January 15, 2012

Baik B'sebab Or Tanpa Sebab?

dlm dunia ni kan ... ade 2 jenis org yg baik ...
1st : baik tanpa sebab
2nd : baik b'sebab

kalau baik yg 1st tu mmg alhamdulillah lah kan ... maksudnyer org tu mmg semulajadi baik tanpe harapkan pape balasan

tp masalahnyer ... dunia sekarang ni lagi ramai pulak baik jenis yg 2nd tu ... baik b'sebab! n one of them is me ... ye aku! anda tak silap baca statement tu *sigh*

nape aku cakap camtu?

sebabnyer dlm dunia pekerjaan aku sekarang ... aku mmg t'paksa jadi baik jenis yg 2nd ni ... baik b'sebab! owh n give a fake smile to people i really don't like

contohnya ...

hakikat : aku sgt tak suke dgn sorang mamat supplier ni ... walaupon tau status aku ni as someone fiancee ... tapi dia tetap OVER dgn aku ... konon kawan-lah-sgt
the worst part : aku t'paksa BAIK dgn dia n give a fake smile sebab dia ni supplier company kitorang n always kasi harga murah ... siap bole b'hutang =b

hakikat : aku sgt tak suke dgn sorang contractor ni sebab dulu dia penah buruk²kan nama aku kat belakang aku ... tp depan aku kemain, "pijak semut pon tak mati"
the worst part : aku t'paksa BAIK dgn dia n give a fake smile sebab dia ni kawan baik bos aku ... kalau bos aku outstation, dia yg akan tolong aku buat sebutharga

haaa begitu! baik dgn someone utk kebaikan kite saje

sape penah buat camni jugaq? i guess student mesti ramai yg buat camni kan? pantang lecturer suruh buat group assignment ... confirm kite nak menyendeng kat yg lagi pandai dari kite kan? padehal t'sgtlah meluat dgn perangai dia, hahaha!

mcm keji sebenarnyer perangai camni ... tapi ... tis is life ... so, we just have to follow with the flow kan? huhu!

~~ thanks 4 reading tis \(^_^)/

12 Criticism:

Izz Faizah said...

hehehe..btol..kdg2 kte kne baik brsbab..kalau sye, dlu sye ada kwan yg ske kutok org trmasuk sye kat blakg tp sye kena pura2 baik sbb sye kesiankn dye..:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

ramai wat gini..pasan xpasn aje..hihi..

yui btch 2006-2009 <-- cam lupa dh.hihi

Cikpuan rara said...

huh mmg lah kan yein.even kite tak suke po terpaksa buat suke sbb nya mcm ni lah.ada kaitan ngan keje.huh mst tak besh kan/

zOeY zAu YaH said...

terpasa berlakon kan..takpe sabar je lah..

hafiz hafizol said...

BAIK-------------->>>

OKbyee

LiLy @ MumMyQiStInA said...

pernah mengalaminye..
semuanye berkaitan dgn kerja juga..

QueeN TerataI said...

kalau bab kerja ni mmg byk yg baik bersebab... utk menjaga keharmonian la juga tp dlm hati.. adui... hehehehe

iRa said...

betol tuu. kdg2 ite kena jd baik yg 2nd tu untuk elak pergaduhan kan ?

Isma Haneefa said...

biasalah...dunia mmg mcm ni. x semuanya indah... yg pnting, kita yg kena tahu sesuaikan diri...
*Baik brsebab ni pun bagus jugak... walaupun 'x ikhlas', skurang2nya kita masih brusaha utk x mncipta perang dingin...

~Nana BamBam~ said...

kalau nak berkawan kene hati-2 memilih sebab dah ramai berbuat baik bersebab..takut jugak tuh.

Cik Nurul said...

betul2! dah lali sgt dah perangai cenggini....... hurmmmmm >.<

Nurul Iman Rosman said...

hmm, memang berlaku.

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy