February 28, 2013

Kekabu

Assalamualaikum readers ...

Nowdays susah gile nak cari kekabu kan? ... Owhh wait! Actually bukan susah nak cari kekabu, but susah nak cari kekabu yg MURAH sebenarnyer, pfftt!


Mak mertua aku lah yg keciannyer ... Dari lepas raya aritu dia pusing merata dok cari kekabu ni, tapi idak jugaq jumpe yg murah ... Yg ade pon semuanyer 1 kilo RM20 ++

Tup² aritu dia call cakap dia dah beli dah kekabu ... 1 kilo = RM17 ... Itupon lepas puas bertekak dgn owner tu =P

Mane taknyer, mule² owner tu letak 1 kilo = RM20 ... Mak mertua aku cakaplah yg dia nak 10 kilo ... Dia tetap bagi RM20 sekilo, pfftt! ... Makanyer haruslah bertekak kan? Haha~

Actually mak mertua aku ni dok sebok² cari kekabu ni pon untuk kitorg jugaq ... Dia semangat nak buatkan set bantal untuk bilik tidur kami *untunglarrr ade mak mertua gini*

So ... 10 kilo kekabu tu dapatlah kitorg 4 pillow, 2 bolster n 1 pillow besar yg selalu org buat baring² depan tv tu, hehe!

Dah la buatkan kitorg semua tu ... Siap jaitkan set cadar lagi tau ... Owhh my mak mertua! *terharu*


Now misi mencari tilam kekabu untuk our future baby pulak ... Aku survey on9, semuanya dalam RM180 ++ ... Mahal lah pulak aku rase sebab belum masuk postage, huhu!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

12 Criticism:

Qashmere said...

Tidor bantai kekabu kalau betul pengisian kekabu dalam sarung bantal tu memang sedap tido.

Kalau penuh sangat pon tak best

Nory Zoulkefle said...

best tido bantal kekebu ni..
tapi susah nak cari skrg ni kan

mOoN said...

teringat pokok kekabu depan umah masa kecik2 dulu.. hehe..

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

rumah saya memang beli bantal kekabu pun, semua pakat tak boleh berbantalkan bukan kekabu... agaklah, sekarang ni kekabu mahal oo.. mak sy beli bantal kekabu pun nk dekat rm50

C.T.K said...

untung ada mak mertua baik cmtu..hehehe...selalu beli bantal trus je, xprnh terpikir lak nk beli kakabu :D

Qasey Honey said...

bantal kekabu mmg mahal...pulak skrg payah gak nk jmpa..buat sdri lg bbaloi kot pd yg rajin..hehe

al- lavendari said...

semoga misi pencarian tilam kekabu beroleh kejayaan.

* saya masuk dari pintu Nastyna (Monster Glider)

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Elya Roza said...

tilak kekabu syok eh?

~ayusleeping~ said...

comelnya blog kamu.. ^_^

ina khairina said...

salam kenal....
untung ye ada mak mertua rajin n pandai menjahit ni,hihi

saya dulu tilam ank2 semua mak metua buatkan....apa kata dah alang2 beli kekabu tu suh je mak mertua awak jahitkan sekali tilam@bantal utk bb,lg best kita leh pilih kain n corak yg lawa2 buat sarung.

caliph shuriken said...

baca entri ni tiba2 tingat kt satu pokok kekabu yg sgt besar & tinggi, huh...

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy