January 12, 2013

Macam-Macam Spekulasi

Haish~ Berpeluh ketiak 1st time nak guna perkataan "SPEKULASI" ni ... Siap gigih pegi cari kat google ejaan yg betul, haha!

Ok! Back to the topic ...

Semalam ... 1 Manjung, termasuklah aku dikejutkan dengan berita accident teruk kat area Ayer Tawar


Tak cukup dengan accident teruk ... Kereta JPJ pon siap kene bako


Heyy! Ape kes pulak ni kan?
Makanyer ... Timbullah macam² spekulasi ...
JPJ potong Q n tahan lori dari arah bertentangan, lori brek mengejut n berlakulah accident berantai
Kereta JPJ yg tengah tunggu traffic light merah kene hentam dgn lori yg tak sempat brek n kenderaan lain yg kat belakang pon terus hentam menghentam
JPJ kejar lori yg langgar lari bas sekolah sampai mengakibatkan banyak kenderaan lain accident
Haa! Cane tu?

Actually banyak lagi spekulasi lain ... Tapi maleh pulak aku nak state kat sini sebab aku sendiri pon still taktau mane yg betul n mane yg salah ... Yg surat khabar tulis lain, tv tunjuk lain, saksi pulak cakap lain ... Haish~ Taktau mane yg bole caye :(

Tapi kan ... Pelik jugaq dengan sesetengah pihak yg berani keluar macam² spekulasi ni sedangkan dorang sendiri pon taktau pape n takde pon kat tempat kejadian ... Bukan ke itu penyebabnyer jadi fitnah? Huiii~ Tak takut dosa ke hah?

*all pic n stories credited to https://www.facebook.com/groups/ilovemanjung/*

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

12 Criticism:

✿A I N A A✿ said...

tu la pasal... terlalu 'pandai' guna otak tu, sampai benda yang tak betul, di jadikan buah mulut,.. hurmmmm

Cik Ezy said...

tkot tgok accident terok sgt ni..
huhu

PeRdU cINta said...

betull..bila tak ada di tempat kejadian kita tak tau true story nya..Allah sahaja menjadi saksi..lebih baik kita lihat dan senyap..

Fauzi said...

Paper cakap tonto bakar..ntah la..yien on the scene ke that time?

combi said...

erk..byknye citer..mane satu nak caye...huhuhu

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

Fieda Rafli said...

menakutkan la skrg ni...mcm2 hal..

Siti Aniza said...

macam2 hal betul lah sekarang ni. aish

Acik Riotaro said...

ape sbnrnyer jd??
acik pun tertnya2 jgk..smpai bako2 keta jpj tu..
tp tgok video inda yg tebalikkn keta jpj tu kn..
hurmm..
tatau mn btol..

Misz Mieza said...

Manusia ni biasalah, suka tokok tambah cerita.. Tu yang timbul statement macam2 tu..

zila norazila said...

Mcm2 hal kan..nk sedpnkn citer diorg tmbh tokok kn..

Segmen Mega 3000 Follower said...

kadang2 kemalangan bukan disebabkan oleh kita..tapi org lain..so berhati2 la

Segmen Mega 3000 Follower By Blog 3 Dalam 1
Klik Sini !

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy