January 31, 2013

New Assignment For Me =(

Semalam aku pegi checkup untuk 27 weeks kat KK ... Sampai sane pukul 7.30am, tapi abeh checkup pukul 11.00am, selalunyer 9 lebih dah settle semua ... Haish! mengundang sumpahan betul rasenyer :/

Dahla semalam nurse bagi assignment ni pulak ...
Hamekkk! Siap ade carta pergerakan baby uols~~

Nurse cakap ... Mulai arini, baby gerak je dah kene tick ... Sampai je tick yg ke-10 tu, kene tuliskan masa ... WAJIB start pukul 9 am, n dalam mase 12 jam kalau baby gerak less than 10, itu petanda bahaya ... Huiii~ Leceh tahu? *sobs sobs*

Actually lecehnyer sebab asyik terkompius "ehh! baby gerak ke ni?" sebab jap² dia gerak, jap² dia gerak, nak² pulak kalau tangan my hubby dok usap, lagi la kemain aktif dia gerak, hehe!

Stakat pukul 1 pm ni ... Aku dah rase 6 pergerakan ... Ntah betui ke idak aku buat ni pon taktau la, huhu! Tapi aku try search kat internet tadi, normal la kalau macam ni, alhamdulillah :)

p/s : tak sabau nak tunggu next friday ... nak pegi scan jantina baby *wink wink*

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

13 Criticism:

PeRdU cINta said...

seronoknya..saya pun nak sangat ada baby..ameen..take care ok :)

shafiq said...

Tahniah Pink Velvet..

Aku Penghibur said...

seronoknya dah nak ada baby ..tahniah

Katak Comel said...

tahniah!!!

Hanida Moss said...

wow.. tak tau pulak kalau pregnant ni mcm2 kena buat eh. hehe.. kena alert setiap kali baby gerak.. awesomenyaa :')

BUNDA a.k.a KN said...

Tahniah dah hamil...semoga semuanya selamat..

Eima Sabran said...

Jejalan sini..kindly follow back.. :)

http://akeimahoney.blogspot.com/

fatin aziz said...

seronoknya dah ada baby.. mesti tak sabar kan.. :)

Shazlina Saad said...

biasa mmg kn tick sampai lahir carta pergerakan bby tu :)
nnt ms nurse akn cek..akk dl main hentam je tick..hehe

Syazana Zainn said...

rumit juga kan, nak kena cek selalu

-_-

Honey Yeo said...

tahniah kak! :D

Mirae Adnan said...

seronoknya ada baby... tahniah..:D

mrs kayrul said...

tak pernah tick benda nie..dulu checkup kat swasta...

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy