February 16, 2012

Boikot Kucai

mase aku pergi KURSUS PRA-PERKAHWINAN aritu kan ... ustaz tu ade bagitau betapa pentingnyer kite kene pilih makanan yg bersih n halal utk hati kite ni

makanyer dia t'bukak pulak cerita pasal char kuey teow, hihihi~
#source
sape suke makan char kuey teow? as for me ... aku mmg tak makan char kuey teow ni sebab aku tak suke bau kuey teow tu, huhu~

ok! back to the topic ... ustaz ni cerita lah, kalau kite perhatikan bebetul ... kebanyakkan gerai char kuey teow tepi² jalan ni mmg tak suke basuh dulu sayo kucai sebelum dorang campak² dlm kuali kan?

ade org cakap ... mase kite tanam kucai, kalau nak dia tumbuh elok, gemok² ... kene guna air kencing manusia ... mean kene kencing kat pokok kucai tu ... betul ke tak, wallahualam ... tapi dah ko tau camtu, nak ke makan lagi sayo kucai tu? hihihi~
gelissss ok!

haa! lagi satu ... ade jugaq pesen org yg tak suke basuh telor ayam ... tahu tak kalau telor ayam tu tak dibasuh bebetul, tahi ayam melekat kat telor tu? haaa~ bole bayang ape yg bakal t'jadi lepastu? hihihi~

actually bukanlah semua peniaga char kuey teow mcm tu kan ... gerai² lain pon mcm tu gaq kadang² ... tp tak semua lah, maybe ade jugaq peniaga yg jenis pembersih kan? so, be very careful bile makan kat luar ni ye!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

10 Criticism:

nuyui a.k.a miss YUI said...

yg pntg tak semua..rasa was2,jgn makan..

AIRA said...

nasib baik tak suka char kuey teow...hihi..memang x pernah makan la dari kecik lagi....:)

YanaOuhApek said...

buat yana tk nk makan char kuey teow je. hahaha. fav plak tue.

faa.rosli said...

geli bab kucai tu..

Mie Hishamuddin said...

yukkss! tak terbayang fikir dara dorang tanam kucai tu..pasni makan kucai tanam sendiri je =D

kakchik@ella said...

melampau la kalau pakai urine manusia buat baja, kan.

Liyana Zahim said...

Sy plg pntg org goreng telur tak bsuh dlu telur tu.. Sbb tu tak mkn roti telur kat kedai.. Diragui.. Eh btul ke kucai kne dikencingkan? Ish baru tau ni!

cinta siswi said...

adoii.. siswi ni blur skit.. kucai tu ape?? tauge ke??hikhik.. :P

Cik Nurul said...

eyek! huhu boikot2 jugak la.. huhuhu

CiK FizA said...

eeeiii~ geli la pulak! hukhuk.

**favourite kot @@

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy