t'lentok kepala kat bahu dia time berdiri ... rupenyer aku dah selamat pengsan time tu, haha!
2nd time
mase nak daftar masuk poli ... dlm form tu dorang nak tau jenis darah kite ... so mase aku pegi cek darah dgn parents aku ... lepas je kene cucuk, seminit dua lepas tu my dad cakap muka aku pucat gile pastu terus pengsan
3rd time
mase nak operate buang gigi bongsu ... ok! ni tak pengsan sebenarnyer, just pitam ... naseb baiklah doctor tu cepat detect aku dah pitam ... pon salah aku jugaq sebenarnyer ... tak makan dulu sebelum pegi sane, huhu!
4th time
malangnyer ni terjadi semalam ... mase aku nak pegi buat hiv test ... pegi dgn ichek tunang n my mom ... dah makan pagi semua siap² ... bile sampai je hospital tu, aku dah mula cuak

baru je bape saat nurse tu masuk jarum ... aku dah start gelap mata ... nurse tu tanya "sakit ke dik" ... aku cakap "tak! tapi sy selalu akan pengsan lepas kene cucuk" ... tup² aku tak sedar pape dah ... sedar² je nurse tu dok panggil aku "adek...adek" ... it happened so fast, even i also cant remember it :'(

n the most embarrassing moment is ... lepas sedar tu bole pulak aku muntah, yurks!

then kene pulak sesi counseling dgn nurse tu ... mcm² dia nasihat suruh kuatkan mental ... dia suruh dtg balik buat hiv test tu lepas aku dah sedia mental semua ... damn! aku ingat dah settle time tu jugaq, uwaaa~~

lepas aku balik je rumah ... terus aku fikir ape yg nurse tu cakap ... salah satunyer "kalau aku cakap aku akan pengsan, maka pengsanlah aku ... tapi kalau aku cakap i can do it, mean i really can do it"

maka, lepas semayang jumaat ... inchek tunang temankan aku lagi sekali pegi hospital tu ... dgn semangat n mental yg sikit kuat ... alhamdulillah~ bole pulak aku kene inject TANPA pengsan or pitam ... tengs to tat nurse sebab kasi aku kata² semangat ... insyaAllah lepas ni aku akan buang fobia aku ni selama²nya :)

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

15 Criticism:

Nelly The Strange said...

ouch .. nelly belum pernah muntah . hehehehe

aku HaniAsyira said...

sy suke kene inject.. hee~~

aimie said...

waahhh sama lah kita fobia ejection . cuba kita tak pengsan , tapi menangis -.- hahaah

seeha said...

huyoo,fobia tahap teruk tu..kwn siha cakap,nnti kalaw pregnant,lagi bnyk kena main ngan jarum taw..

Teenager Housemaid said...

hehehe..
nasib baik sy xfobia injection..teehee~

e-lyana said...

oh my ~~ teruknya fobia !!!
huhuhu
hah, betollah cakap nurse 2!!
u can do it !!
xD

cinta siswi said...

takut jarum tp xde la smpi pengsan..hihi..

Chaxaviera said...

waahh susah lah mcm nie..tp,cha suka jarum =) hehe.

Liyana Zahim said...

Ya Allah.. Teruk sgt ni... Abeh cane t pregnen kne cucuk pgsan gak la ek? Ekekeke.. Mslah beso betui ni..

aisya said...

same la sis.. takut tapi takde la sampai pengsan.. tapi badan memang menggigil la.. hehe

zOeY zAu YaH said...

haha sian dia..saya yg selalu kene cucuk nih pun akn buat camtu.ckp kt diri i can do'it n buat je kasi cpt2 settle hahaha...tahniah berjaya buat haha..

Cik Nurul said...

kelakar la akak ni.. bhahahahaha :D

manjae camiela said...

whoaaa unik tuu.. haha btw sy follow awak =)

Lily said...

Hahaha, boleh pulak mcm tu. Saya takut smpai berpeluh mcm mne pun tak pernah pengsan xD

Cik Rose Cute said...

sama ler gan cik rose tak suka hihihi

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy