September 7, 2015

Susu Hi-Goat Tiruan

Assalamualaikum readers

Aku memang pengguna setia susu hi-goat keluaran HR MARKETING ni start drpd aku mengandung Rania dulu sampailah dia pon dah 10 bulan sekarang

Selalu beli kat kedai yg memang authorized dealer kat area manjung ni je . Tapi lately ni kedai tu asyik takde stock je . Dah dekat sebulan jugaqlah rasenya , pffttt ... !

Inisiatif lain , semalam aku pergi 1 kedai ni . Kedai yg memang famous kat area PERAK sebab dah merata outletnya . Selalu jugaq masuk PERAK.FM

Aku pergi yg dekat manjung ni , HQ nya . Time tu husband je masuk dalam kedai , aku dok dalam kereta je dgn anak² 

Time nak bayar susu hi-goat tu , husband tanya ...

"yg ni original kan"

Tau ape org tu jawab ?

"tak pasti lah bang"

Pffttt ... !

Husband beli jugaq sebab ingat tu business org MELAYU , takkanlah dorang nak makan DUIT HARAM pulak kan jual produk tiruan

Rupenya SAHIH , memang produk tiruan ! Bau n warna pon dah lain . Susu lembu . Itupon ntah selamat ke tak , pffttt ... !

Saje taip nama kedai tu kat google , tahu ape aku jumpa ?



Malas nak panjang cerita , marilah kita report kat KPDNKK sajooo

Thanks & Best Regards ,

15 Criticism:

muja said...

kalau dah ada yang palsu, means that produk tu mmg berkualiti. mulalah ada yang amik kesempatan. mmm

PeRdU cINta said...

Hah...ma sya Allah..menipu..tak baik je...kesian pada pembeli..

kak syah said...

pergghh...caner nak tahu susu ni tiruan atau tulen?

seri nian said...

patut skrg HIGOAT murah
dulu bukan main mahal harga
sy beli je masa tu sebab ngandung

LZ - The Blog Owner said...

Assalamualaikum..

Susu pun ada tiruan? Sekarang ni macam-macam benda diaorg buat semata-mata utk untung.. Kita pengguna kena lebih berwaspada..

yoorin melacolea said...

bagus jugak ada sekatan laman sesawang macam tu..maknanya depa buat kerja.. tp kesian lah kat org yg dah membeli tapi xde buat siasatan macam ni @ tau bukak laman web.. sebarkan je nama kedai tu supaya org lain alert.. kesian ada yg tertipu..m

Afiqah said...

bahayaanyaaa huhuhuh

Saya Niza said...

Macam2... Semua nak dipalsukan..
Better beli dgn agent berdaftar yg sah kalau ada..
Tak pun daftar sebagai agent untuk makan sendiri..
Lebih selamat kan.. :)

hamizah che mat said...

ade jugak org nk menipu mcm ni haish..
JOM FOLLOW SAYA

Faranina said...

X sangke produk ni pon ada yg fake..sy pon dok minum susu ni since lps bersalin aritu..

sheila arshad said...

haaaa??????

farhainiah said...


terbaik..!! indah


betul ke jenama ni? sebab aritu kakak beli rupa bentuk nak sama dgn hi-goat.. tp bila tgk balik .. ada lain sikit kat brand nya...

Eka Tikah said...

ishh, nasib akk jenis yg alert. kalau org baru first time beli, sure tak tahu beza ori tak ori

Nur Fannun said...

kalau yang jual dalam bentuk papan pulak tu macam mana?

Anonymous said...

Alamak! Baru saja beli higoat jenis pek baru ni. Habis macam mana nak tahu? Ada tak cara perbezaan nak mengenal? Mana admin blog ni?

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy