February 20, 2013

Haram Bersalam?

Tengah aku dok sebok godek² FB, tetibe terjumpe ni ...


Haa! Molek sangatlah ni sebab aku selalu ter "confuse" dengan sape aku bole salam n dengan sape aku takley salam antara ahli keluarga, huhu~

Kalau dari segi berhijab ... InsyaAllah bole kot sebab aku dah start berhijab depan family besar start dari aku kawen aritu ... Tapi, tapi, tapi ... Depan abg ipar n suami kakak ipar, aku still lagi tak berhijab *sobs sobs* ... But InsyaAllah, one day i will =)

Ni utk lelaki pulak ...


Mudah²an lepas ni takde dah nak confuse² pasal ni, InsyaAllah~~

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

34 Criticism:

✿A I N A A✿ said...

kita tahu siapa boleh salam, siapa tak boleh.. tp ada juga org yg tak tahu mngenai ni, hulurkan tgn kat kita... rasa serba slh, nk salam ke x.. kalau tak salam, jatuhkan maruah dia.. huaaaaaaaa

✿ pink velvet ✿ said...

@✿A I N A A✿ ha'ah kan.. takut jatuhkan air muke dorang pulak, huhu~

Mila Ahmad said...

tulah selalu confius nak salam kalau belah suami...

✿ pink velvet ✿ said...

@Mila Ahmad ha'ah, kite pon selalu nak tersalam bapak saudara dia, huhu!

Tinta Lana said...

Salam.

Lana pun selalu confius. Yang mana lana sure tak boleh tu, ada masanya diorg main hulur je tgn, tpi lana balas dengan anggukan n senyum sambil tgn tu sembunyi2 skit,hehehhe

mrpolie said...

Info yang berguna dan mudah difahami... thanks for sharing....

Cik Bluewendy Wendy said...

interesting n senang nak di pahami.. :)

Sumijelly Sumi said...

memang ada carta ni. siap dah print letak kat rumah.hik3

Sumijelly.com

✿ pink velvet ✿ said...

@Tinta Lana wahhh! bagusnyer :)

✿ pink velvet ✿ said...

@mrpolie utk peringatan b'same jugaq, hehe!

✿ pink velvet ✿ said...

@Cik Bluewendy Wendy kann :)

✿ pink velvet ✿ said...

@Sumijelly Sumi wahhh! lagi bagus :)

fatin aziz said...

nice!!saya pun kdg2 konfius jugak.. bila org hulur je salam mesti fikir nak salam ke tak..klau tak salam buat malu dia plak..

~AmyLiana86~ said...

sy start kawin aritu terus berhijab depan family huby.bila abg ipar xde baru freehair kat umah..eheh

ciksengeh :D said...

thanks kak ! sgt berguna info ni !

diana said...

Sejak kawen suami dah bg tau boleh salam dgn adik beradik kandung je.yg lain tak payah salam kalau was2.tak berdosa klu tak salam cuma nmpk tak manis je.

Anis Athia said...

Nak kena simpan la carta ni, tq for sharing :) anis pun selalu confuse jugak.. Huhuhu

Flower Haziqah said...

I'ts really a good entry.. saya pon selalu confuse to 'whom' saya patut salam dan x patut salam..

E'in said...

nice sharing kak...

ana fatihah said...

In shaa Allah,cuba slow2 ye untuk brhijab n xsalam dgn abg ipar.. :)
Moga Allah redha. :')

Zura Zue said...

betul kekdg sy pun konpius...

WAHIDA ALIAS said...

thnks sharing :)

anis scha said...

hm.. selalu jgk konfius pasal ni. kadang kadang tu nak salam pun rasa serba salah.. huhu..

QasehnyaRania said...

ada baca ni.dah siap copi pes kat folder utk peringatan :D

hadiah tu hasil craft la.cute.
dibentuk sepeti muffin

dela said...

info berguna.. :)

Qashmere said...

Salam Kenal..

Details nya. Thanks share..baru tahu...

trah zain said...

nice sharing (^___^)
senang je nak ingat kan,,hehe

Amir said...

nice entry

Nasuha said...

Jom! Jemput join segmen pertama saya http://nasuhanass.blogspot.com/2013/02/segmen-saya-suka-makan.html

Yumida Huda said...

aah kannn..klo time ari raya tu konpius nak salam..org dah bg tangan..especially yg pakcik2 ni..klo x sambut nnti kecik ati...tp klo bab agama..mmg x boleh kannn

CikZaniff said...

hurmmm..bagus nih...

done follow sini.:)

fairus said...

PERINGATAN YANG BAIK.. :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

ada gak jumpa ni..

C.T.K said...

ct pon bnyk yg confuse,...huhuhu..in shaa allah akn berubah...

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy