October 15, 2015

Misi Mencari Skincare Yg Sesuai

Assalamualaikum readers

Stress ! Stress ! Kulit muka makin teruk at wits' end

Jerawat ! Jeragat ! Kulit berminyak ! Pori² terbuka ! Parut ! Kulit kusam ! Takde seri !

Ni kalau aku senaraikan semua mau 3 hari 3 malam pon tak habis ni , pffttt ~

Terpaksa filter gambar kaw² time selfie sebab nak fefeeling kulit flawless , haha !

Actually kulit aku jadi bermasalah ni lepas beranak Rania aritu . Pakai ape pon semua dah tak lut , uwaaa ~

Salah satu sebabnya jugaq maybe sebab TAK ISTIQOMAH pakai sesuatu produk , hihi ! =P

Now tengah mencari new skincare ...

Setakat ni , skincare SEQYBEAUTY memang dalam top of my list sebab ianya natural based n bbcream dia memang the best [Refer entry lepas - LINK]

Tapi tu lah , nak kene buat kira² balik , mampu ke tidokkk ? Hehe !

Sebelum tu , marilah kita pergi buat bekam wajah dulu petang ni dengan harapan keluarlah segala kekotoran kat muka ni , InsyaAllah ~

Any suggestion tak skincare yg ok utk kulit sensitive ?

Thanks & Best Regards ,

16 Criticism:

safurara said...

try dulu DNARS, so far kena dgn kulit aku.

CikNaa said...

rasa cam nak try SKII..wahahaha.. matiklah rege dia..

Murni Alysa said...

murni pakai Nutriwhite

acu yuhan said...

cantik. fone folo sis, folo me back k ;)

mrs kayrul said...

Kita pakai ephyra...buat masa ni ok la

anez zamri said...

daku pakai safi yang gamat tu..setakat ni ok lah..

nona senyum2 said...

mcm penah tahu produk tuh, memang awesome, ade org amek ephyra, tojors collagen..kalau skincare..gune syma beauty punn katenye ngam...tp ikut kulit memasing....

yg penting tu je...jangan lupa makan suppliment, and..minum air banyakkkk okehh~

pssstt, pernah join GA nih takk? boleh tambah gadget kalau menanggg, hehe

http://nonasani.blogspot.my/2015/10/fuyooo-ggiveaway-by-mama-darwiish.html



Etuza Etuza said...

asalam saya dari blog Mia...follow jga blog saya ya

emalin mohd said...

Kalau ada kaitan dengan perubahan hormon, try supplement untuk dalaman juga. Di samping tu check kulit wajah jenis apa sebelum memilih produk..

Diana Rashid said...

SKII ...sesuai untuk semua masalah diatas..heheeh

ayuadyani said...

saya guna nutriwhite..best..dulu sangat teruk dan kulit sensitif..skrg Alhamdulillah dah ok..

Emma said...

assalamualaikum, emma buat lawatan kat sini 😁😁😁

Emma said...

assalamualaikum, emma buat lawatan kat sini 😁😁😁

masih setia dengan garnier πŸ’œπŸ’œπŸ’œ

Emma said...

assalamualaikum, emma buat lawatan kat sini 😁😁😁

masih setia dengan garnier πŸ’œπŸ’œπŸ’œ

kak gojes said...

tp still cantik

Ezna Ahmad Khalili said...

Clinique perhaps....

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy