July 14, 2011

TaNaK Di CoP BLoG SPaM

oke! sini aku nak share cket info yang baru aku dpt from blog  

sape kat sini yg suke nau tglkan link url blog korunk kat ruangan komen? bek ngaku cepat! oke fine~ aku pon buat jugaq sbenarnyer, ahaks!


so, sape yg tanak d cop sbg blog spam oleh google ... sila jgn post komen skali dgn link korunk lagidah oke! sile komen mcm biase jew pasni ... n kalau ade yg still komen kat blog aku ni siap dgn link die, arap maaf sajork lah aku nak approve ye? den sayang blog den ni hah *sobs sobs*

more details bole bace kat blog CIKGU DAHLIA

" sharing is caring "

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

15 Criticism:

rara pinkmafia said...

hehehehe naasib tak penah buat.hehe

H.J said...

kalo nak masukkan link kena buat macam contoh kat gambar atas tu eh??

Mama Gee said...

oooo mcm tu ke?
..mm mmg mama tak pernah buat camtu pun..dan nampaknya lepas ni takleh nk aprrove juga coment mereka2 yg letak link sekali...
tq fot sharing...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Owh..mcm tu ye..Thx for sharing..sblm ni lily ada buat mcm tu juga..tp mmg jarang sgtlah..pas nih mmg x nk buatlah..taknaklah d cop sbg blog spam oleh googlekan.. ^_^

Izzat Nazmi Saiful Bahri said...

erk.. yeke..tak nak blog dicop blog spam oleh Google kan.. adehh..=_=

ubi said...

kalu dicop spam jd ape ek?

ღ p!nk veLvet ღ said...

@ubi blog akan d remove google

Mia-Ina said...

x nah buat pulak

Liyana Zahim said...

Pehhh yeke? Lau kne remove ley wat surat apela x google? Huahuahauahau~

logorithm said...

Oh iye ker? I selalu buat nih!

Macam tak logik Google nak remove blog berdasarkan kepada URL link kat ruangan komen. Kalau nak remove pon kenalah tengok-tengok linknya.

I pon pernah jugak terima komen-komen yang bukan komen tapi spam. Ini yang I tak approve.

I rasa bahayanya yang sebenar ialah apabila semua komen dilepaskan secara automatik tanpa moderation.

Odah + One = OdahOne said...

kdg2 wat camtu gak xtau pulak illegal...tqvm

Odah + One = OdahOne said...

kdg2 wat gak camtu xtau pulak millegal....pasni stoplah gamaknya

Adam Idris said...

kesian, owner blog pulak yang kena spam oleh google kan, huhu

suzie rahman said...

Ok tq..n mmg xpnh spam.huhuOk tq..n mmg xpnh spam.huhu

CiK FizA said...

ooo~ xpenah tau pulak. huu. tengs 4 sharing ya! :DD

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy