February 26, 2013

Semakan Daftar Pemilih

Setahu aku kannn ... Aku ni tak pernahlah lagi daftar mengundi ... Ehh jap²! Bukan bermaksud aku taknak mengundi ... Tapi aritu ade masalah alamat ke ape ntah, terus maleh nak daftar ngundi, kihkih~

So ... Tadi sajelah gatai tangan pegi bukak Website Rasmi PRU-13 (SPR) ... Konon² nak tengoklah kot² ade tarikh pilihanraya ... See, betape kepochinyer aku, haha!

Tup² ade pulak bahagian Semakan Daftar Pemilih 


Makanyer lelaju aku pon masukkanlah nombor IC aku ... Walaupon hakikatnyer dah tau yg aku belum mengundi, kihkih~

Tapi ... Tapi ... Tapi ... Yg keluarnyer ...


Huiii~ i is terkejut ok!

Bile mase pulak aku daftar mengundi?
Sistem daftar mengundi ni dah jadi auto ke sekarang?
Kalau dah jadi camni, nak kene daftar balik ke cemane?

Anyone yg tau?

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

16 Criticism:

NinaAz said...

salam kenal bloggers!!!.. :)

Phat said...

setel dah check semua

ZazaMyMoon said...

alamakkk... tak sure plak.. Zaza pun tak pernah mendaftar, apatah lg mengundi.. nak try check jg lah kot2 nama Zaza tetiba dah didaftar..

✿A I N A A✿ said...

hubby akk kot yg tolong daftarkan.. hehehe jgn lupa mngundi nanti!!! okay la tu dah berdaftar.. selesai satu tugas utk negara.. ngeeeeeee

Greennnpanda Craft said...

xtau la nape, hehe..
sy pun br daftar thn lpas kot..
thn nie 1st time undi..

Yana Halim said...

kalau semua betul, x pe la. jgn pengundi hantu yg amik kesempatan. huhu...

birthday party said...

nice post :D salam kenal yaaa

emma said...

hai.. singgah sini ye :-)

Norsyuhada Ibrahim said...

wahh..auto regist ke? huhu..

Farah Shahirah said...

Dia suruh akak balik mengundi la tu.
Saya selamat lagi. Lambat lagi turn saya. Hehe :D

C.T.K said...

ct pon xdftr lg..mungkin mse tu xder mslh kot psl alamat :D

Cik JariManis said...

hehe, sya lgi tak pernah mengundi...apa lagi mendaftar..langsong tak tau apa bendanya ni..hikhik >.0

Nastyna said...

uishhh?? Ini sudah pelik.

❤Kamsiah❤ said...

sama le kita...:)
hairan bin ajaib hehe

Aida the Pinky said...

awak mmg xpnh dftr mengundi ke? atau ade sape2 yang daftarkan utk awk? sy keje spr.

YanaOuhApek said...

yana pun samaaaaa!! tak pernah daftar. tp ade nama masa check tue. macam mana nieh ekk? =.="

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy