May 5, 2016

Tips : Latih Diri Minum Lebih 3 Liter Air Sehari

Assalamualaikum readers

Aku ni sebenarnya bukanlah pencinta air kosong / air masak . Tapi demi kurus kesihatan , aku latih diri aku utk minum ATLEAST 3 Liter/day


Caranya ...

Bawak botol air besar gabak (3L) mai opis . Disebabkan air kat opis tak sedap , marilah angkut air sekali dari rumah Muscle arm symbol


Suka sangat botol air ni sebab ngam² 3L . Pastu siap ade straw besar , so bila minum tu sopannn je , takde tonggang² , takde tumpah² , hehe..!

Letak je botol ni kat sebelah PC . Pastu percayalah walau ko tak dahaga sekalipon , kejap² mesti ko ambik botol tu nak minum n before balik dah kosong botol air tu

Makanya marilah ucapkan tahniah kat diri sendiri sebab berjaya habiskan air 3L sehari kat opis , itu belum masuk yg kat rumah tau Clapping hands symbol Clapping hands symbol Clapping hands symbol

Hasil yg aku dapat setakat ni adalah reduce weight sebab dah jarang mengudap , kenyang minum air je kot , haha..! Pastu takdelah asyik dok mengantuk je kat opis

Tp yg paling ketara ...

Healthy skin , Alhamdulillah ~

Owh btw , tips ni hanya valid utk weekdays je , weekend semua pon dah kelaut . Nak abiskan 1L pon bercinta , haha..!

Thanks & Best Regards ,

5 Criticism:

Diana Rashid said...

untuk berat saya, saya kena minum 2.7 liter...tu pun kadang2 rasa haus je,kadang2 lebih 3 liter la minum sehari..memang kulit jadi cantik,rambut tak gugur dan tumit tak pecah..itu kesan paling ketara kat saya sejak amalkan air 3 liter sehari ni..

shalimar yusof said...

kite pon same..sush sket nk mkn2..

Semut Senyum said...

hahahah ade jugak yg sama spesis mcm saya.. hahaha.... saya pun spesis payah minum air.. dan nampaknya saya kene follow cdgn ni...ok.. saya buat nanti! jom sama2 kita kurus.. ehhhh silap.. jom sama2 kita sehat... hahaha

yuk said...

saya pun suka minum air kosong..pling kurang 3L sehari...
xleh hidup tnpa air kosong...
skrang x suka dah minum air yg manis2..hihi,,,

norhidana miswan said...

akak takat kt opis 2liter tuh mmg wajib, lg 1 liter kt umah lak...

air pun mmg hangkut dr umah... musim panas2 nih mmg sesuai minum air kosong banyak2...

 

Copyright © p!nk veLvet. Designed by Whitey Mommy