July 16, 2012

Budak Baru Belajar Masak =P

to be honest ... aku ni kan ... kalau bab² masak ni mmglah tersangat lemah ... atau nama sebenarnyer ... mmg langsung tak pandai masak *sobs sobs*

 masa zaman anak dara dulu kemain malas nak masuk dapur ... sudahnyer lepas kawen ni mmg menggelupor sajelah jawabnye, huhu!

sebelum encik suamy pegi kursus yg aku cite kat ENTRY LEPAS ... aku asyik masak benda sama je ... samada capatti, kuah dal, telur dadar, ikan goreng or ayam goreng ... takpun paling senang ... makan bungkus saje, haha!

 naseblah dapat suamy yg memahami ... dia suruh take time utk belajar masak ni ... owh! sgt terharu disitu *sobs sobs*


so memandangkan malam sabtu tu encik suamy call cakap dia dah on the way nak balik ... aku pon trylah masak ayam masak merah versi KAK CT ... alhamdulillah! naseb menjadi tau ... kalau tak confirm rosak program nak surprisekan encik suamy, haha!

#PicSource
naseblah aku start dgn permulaan yg baik ... kalaulah tat day dia pulak pegi complaint macam², mau aku terus tak semangat nak belajar masak dah, hikhik~~

doakan aku pandai masak ye ;-)

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

23 Critism:

Cik Puan Rara said...

romantik nya pic. sukaaa~ tu lah dulu umah sewa x nk blaja msk ngan ecah,.heheheh

mizz RFL said...

troskan usaha.. hehe

yusuflaili(Goku) said...

salam;
Belajar masak jgn tak belajar..lama kelamaan boleh jugalah jadi tukang masak..hahahaaa!!.

Mrs Velentine said...

belajar perlahan2 nnt terorlah

Sarah Mohd Saleh said...

hihihi..lame2 nt pndai la masak tuuu ;)

Fauzi said...

One of a kind

Fauzi said...

One of a kind.hahaha

Fauzi said...

One of a kind

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololo..t pndaila tu kak.. yui pon belajar gak ni sblm jd bini org..muahaha.

Mooniqueen said...

Jangan kata u, MQ pun sama smpi skrg tak berapa pandai sangat masak.. Husband lagi terror tau.. Hehhe.. Takpe perkahwinan ni learning process utk kita.. Take time..

rerehalim said...

me too tak pndai masak
goreng ikan, maggi dan masak nasik tau lerrr :P

miss fluffy said...

huhu chaiyok2..xpe blajar lama2 musti terror mask punyer...hehe;)

Cik Yaya said...

wahh ok la tu..asal nmpk aym+merah..hehe..msti sedap tu..
yaya pon tgh blaja msak lg.. ;p

Syazana Zainn said...

wow, okelah tu boleh masak ;)

sy pon kurang pandai masak lauk2 ni..haha

kalo kek tu bleh la..

p/s: thanks visit blog sy :D

Tinta Lana said...

Salam.

Hehehe, sweet je rasa entry pengantin baru ni >_<

Ambil masa jelah dear..pelan2..lagipun perkahwinan untuk sepanjang hayat kan.. :) banyak masa, ruang untuk belajar n perbaiki..

InsyaAllah..semoga menjadi isteri yg solehah n pandai memasak! ^_^

babycomel said...

nampak sedap sungguh ayam mask merah tu.. huhu my favorita tu ;) ayam,ayam
~baby follow sini

zOeY zAu YaH said...

saya pun x pandai huhu..bguslah at least cik(msh cik ok) ada inisiatif n rajin nk cuba.smoga pandai msk ;)

Errah said...

bolehnya sis...biasa lau da kwen lama2 nt pandai la...hehe..

eyjalukman said...

kita pn rsau gak klu future t tk reti2 masak agi. hehehe

Fatin Farhana Binti Ramli said...

wah .. first masak menjadi .. gerenti lama lama pandai masak ..

dhiashahida said...

ayam tu nmpak menyelerakan..nyummy..:)

Adylia Qarissa said...

alamkkk...terssalah singgah waktu puasa kat sini..terliur :(

LiNda said...

xpe dear..slow2 blajar masak. yg penting kene kuat semangat, lame2 msti minat dan pndai masak..:)




 

Copyright © '✿ pink velvet ✿'. Designed by Whitey Mommy