September 23, 2015

#MySetahunSorangKids Kene Chickenpox

Assalamualaikum readers ♥ 

Khamis lepas time ambik #MySetahunSorangKids drpd nursery , tengok macam tak ramai bebudak yg datang . Bila tanya cikgunya , dorang kata ramai cuti sebab CHICKENPOX

Weekend lepas kitorg balik rumah mertua . Time tu terperasan ade satu biji berair kat badan Nazeef . 50-50 nak cakap itu chickenpox ke bukan sebab badan dia memang dah penuh bintat² kene gigit nyamuk . Pon dia tak demam

Mertua siap bekalkan daun belimbing kot kalau tak silap time kitorg nak balik tu in case kalau betul Nazeef kene chickenpox . Fungsi daun belimbing ni sama macam daun semambu katanya ;-)

Ahad malam time tido badan Rania pulak yg panas kemain . Pagi tu kebetulan ade checkup dorang kat KK . Time nak mandikan dorang , SAHIH ! Makin banyak biji berair tu

Harini hari ketiga aku jaga dorang kat rumah . UNPAID LEAVE ! Demimu anak² *sobs*




Macam² petua / pantang larang utk chickenpox ni . Kitorg just amalkan mandi dgn daun semambu + daun belimbing , minum air kelapa muda n sapu calamine lotion je . Lotion tu memang super banyak aku sapu , sebotol tahan sehari setengah je , hikhik ... !

Doakan #MySetahunSorangKids cepat sembuh n doakan jugaq mamanya ni bertabah sebab si kecik dah start meragam n si abg dah start mengadu sakit *sobs*

Tak berayalah kitorg esok jawabnya , uwaaa ~ ~

Thanks & Best Regards ,

5 Criticism:

anez zamri said...

cepat sembuh anak2..

Aimi Muhamad said...

ala ciannya...semoga cepat sihat.keep strong mummy

Fiqah Feeona said...

sian mummy nak kena jaga..tapi at least diaorang kena masa kecik..kalau kena masa besar lagi lama nak baik..

Farrah MF said...

Kasihannya. Moga abang dan adik cepat2 sembuh. Calamine lotion tu biarlah sapu banyak. Sejuk sikit badan & tak gatal.

Yusla Mahat said...

dah baik ke.. chickenpox.. jom terjah blog ummi.

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy